Skip to main content

Bereidingswijze recept

 1. Bereid aardappelpuree

  Verwarm de oven voor op 200 graden, hete lucht oven op 180 graden. Vet een ovenschaal licht in met olijfolie. Bereid de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep dit in de ovenschaal.

 2. Bak het gehakt en de zuurkool

  Bak het gehakt in een (anti-aanbak) hapjes- of koekenpan rul. Voeg de zuurkool toe en bak deze 5 minuten mee. Schep dit bovenop de aardappelpuree in de ovenschaal.

 3. Voeg saus toe

  Bereid de saus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de helft van deze saus over de zuurkool.

 4. Voeg het fruit toe

  Leg om en om plakjes banaan en ananas in de ovenschaal en giet de andere helft van de saus er overheen.

 5. Oven

  Bak de zuurkoolovenschotel 45 minuten in de voorverwarmde oven. Eet smakelijk.

Maaltijdtips

Voeg zelf geen zout meer toe
Drink een glas water bij het eten
Kinderen van 4-8 jaar hebben ongeveer de helft van een volwassen portie nodig

Boodschappenlijst

Variatietips

 • Maggi

  TIP: Eet je kind voor het eerst zuurkool? Of vindt je kind de smaak nog te extreem? Spoel de zuurkool dan eerst even onder de kraan af in een vergiet/zeef voordat je het toevoegt aan het gehakt.

 1. Jouw variatietip
 2. Jouw naam

Maaltijdideeën

MAGGI helpt je graag bij het opdoen van ideeën voor het koken. Niet alleen met recepten, maar ook met artikelen waar je trek van krijgt, een groentekalender en andere hulpmiddelen waarmee je zo een lekkere en kindvriendelijke maaltijd op tafel zet. 

Lees meer

Plannen

Als je het druk hebt is het prettig om bij het koken vooruit te plannen, zeker met kinderen. Het scheelt tijd en meestal ook geld. Bovendien is het een goede manier om je kinderen te betrekken bij het koken.

Lees meer

Boodschappentips

Maak een boodschappenlijstje zodat je gericht de winkel in kan gaan en geen dingen vergeet. Ook kan dit helpen om impulsaankopen te verminderen. Ga je boodschappen doen met kinderen? Stuur je kind op expeditie in de supermarkt en laat ze producten zoeken. Ondertussen kun jij je concentreren op de rest van de boodschappen.

Lees meer

Kooktips

Of je nu een echte keukenprins(es) bent of liefst snel een gezonde maaltijd op tafel zet voor je gezin, er valt altijd nog wel iets te leren in de keuken. Bijvoorbeeld hoe je in een handomdraai tomaatjes snijdt. Of hoe je je kinderen bij het koken kunt betrekken. Deze en andere kooktips krijg je van MAGGI.

Lees meer

Eten aan tafel

De avondmaaltijd is het moment van de dag dat jullie allemaal samen zijn. En dus wil je dat iedereen zit te smullen. Maar dat is niet altijd even makkelijk met kinderen. Samen eten is al snel een stuk gezelliger als je afspraken maakt en weet dat kinderen soms tijd nodig hebben aan iets te wennen. Zo moeten kinderen soms wel tien tot vijftien keer iets proeven voor ze de smaak gaan waarderen.

Lees meer

Opruimen & bewaren

Eten weggooien is zonde en in veel gevallen niet nodig. Restjes kunnen als basis dienen voor een volgende maaltijd, slappe groenten leven weer op in water en door voedsel op de juiste manier te bewaren heb je er langer plezier van. 

Lees meer
 1. Maaltijdideeën
 2. Plannen
 3. Boodschappentips
 4. Kooktips
 5. Eten aan tafel
 6. Opruimen aan tafel