Skip to main content

Bereidingswijze recept

 1. Start met het bereiden van de asperges

  Volg voor een goede bereiding van de witte asperges de volledige algemene bereidingswijze. Vergeet niet voor het koken eerst circa 2 cm van de uiteindes af te snijden. Zorg er ook voor dat de asperges goed rondom geschild zijn.

 2. Kook de zoete aardappelen en de eieren

  Leg de grove stukken zoete aardappel in een pan met een klein laagje water. Doe ook de eieren erbij. Kook de zoete aardappelen en de eieren met de deksel op de pan. Haal de eieren na ongeveer 6 minuten uit de pan en spoel ze even koud. Kook de zoete aardappelen in ongeveer 20 minuten verder gaar. Test daarna even of je ze goed kan doorprikken en giet ze af.

 3. Creëer een lekkere stamppot

  Maak eerst in een paar minuten een goede aardappelpuree. Volg hiervoor de makkelijke bereidingswijze op het zakje MAGGI Aardappelpuree voor Stamppot. Doe vervolgens de gekookte zoete aardappelen op de aangemaakte aardappelpuree en stamp het geheel door elkaar. Houd de stamppot wel een beetje grof.

 4. Verwarm de romige aspergesaus

  Bereid de kant-en-klare MAGGI Saus voor Asperges volgens de eenvoudige aanwijzingen op de verpakking. De aspergesaus hoeft alleen verwarmd te worden en is in een paar minuten klaar!

 5. Maak het gerecht compleet met gerookte kip en ei

  Snijd eerst de gerookte kip in mooie plakjes als dit nog niet gedaan is. Pel daarna de eieren. Verdeel vervolgens de stamppot van zoete aardappel over de borden. Leg per bord een aantal witte asperges, plakjes gerookte kip en een ei erbij. Giet tot slot de aspergesaus van MAGGI over de asperges en de gerookte kip. Serveer het hoofdgerecht uit en verras iedereen aan tafel. Er zal ongetwijfeld gevraagd worden waar je dit lekkere asperge recept vandaan hebt. Eet smakelijk!

Maaltijdtips

Voeg zelf geen zout meer toe
Drink een glas water bij het eten
Kinderen van 4-8 jaar hebben ongeveer de helft van een volwassen portie nodig

Boodschappenlijst

 • 1
  pakje
 • 1
  zakje
 • 300
  gram witte asperges, geschild
 • 300
  gram zoete aardappelen, geschild en in grove stukken
 • 2
  eieren
 • 1 gerookte kip, gesneden in plakjes

Variatietips

 1. Jouw variatietip
 2. Jouw naam

Maaltijdideeën

MAGGI helpt je graag bij het opdoen van ideeën voor het koken. Niet alleen met recepten, maar ook met artikelen waar je trek van krijgt, een groentekalender en andere hulpmiddelen waarmee je zo een lekkere en kindvriendelijke maaltijd op tafel zet. 

Lees meer

Plannen

Als je het druk hebt is het prettig om bij het koken vooruit te plannen, zeker met kinderen. Het scheelt tijd en meestal ook geld. Bovendien is het een goede manier om je kinderen te betrekken bij het koken.

Lees meer

Boodschappentips

Maak een boodschappenlijstje zodat je gericht de winkel in kan gaan en geen dingen vergeet. Ook kan dit helpen om impulsaankopen te verminderen. Ga je boodschappen doen met kinderen? Stuur je kind op expeditie in de supermarkt en laat ze producten zoeken. Ondertussen kun jij je concentreren op de rest van de boodschappen.

Lees meer

Kooktips

Of je nu een echte keukenprins(es) bent of liefst snel een gezonde maaltijd op tafel zet voor je gezin, er valt altijd nog wel iets te leren in de keuken. Bijvoorbeeld hoe je in een handomdraai tomaatjes snijdt. Of hoe je je kinderen bij het koken kunt betrekken. Deze en andere kooktips krijg je van MAGGI.

Lees meer

Eten aan tafel

De avondmaaltijd is het moment van de dag dat jullie allemaal samen zijn. En dus wil je dat iedereen zit te smullen. Maar dat is niet altijd even makkelijk met kinderen. Samen eten is al snel een stuk gezelliger als je afspraken maakt en weet dat kinderen soms tijd nodig hebben aan iets te wennen. Zo moeten kinderen soms wel tien tot vijftien keer iets proeven voor ze de smaak gaan waarderen.

Lees meer

Opruimen & bewaren

Eten weggooien is zonde en in veel gevallen niet nodig. Restjes kunnen als basis dienen voor een volgende maaltijd, slappe groenten leven weer op in water en door voedsel op de juiste manier te bewaren heb je er langer plezier van. 

Lees meer
 1. Maaltijdideeën
 2. Plannen
 3. Boodschappentips
 4. Kooktips
 5. Eten aan tafel
 6. Opruimen aan tafel