Skip to main content

Bereidingswijze recept

 1. Bereid de zoete aardappel

  Verwarm de oven voor op 200 °C. Schep de zoete aardappel om met een derde van de olie. Spreid ze in een enkele laag uit op een bakplaat en rooster ze onder af en toe omscheppen in 40 minuten gaar en bruin.

 2. Bereid de kipfilet

  Leg de kipfilets tussen 2 stukken vershoudfolie en sla ze met een deegroller plat.

 3. Gril de kip en de aubergine

  Verhit een grillplaat op hoog vuur. Bestrijk de kipfilet en de aubergine met de rest van de olijfolie. Grill de kip en aubergine ongeveer 4 minuten per kant. Draai een kwartslag tijdens het grillen, voor een mooi ruitpatroon. Kruid de kip en aubergine na het grillen naar smaak.

 4. Bereid de saus

  Bereid de saus volgens de aanwijzingen op de verpakking.

 5. Beleg de broodjes en serveer met de aardappel

  Leg de broodjes met het snijvlak naar beneden een minuut op de warme grillplaat. Beleg de broodjes achtereenvolgens met sla, tomaat, kip en aubergine. Schep er een eetlepel van de saus op. Serveer met de aardappel en geef de rest van de saus er apart bij. Eet smakelijk.

  Aantal calorieën berekend op basis van 2 sauslepels / 50ml saus per persoon

Maaltijdtips

Voeg zelf geen zout meer toe
Drink een glas water bij het eten
Kinderen van 4-8 jaar hebben ongeveer de helft van een volwassen portie nodig

Boodschappenlijst

 • 1
  zakje
 • 1
  aubergine
  , in dunne plakken gesneden
 • 3
  blaadjes
  kropsla
 • 1.5
  tomaten
 • 3
  kipfilet
  (à 100 gram)
 • 600
  gram
  zoete aardappel
  , in partjes
 • 3
  meergranen bollen
 • 6
  eetlepels
  olijfolie

Variatietips

 1. Jouw variatietip
 2. Jouw naam

Maaltijdideeën

MAGGI helpt je graag bij het opdoen van ideeën voor het koken. Niet alleen met recepten, maar ook met artikelen waar je trek van krijgt, een groentekalender en andere hulpmiddelen waarmee je zo een lekkere en kindvriendelijke maaltijd op tafel zet. 

Lees meer

Plannen

Als je het druk hebt is het prettig om bij het koken vooruit te plannen, zeker met kinderen. Het scheelt tijd en meestal ook geld. Bovendien is het een goede manier om je kinderen te betrekken bij het koken.

Lees meer

Boodschappentips

Maak een boodschappenlijstje zodat je gericht de winkel in kan gaan en geen dingen vergeet. Ook kan dit helpen om impulsaankopen te verminderen. Ga je boodschappen doen met kinderen? Stuur je kind op expeditie in de supermarkt en laat ze producten zoeken. Ondertussen kun jij je concentreren op de rest van de boodschappen.

Lees meer

Kooktips

Of je nu een echte keukenprins(es) bent of liefst snel een gezonde maaltijd op tafel zet voor je gezin, er valt altijd nog wel iets te leren in de keuken. Bijvoorbeeld hoe je in een handomdraai tomaatjes snijdt. Of hoe je je kinderen bij het koken kunt betrekken. Deze en andere kooktips krijg je van MAGGI.

Lees meer

Eten aan tafel

De avondmaaltijd is het moment van de dag dat jullie allemaal samen zijn. En dus wil je dat iedereen zit te smullen. Maar dat is niet altijd even makkelijk met kinderen. Samen eten is al snel een stuk gezelliger als je afspraken maakt en weet dat kinderen soms tijd nodig hebben aan iets te wennen. Zo moeten kinderen soms wel tien tot vijftien keer iets proeven voor ze de smaak gaan waarderen.

Lees meer

Opruimen & bewaren

Eten weggooien is zonde en in veel gevallen niet nodig. Restjes kunnen als basis dienen voor een volgende maaltijd, slappe groenten leven weer op in water en door voedsel op de juiste manier te bewaren heb je er langer plezier van. 

Lees meer
 1. Maaltijdideeën
 2. Plannen
 3. Boodschappentips
 4. Kooktips
 5. Eten aan tafel
 6. Opruimen aan tafel