.

Wat bedoelt MAGGI met ‘We Gaan Voor Goed’?

MAGGI gaat voor kitchen cupboard ingrediënten. Dat betekent dat je de ingrediënten in onze producten stuk voor stuk ook in je eigen keukenkastje zou kunnen vinden. Op dit moment is dat wereldwijd al het geval bij 16% van onze producten, in Europa 25% en in Nederland 28% (status 2016). We willen in 2020 100% van onze producten hebben aangepast. We werken er hard aan om de wensen en behoeften die mensen vandaag de dag hebben tegemoet te komen. Ook hebben we ons gecommitteerd aan het verlagen van zout in onze producten. Vanaf 2005 werken we hieraan met zowel Nederlandse als wereldwijde initiatieven. Smaak is de belangrijkste reden dat mensen onze producten kopen en daarmee willen we er te allen tijde voor zorgen dat we de smaak van onze producten waarborgen. Dat doen we door zout stap voor stap te verlagen, de melanges van kruiden en specerijen in onze recepten aan te passen en te werken met simpele ingrediëntenlijsten. Alle nieuwe recepten worden getest door onderzoek panels met mensen die onze producten thuis gebruiken om te borgen dat ze nog net zo genieten van de maaltijden die ze met MAGGI maken.

.

Wat doet MAGGI aan het verlagen van zout?

We zijn ons heel bewust van de gezondheidseffecten van het gebruik van te veel zout. Sinds 2005 werken we daarom aan een lager zoutgehalte in onze MAGGI producten. Dit gebeurt stapsgewijs, omdat het verminderen van zout in een recept effect heeft op de smaak, houdbaarheid en de structuur van het product. Daarbij is het belangrijk om mensen stap voor stap te laten wennen aan minder zout, omdat mensen anders zelf zout toevoegen en uiteindelijk niet minder zout eten. We willen dat graag voorkomen en mensen helpen met een gezonder voedingspatroon. Ook in de komende jaren werken wij hard aan het verlagen van zout in onze poducten.

.

Met MAGGI zou je de ADH groente halen: maar daar kom ik niet op uit, wanneer kan ik dat wel verwachten?

MAGGI streeft er naar (basis)recepten te ontwikkelen met minimaal 150 gram groenten per persoon. De recepturen ontwikkeld voor onze maaltijdmixen en pakketten voldoen vanaf 2017 allen aan minimaal 150 gram groente per persoon. Bovendien hebben we inmiddels 11 verschillende maaltijdmixen van 150 gram naar 200 gram  groente verhoogd. De overige 50 tot 100 gram kan op andere momenten in de dag gegeten worden, bijvoorbeeld bij de lunch of tussendoor. 5 cherry tomaatjes bij de lunch, een kwart komkommer als plakjes op je brood of een halve paprika in reepjes mee voor onderweg levert elk al 50 gram. We volgen hierbij het Voedingscentrum, die een aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groenten voorschrijft van 250 gram per persoon. 

.

Hebben jullie doelstellingen voor het verlagen van zout in MAGGI producten?

Ja, wij hebben duidelijke doelstellingen voor zoutreductie. Wij delen zorgen van mensen en gezondheidsorganisaties, waaronder de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Wij onderschrijven dan ook het doel van de WHO om in 2025 per persoon niet meer dan 5 gram zout per dag te nuttigen. Onze zoutreductie doelstelling is dat in 2025 100% van onze MAGGI producten deze doelstelling van de WHO ondersteunt.

.

Jullie hebben een recept veranderd en die vinden we niet lekker! Waarom veranderen wat al goed is?

Het spijt ons te horen dat je één van onze nieuwe recepten niet lekker vindt. We passen onze recepten aan omdat we het belangrijk vinden stap voor stap zout te verlagen. We weten dat mensen in Nederland het belangrijk vinden minder zout te eten en dat is een goede en belangrijke ontwikkeling. Dit is de reden dat MAGGI al sinds 2005 werkt aan het zoutgehalte van de MAGGI producten en we regelmatig de recepturen van onze producten aanpassen. Smaak is de belangrijkste reden dat men ons product koopt en we willen er natuurlijk te allen tijde voor zorgen dat de smaak van een recept overeind blijft staan. Dat doen we door zout stap voor stap te verlagen, de melanges van kruiden en specerijen in onze recepten aan te passen en tegelijk te werken aan simpele ingrediëntenlijsten. Alle nieuwe recepten worden getest door onderzoek panels met mensen die onze producten thuis gebruiken om te borgen dat ze nog net zo genieten van de maaltijden die ze met MAGGI maken. Test je de volgende keer met ons mee? Je kunt je aanmelden via ons fanpanel: http://bit.ly/2wWNSVo

.

Waarom zitten er E-nummers in MAGGI producten?

