Als je een goede stamppot wilt bereiden dan is het belangrijk om een stevige en smaakvolle aardappelpuree te creëren. Deze puree moet gemaakt zijn van de beste aardappelen. Als je de aardappelpuree zelf wilt maken dan kan je het beste kruimige aardappelen gebruiken. Deze moeten wel eerst geschild, gekookt en daarna gepureerd worden en dit neemt redelijk veel tijd in beslag. Kies daarom voor een goede aardappelpuree die je direct kan bereiden en bespaar zo veel tijd!
De aardappelpuree die perfect geschikt is voor een stamppot is
MAGGI Aardappelpuree voor Stamppot
Deze puree is gemaakt van 100% kwaliteitsaardappelen. Het is daarnaast een meer grove puree die je stamppot de perfecte bite geeft. Om deze puree te bereiden hoef je alleen nog water toe te voegen.
Wil je jouw zelfgemaakte stamppot variëren met andere verrassende smaken? Probeer dan ook de andere
varianten van MAGGI Aardappelpuree
Zo maak je de lekkerste zelfgemaakte stamppot gerechten zoals een andijviestamppot, zuurkoolstamppot of boerenkoolstamppot. Dat klinkt lekker!
Als je zelf een traditionele zuurkoolstamppot wilt maken dan kan dat heel makkelijk, vooral met de ingrediënten en bereidingswijze van MAGGI. Hiermee maak je binnen een half uur, voor 2 personen, een verrukkelijke zelfgemaakte klassieke zuurkoolstamppot met spekjes! Volg de onderstaande stappen en haal de volgende ingrediënten in huis: 300 g verse zuurkool,
MAGGI Aardappelpuree voor Stamppot
75 g spekblokjes en 20 g roomboter
Giet de zuurkool iets af en fruit de spekjes aan in een kookpannetje. Leg de, nog niet geheel uitgelekte, zuurkool hier bovenop met een klontje roomboter. Doe daarna de deksel op de pan en laat het geheel ongeveer 15 tot 20 minuten heel rustig stoven. Bereid daarna de
volgens de makkelijke aanwijzingen op de verpakking. De puree en de jus zijn binnen een paar minuten gemaakt!
Alle ingrediënten zijn nu klaar. Meng de zuurkool en spekjes door de aardappelpuree en serveer het gerecht met de heerlijke jus. Variatie tip: voeg bij het stoven van de zuurkool 1 appel toe, zonder klokhuis en gesneden in stukjes. Zo krijgt je stamppot een extra lichtzoete en frisse smaak. Wil je ook een keer variëren met een andere stamppot? Doe bij MAGGI inspiratie op en bekijk nog meer heerlijke
Zet met dit makkelijk recept een goede traditionele boerenkool stamppot met een volle jus op tafel. Met de producten van MAGGI heb je voor 2 personen deze stamppot in een half uur gemaakt! Haal de volgende ingrediënten in huis:
MAGGI Aardappelpuree voor Stamppot
300 g verse boerenkool,125 g rookworst, 75 g spekblokjes en 25 g boter.
Kook/stoom de verse boerenkool ongeveer 15 minuten in een pan met een heel klein laagje water. Pas op dat de pan niet volledig droog wordt en schep de boerenkool tijdens het koken af en toe om. Houd verder de deksel op de pan! Bereid ondertussen de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Om de rookworst op te warmen kan je hem ook op de boerenkool leggen. Zo geef je een lekkere smokey touch aan je boerenkool. Bak verder in een koekenpan de spekjes gedurende 5 minuten, zonder boter of olie. Lek de spekjes uit en start met de bereiding van de
Volg hiervoor de makkelijke aanwijzingen op de verpakkingen. De jus en de puree zijn in een paar minuten klaar. Giet daarna alleen nog de boerenkool af.
Je kan nu de boerenkool en de spekjes door de puree mengen, zodat je een stamppot krijgt. Een scheutje azijn en een likje mosterd erdoor doet wonderen. Zo krijgt de stamppot net wat meer smaak. Snijd de rookworst in plakjes en creëer in je stamppot een traditioneel kuiltje met jus. Serveer het gerecht met tafelzuur zoals augurk, zilveruitjes of Amsterdamse uitjes én vergeet natuurlijk de mosterd of de piccalilly niet. Zo wordt het nog meer genieten! Benieuwd welke recepten je nog meer kan maken voor een lekkere stamppot? Doe ook gelijk inspiratie op voor andere heerlijke
Ook hier wordt boerenkoolstamppot juist met een spatie geschreven. Dit is daarom ook zo toegepast in het antwoord, zodat het consistent blijft.
Iedereen kan een lekkere zelfgemaakte stamppot maken. Het enige wat je nodig hebt zijn de juiste ingrediënten en een duidelijke bereidingswijze. De basis van een stamppot is verder een goede aardappelpuree, een groente naar keuze en een lekkere jus. Gebruik
en je hebt binnen een half uur een overheerlijke stamppot op tafel!
Bak of kook eerste de gewenste groente voor in je stamppot. Denk aan verse boerenkool, zuurkool of andijvie. Bereid daarna een goede aardappelpuree als basis met
MAGGI Aardappelpuree voor Stamppot
Volg de makkelijke bereidingswijze en je hebt de puree zo klaar! Meng vervolgens de groente en de aardappelpuree door elkaar. Doe naar wens ook gebakken spekjes door de stamppot.
Serveer de stamppot op klassieke wijze met een ambachtelijke rookworst en een kuiltje jus. Kies hiervoor een smaakvolle MAGGI Jus variant zoals
Ook de jus is binnen een paar minuten gemaakt met de makkelijke bereidingswijze. Wil je nog meer inspiratie voor het maken van een stamppot? MAGGI heeft veel heerlijke en verrassende recepten waarmee je de beste stamppoten kunt maken zoals een andijviestamppot, boerenkoolstamppot of zuurkoolstamppot. Bekijk snel alle
Andijviestamppot is één van de populairste Nederlandse gerechten en heerlijk om te bereidentijdens de koudere dagen. Maar door de frisse andijvie kan deze stamppot eigenlijk altijd. Met de ingrediënten van MAGGI heb je een klassieke andijvie stamppot voor 2 personen heel makkelijk zelfgemaakt. Volg de onderstaande stappen en haal het volgende in huis: verse andijvie (300 g), 100 g katenspek (in blokjes),
MAGGI Aardappelpuree voor Stamppot
(voor 600 g puree), balsamicoazijn, 1 ui en een
MAGGI Jus
Bak eerst op matig vuur in een pan de katenspek, gedurende 5 minuten. Haal vervolgens de spek uit de pan en bak, in het achtergebleven bakvet, de gesnipperde ui in 3 minuten. Roer in de pan daarna 1 eetlepel balsamico door de gebakken ui en laat dit nog 3 minuten indampen. Bak vervolgens kort de verse andijvie in dezelfde pan om de andijvie te laten slinken. Maak verder alleen nog de
volgens de eenvoudige stappen op de verpakking.
Je kan nu alle ingrediënten gaan mengen tot een heerlijke andijvie stamppot. Roer de blokjes katenspek, de ui en de andijvie door de aardappelpuree. Maak de stamppot nog even warm op zacht vuur. Serveer het gerecht met de smaakvolle jus en geniet van de lekkere vertrouwde smaken van MAGGI. Wil je ook een keer een andere stamppot maken? Bekijk dan alle heerlijke
MAGGI recepten voor stamppotten
Bij deze vraag wordt andijviestamppot juist met een spatie geschreven. Dit is daarom ook zo toegepast in het antwoord, zodat het consistent blijft.