Skip to main content

Bereidingswijze recept

 1. Bak de ui en knoflook aan

  Bak de ui en knoflook glazig in de pan waar je straks je soep in maakt.

 2. Voeg de zoete aardappelen toe

  Voeg vervolgens de zoete aardappelen toe en bak ze een minuut of 5 mee.

 3. Voeg de MAGGI Basis voor Soep en water toe

  Voeg dan de MAGGI Basis voor Soep toe en 3 potten water. Laat de soep een minuut of 10-15 pruttelen; proef af en toe of de zoete aardappel al zacht en zoet is.

 4. Bak de aubergine aan

  Bak ondertussen in een koekenpan met olijfolie de aubergine een beetje aan. Het is mooi als deze wat verkleurt en zachter van smaak wordt.

 5. Pureer de soep

  Pureer de zoete aardappelsoep met een staafmixer en plaats hem terug op het vuur

 6. Voeg aubergine en tomaat toe

  Voeg nu de aubergine en tomaat toe en laat de zoete aardappelsoep nog een minuut of 5 pruttelen.

 7. Serveer de soep

  Doe bij het opdienen een plukje peterselie in de zoete aardappelsoep en serveer eventueel met brood met zeezoutboter en spek. Lekker winters! Eet smakelijk.

Maaltijdtips

Voeg zelf geen zout meer toe
Drink een glas water bij het eten
Kinderen van 4-8 jaar hebben ongeveer de helft van een volwassen portie nodig

Boodschappenlijst

 • 1
  pot
 • 1
  ui
  , in grove stukken
 • 1
  teen
  knoflook
  , geperst
 • 1
  aubergine
  , in blokjes met schil
 • 2
  tomaten
  , in blokjes gesneden
 • 750
  gram
  zoete aardappel
  , geschild en in stukjes gesneden

Variatietips

 1. Jouw variatietip
 2. Jouw naam

Maaltijdideeën

MAGGI helpt je graag bij het opdoen van ideeën voor het koken. Niet alleen met recepten, maar ook met artikelen waar je trek van krijgt, een groentekalender en andere hulpmiddelen waarmee je zo een lekkere en kindvriendelijke maaltijd op tafel zet. 

Lees meer

Plannen

Als je het druk hebt is het prettig om bij het koken vooruit te plannen, zeker met kinderen. Het scheelt tijd en meestal ook geld. Bovendien is het een goede manier om je kinderen te betrekken bij het koken.

Lees meer

Boodschappentips

Maak een boodschappenlijstje zodat je gericht de winkel in kan gaan en geen dingen vergeet. Ook kan dit helpen om impulsaankopen te verminderen. Ga je boodschappen doen met kinderen? Stuur je kind op expeditie in de supermarkt en laat ze producten zoeken. Ondertussen kun jij je concentreren op de rest van de boodschappen.

Lees meer

Kooktips

Of je nu een echte keukenprins(es) bent of liefst snel een gezonde maaltijd op tafel zet voor je gezin, er valt altijd nog wel iets te leren in de keuken. Bijvoorbeeld hoe je in een handomdraai tomaatjes snijdt. Of hoe je je kinderen bij het koken kunt betrekken. Deze en andere kooktips krijg je van MAGGI.

Lees meer

Eten aan tafel

De avondmaaltijd is het moment van de dag dat jullie allemaal samen zijn. En dus wil je dat iedereen zit te smullen. Maar dat is niet altijd even makkelijk met kinderen. Samen eten is al snel een stuk gezelliger als je afspraken maakt en weet dat kinderen soms tijd nodig hebben aan iets te wennen. Zo moeten kinderen soms wel tien tot vijftien keer iets proeven voor ze de smaak gaan waarderen.

Lees meer

Opruimen & bewaren

Eten weggooien is zonde en in veel gevallen niet nodig. Restjes kunnen als basis dienen voor een volgende maaltijd, slappe groenten leven weer op in water en door voedsel op de juiste manier te bewaren heb je er langer plezier van. 

Lees meer
 1. Maaltijdideeën
 2. Plannen
 3. Boodschappentips
 4. Kooktips
 5. Eten aan tafel
 6. Opruimen aan tafel