Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Recepten Recepten
  • Inspiratie Inspiratie
  • MAGGI Producten
  • Veelgestelde vragen FAQ
  • Zoeken Zoeken
  • Mijn Maggi Mijn Maggi
  • Alle recepten
  • Asperge recepten
  • Kip recepten
  • Pasta recepten
  • Soep recepten
  • Stamppot recepten
  • Vegetarische recepten
  • Vis recepten
  • Wraps recepten
  • Alle producten
  • Productcategorieën
  • Over MAGGI
  • Veelgestelde vragen over koken en eten
  • Veelgestelde vragen over MAGGI
  • Veelgestelde vragen over asperges
  • Veelgestelde vragen over soep
  • Veelgestelde vragen over stamppot
Zoete aardappelsoep

Zoete aardappelsoep

(0)
30 min
Gemakkelijk
Snel en makkelijk een heerlijke zoete soep op tafel zetten? Dan is dit recept voor een zoete aardappelsoep met tomaat en aubergine precies wat je zoekt! Dit recept combineert de romige zoetheid van zoete aardappelen met de hartige smaken van aubergine en tomaat, wat zorgt voor een vullende soep. Wist je trouwens dat aubergine vaak een "ei-vrucht" wordt genoemd vanwege zijn vorm en glanzende schil? Ja echt waar! En nog een handige tip voor je: rooster de tomaten even kort voordat je ze toevoegt aan de soep voor een extra diepe smaak. Eet smakelijk!

Ingrediënten

8 Porties

Dit gerecht is geoptimaliseerd voor 8 porties. Hoeveelheid en tijden moeten mogelijk worden gevarieerd. Hier vindt u meer informatie over aangepaste portiegroottes:

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  Pot
MAGGI Basis voor Soep Groente
250  g
Witte ui
1 
Teentje knoflook
400  g
Aubergine, in blokjes
200  g
Tomaten, in blokjes
750  g
Zoete aardappel‎ ‎
kopiëren

tips & trucs

Als het aantal porties en daarmee de hoeveelheden worden verhoogd, kan de kooktijd langer zijn! Let hierbij op en kijk tijdens de bereiding iets vaker. We raden aan om met het gebruik water en kruiden iets zuiniger te zijn en later meer toe te voegen.

Exporteer ingrediënten

Kies uit de lijst van ingrediënten

kopiëren
.

Voedingswaarde

koolhydraten
28.5 g
Energie
126.4 kcal
vetten
0.3 g
Eiwit
3.7 g
Voedingswaarde

Instructie

30 Minuten
  • 1. Bereid de ui, knoflook, zoete aardappel, aubergine en tomaat voor

    5 min
    Snijd de ui in grove stukken samen met de knoflook. Bak de ui en de knoflook glazig in de pan waar straks de soep in wordt gemaakt. Schil de zoete aardappelen en snijd deze in kleine blokjes. Voeg deze toe en bak ze 5 minuten mee met de uien en de knoflook. Snijd vervolgens de aubergine en tomaat in blokjes en bak deze in een koekenpan met wat olijfolie een beetje aan. Het is mooi als deze wat verkleurt en zachter van smaak wordt.
  • 2. Bak de ui en knoflook aan

    8 min
    Bak de ui en knoflook glazig in de pan waar je straks je soep in maakt.
  • 3. Voeg de zoete aardappelen toe

    15 min
    Voeg vervolgens de zoete aardappelen toe en bak ze een minuut of 5 mee.
  • 4. Voeg de MAGGI Basis voor Soep en water toe

    5 min
    Voeg de MAGGI Basis voor Soep toe en 1450 ml water. Laat de soep een minuut of 10-15 pruttelen; proef af en toe of de zoete aardappel al zacht en zoet is.
  • 5. Pureer de zoete aardappelsoep

    3 min
    Pureer de zoete aardappelsoep met een staafmixer en plaats hem terug op het vuur.
  • 6. Voeg de aubergine en tomaat toe

    5 min
    Voeg nu de aubergine en de in blokjes gesneden tomaat toe en laat de zoete aardappelsoep nog een minuut of 5 pruttelen.
  • 7. Serveer de zoete aardappelsoep

    2 min
    Doe bij het opdienen een plukje peterselie in de zoete aardappelsoep en serveer eventueel met brood met zeezoutboter en spek. Lekker winters! Eet smakelijk.
  • Kun je deze zoete aardappelsoep invriezen en weer opwarmen?

    1 min
    Ja, je kunt deze zoete aardappelsoep prima invriezen en later weer opwarmen. In de vriezer blijft de soep tot ongeveer drie maanden goed. Zorg ervoor dat je de soep in luchtdichte bakjes of zakken invriest om vriesbrand te voorkomen. In de koelkast kun je de soep tot vier dagen bewaren. Om de soep weer op te warmen, laat je hem eerst ontdooien. Vervolgens kun je de soep in een pan op laag vuur opwarmen, terwijl je regelmatig roert om ervoor te zorgen dat de soep gelijkmatig warm wordt. Zo geniet je keer op keer van een heerlijke kom zelfgemaakte zoete aardappelsoep!
  • Meer soepen van Maggi proberen?