De vraag waarom de discussie over E-nummers is ontstaan is voor ons heel interessant: die is voortgekomen uit het feit dat mensen de achterkant van verpakkingen gingen lezen. Uit een toenemende interesse voor wat zij eten. Dat kunnen we alleen maar toejuichen. Wij werken met zorgvuldig geselecteerde ingrediënten. Ingrediënten die veelal ook in je keukenkastje vindt. We streven naar simpele, begrijpbare ingrediëntenlijsten op al onze verpakkingen in 2020. Zo wordt het voor mensen duidelijker wat er in onze producten zit. Zo blijkt ook dat 96% van de gebruikers één op één het recept op verpakkingen volgt. We hebben nu de hoeveelheid groenten in de recepten op onze verpakkingen verhoogd. Daarmee zorgen we er bijvoorbeeld voor dat Nederland meer groente gaat eten. Bovendien is het belangrijk te weten dat E-nummers in MAGGI producten een functie hebben. Het zijn toevoegingen die etenswaren bijvoorbeeld beter laten smaken of waardoor je ze langer kunt bewaren. Deze hulpstoffen krijgen van de EFSA (European Food Safety Authority, een onafhankelijk instituut werkend in opdracht van de Europese Unie) pas een E-nummer na jarenlang onafhankelijk onderzoek en met inachtneming van een ruime veiligheidsmarge. We merken dat er meer vraag is naar producten met minder of geen toevoegingen. Onze productontwikkelaars werken er hard aan om dit mogelijk te maken. Voor een aantal producten is het gelukt om toevoegingen weg te laten. Maar net zoals wanneer je zelf bij een recept een ingrediënt weglaat, heeft dit gevolgen voor de smaak, houdbaarheid of textuur van een product of gerecht. Daarom gaat dit proces stap voor stap.

.

Is het niet beter om uitsluitend verse ingrediënten te gebruiken en geen MAGGI producten toe te voegen?

Uiteraard is het goed om te koken met verse ingrediënten, dat moedigen wij aan. Mensen willen lekker, vers, gezond en gevarieerd koken. Tegelijkertijd kan het best een uitdaging zijn om iedere dag weer die lekkere, verse, gezonde en gevarieerde maaltijd te koken. Omdat je soms weinig tijd hebt, even geen inspiratie of simpelweg niet weet hoe je iets maakt of op smaak brengt. Met MAGGI willen we je op dit soort momenten een handje helpen. Zodat je snel een maaltijd met voldoende groenten op tafel zet op de dagen dat je druk bent. Door je een makkelijk smaakvol recept aan te dragen op de dagen dat je even niet weet wat te koken. En door je te helpen een keer net even wat anders te koken met de garantie dat het je altijd lukt. Kortom; we willen je vooral helpen op jouw manier te koken…dat noemen we een beetje van jezelf en een beetje van MAGGI.

.

Ik heb een klacht over een MAGGI product, waar kan ik dit melden?

Je kunt ons bereiken via:

.

Worden de MAGGI producten duurzaam geproduceerd?

Lees hier wat MAGGI doet op het gebied van groente, (minder) zout, herkenbare ingrediënten en duurzame bedrijfsvoering:

https://www.maggi.nl/artikel/we-gaan-voor-goed

.

Zijn MAGGI producten Halal?

MAGGI producten zijn niet Halal.

.

Zijn MAGGI producten Kosjer?

MAGGI producten zijn niet Kosjer.

.

Welke allergenen bevatten MAGGI producten?

De allergeneninformatie voor de 14 meest voorkomende allergenen staan altijd op de verpakking vermeld als deze in een MAGGI product verwerkt zijn als ingrediënt. Op de verpakking worden ze dik gedrukt of in een ander lettertype weergegeven. Daarnaast vermelden wij "mogelijk sporen van" van deze 14 allergenen als het product afkomstig is van een productielijn waar andere producten worden geproduceerd die wel deze allergenen bevatten. Pinda, noten en soja vallen wel onder deze 14 meest voorkomende allergenen maar andere peulvruchten niet. Omdat receptuur of de situatie in de fabriek op elk moment kan veranderen adviseren u dan ook om dit altijd op de verpakking goed te blijven lezen (dus elke keer als u ons product koopt).
De 14 meest voorkomende allergenen zijn: pinda, noten, melk(eiwit en lactose), ei, soja, schaaldieren, weekdieren, vis, lupine, gluten, selderij, mosterd, sesam en sulfiet.
Wanneer je twijfelt over een bepaald product kunt natuurlijk ook even contact opnemen met ons voor meer informatie.

.

Kan ik een rondleiding in de MAGGI fabriek krijgen?

Vanwege strenge eisen ten opzichte van hygiëne en veiligheid is het helaas niet mogelijk om een rondleiding in een van onze fabrieken te krijgen.

.

Wil MAGGI mij/mijn event sponsoren?

We krijgen elke dag veel sponsorverzoeken. Het liefst zouden we ze allemaal inwilligen, maar dat is jammer genoeg niet mogelijk. Daarom werken we met een strategisch sponsorplan waarbij wij zelf een keuze maken uit sponsoractiviteiten die passen bij ons bedrijf en onze merken.

.

Ik wil mijn (afstudeer)project over MAGGI houden. Hoe doe ik dat?

We hopen dat je online genoeg informatie kan vinden over MAGGI. Gezien het zeer grote aantal aanvragen dat wij van studenten binnen krijgen en de diversiteit hiervan maakt het voor ons helaas niet mogelijk hierop verder in te gaan.

.

Kan ik MAGGI producten rechtstreeks via jullie inkopen?

Omdat wij als fabrikant niet rechtstreeks aan consumenten mogen leveren is het niet mogelijk om direct bij ons af te nemen. MAGGI producten zijn landelijk te koop bij verschillende supermarktorganisaties en groothandels. Op de site kan je per product een aantal winkels zien bij jou in de buurt.

.

In het buitenland zie ik vaak een heel ander assortiment aan MAGGI producten. Hoe kan dat?

Nestlé is het grootste bedrijf ter wereld in de voedingsmiddelenindustrie. We hebben meer dan 2000 merken, van wereldwijde iconen tot lokale favorieten, en zijn aanwezig in 189 landen over de hele wereld. Nestlé heeft vanwege de verschillende smaakvoorkeuren en eetgewoonten per land een verschillend assortiment.