Skip to main content

Bereidingswijze recept

 1. Vul de braadzak met de ingrediënten

  Verwarm de oven voor op 200 °C (geen grillstand). Ontvouw de braadzak en verwijder het stickertje. Doe de kipdrumsticks (ongekruid) in de zak en strooi de kruidenmix erbij uit het zakje MAGGI Braadstomen Paprika.

 2. Schud de braadzak om de kruiden te verdelen

  Maak de zak dicht met het bijgeleverde clipje. Zorg dat er voldoende ruimte in de braadzak zit. Schud de zak daarna voorzichtig zodat de kruidenmix goed over de kipdrumsticks wordt verdeeld.

 3. Plaats de braadzak in een ovenschaal

  De braadzak met de kip kan nu in een ovenschaal geplaatst worden. Zet de ovenschaal op het onderste rooster van de oven en laat het gerecht, gedurende 60 minuten, braden en stomen. Controleer regelmatig of de braadzak niet tegen de wanden van de oven of een verwarmingselement aankomt.

 4. Pak de ovenschaal uit de oven

  Het is tijd om de braadzak uit de oven te halen. Let op! Bij het openen van de zak komt er hete lucht uit. Prik een gat in de zak om de hete lucht vrij te laten. Knip daarna de zak net onder het clipje door om de malse en gekruide kipdrumsticks eruit te halen.

 5. Het kipgerecht is klaar om te serveren

  Dat ging makkelijk! Laat de heerlijke geuren die vrij zijn gekomen nog even op je inwerken. Eet de sappige kipdrumsticks lekker uit de hand of serveer ze met verse groenten of een frisse salade.
  Probeer ook MAGGI Braadstomen Paprika voor andere kipgerechten. Door de smaken van MAGGI is iedereen er als de kippen bij… eet smakelijk!

Maaltijdtips

Voeg zelf geen zout meer toe
Drink een glas water bij het eten
Kinderen van 4-8 jaar hebben ongeveer de helft van een volwassen portie nodig

Boodschappenlijst

 • 1
  zakje
 • 800
  gram
  kipdrumsticks

Variatietips

 • Zoete kip-appelschotel

  wil je wat variatie aan de Braadstomen Paprika brengen?

  Voeg dan een eetlepel appelstroop en een in partjes gesneden appel toe.

  Dat is nog eens een lekker variatie gerecht!

 1. Jouw variatietip
 2. Jouw naam

Maaltijdideeën

MAGGI helpt je graag bij het opdoen van ideeën voor het koken. Niet alleen met recepten, maar ook met artikelen waar je trek van krijgt, een groentekalender en andere hulpmiddelen waarmee je zo een lekkere en kindvriendelijke maaltijd op tafel zet. 

Lees meer

Plannen

Als je het druk hebt is het prettig om bij het koken vooruit te plannen, zeker met kinderen. Het scheelt tijd en meestal ook geld. Bovendien is het een goede manier om je kinderen te betrekken bij het koken.

Lees meer

Boodschappentips

Maak een boodschappenlijstje zodat je gericht de winkel in kan gaan en geen dingen vergeet. Ook kan dit helpen om impulsaankopen te verminderen. Ga je boodschappen doen met kinderen? Stuur je kind op expeditie in de supermarkt en laat ze producten zoeken. Ondertussen kun jij je concentreren op de rest van de boodschappen.

Lees meer

Kooktips

Of je nu een echte keukenprins(es) bent of liefst snel een gezonde maaltijd op tafel zet voor je gezin, er valt altijd nog wel iets te leren in de keuken. Bijvoorbeeld hoe je in een handomdraai tomaatjes snijdt. Of hoe je je kinderen bij het koken kunt betrekken. Deze en andere kooktips krijg je van MAGGI.

Lees meer

Eten aan tafel

De avondmaaltijd is het moment van de dag dat jullie allemaal samen zijn. En dus wil je dat iedereen zit te smullen. Maar dat is niet altijd even makkelijk met kinderen. Samen eten is al snel een stuk gezelliger als je afspraken maakt en weet dat kinderen soms tijd nodig hebben aan iets te wennen. Zo moeten kinderen soms wel tien tot vijftien keer iets proeven voor ze de smaak gaan waarderen.

Lees meer

Opruimen & bewaren

Eten weggooien is zonde en in veel gevallen niet nodig. Restjes kunnen als basis dienen voor een volgende maaltijd, slappe groenten leven weer op in water en door voedsel op de juiste manier te bewaren heb je er langer plezier van. 

Lees meer
 1. Maaltijdideeën
 2. Plannen
 3. Boodschappentips
 4. Kooktips
 5. Eten aan tafel
 6. Opruimen aan tafel