    1 min
    Heb je bijvoporbeeld zin in een romige preisoep met hazelnoten? Een heldere champignonsoep? Of iets geheel anders.
Zoete aardappelsoep

1. Bereid de ui, knoflook, zoete aardappel, aubergine en tomaat voor 9

Snijd de ui in grove stukken samen met de knoflook. Bak de ui en de knoflook glazig in de pan waar straks de soep in wordt gemaakt. Schil de zoete aardappelen en snijd deze in kleine blokjes. Voeg deze toe en bak ze 5 minuten mee met de uien en de knoflook. Snijd vervolgens de aubergine en tomaat in blokjes en bak deze in een koekenpan met wat olijfolie een beetje aan. Het is mooi als deze wat verkleurt en zachter van smaak wordt.

Zoete aardappelsoep

2. Bak de ui en knoflook aan 9

Bak de ui en knoflook glazig in de pan waar je straks je soep in maakt.

Zoete aardappelsoep

3. Voeg de zoete aardappelen toe 9

Voeg vervolgens de zoete aardappelen toe en bak ze een minuut of 5 mee.

Zoete aardappelsoep

4. Voeg de MAGGI Basis voor Soep en water toe 9

Voeg de MAGGI Basis voor Soep toe en 1450 ml water. Laat de soep een minuut of 10-15 pruttelen; proef af en toe of de zoete aardappel al zacht en zoet is.

Zoete aardappelsoep

5. Pureer de zoete aardappelsoep 9

Pureer de zoete aardappelsoep met een staafmixer en plaats hem terug op het vuur.

Zoete aardappelsoep

6. Voeg de aubergine en tomaat toe 9

Voeg nu de aubergine en de in blokjes gesneden tomaat toe en laat de zoete aardappelsoep nog een minuut of 5 pruttelen.

Zoete aardappelsoep

7. Serveer de zoete aardappelsoep 9

Doe bij het opdienen een plukje peterselie in de zoete aardappelsoep en serveer eventueel met brood met zeezoutboter en spek. Lekker winters! Eet smakelijk.

Zoete aardappelsoep

Kun je deze zoete aardappelsoep invriezen en weer opwarmen? 9

Ja, je kunt deze zoete aardappelsoep prima invriezen en later weer opwarmen. In de vriezer blijft de soep tot ongeveer drie maanden goed. Zorg ervoor dat je de soep in luchtdichte bakjes of zakken invriest om vriesbrand te voorkomen. In de koelkast kun je de soep tot vier dagen bewaren. Om de soep weer op te warmen, laat je hem eerst ontdooien. Vervolgens kun je de soep in een pan op laag vuur opwarmen, terwijl je regelmatig roert om ervoor te zorgen dat de soep gelijkmatig warm wordt. Zo geniet je keer op keer van een heerlijke kom zelfgemaakte zoete aardappelsoep!

Zoete aardappelsoep

Meer soepen van Maggi proberen? 9

Heb je bijvoporbeeld zin in een romige preisoep met hazelnoten? Een heldere champignonsoep? Of iets geheel anders.

Recept als PDF

Deel met vrienden

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Activeer video's

U heeft op een link van een derde partij geklikt en u staat op het punt de maggi.ng-website te verlaten. Houd er rekening mee dat we geen controle hebben over dergelijke platforms van derden en wij onderschrijven noch aanvaarden verantwoordelijkheid voor hen, inclusief hun inhoud, nauwkeurigheid of functie. Daarom is uw interactie met deze gekoppelde platforms op eigen risico. Wij aanvaarden geen verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid voor dergelijke platforms van derden en hun algemene voorwaarden. Lees hier meer in onze gebruiksvoorwaarden

Write a review

Your reviews
Would you recommend this item?
Afbeeldingen
U hebt 0 van de 6 toegestane media-item-entiteiten toegevoegd.
6 + 0 =
Please fill the captcha field

Ontdek meer

  • Bron van vezels
  • Europees
  • Laag in suiker
  • Mediterraans
  • Minder dan 300 cal
  • Portie Groenten/Fruit
  • Soep
  • Soep
  • Vezelrijk
  • Winter

Probeer ook

Show more recipes

  • Asperge recept met kip en een stamppot van zoete aardappel

    Asperge recept met kip en een stamppot van zoete aardappel

    30 min Gemakkelijk
  • Kipburger met gegrilde aubergine en geroosterde zoete aardappel

    Kipburger met gegrilde aubergine en geroosterde zoete aardappel

    62 min Gemakkelijk
  • Zoete zuurkoolovenschotel met fruit

    Zoete zuurkoolovenschotel met fruit

    55 min Gemakkelijk
  • Pangasiusfilet met roomsaus en zoete aardappel

    Pangasiusfilet met roomsaus en zoete aardappel

    42 min Gemakkelijk

Show more recipes

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
  • Pinterest
  • Privacybeleid
  • Wettelijke bepalingen
  • Neem contact met ons op
  • Cookies