Witlof met 4-kazensaus, gepofte zoete aardappel en tartaar
66min
Gemakkelijk
1 Zak
1.5 Kg
Zoete Aardappel
3 el
Olijfolie
1 tl
Tijm
600 g
Witlof
1 el
Citroensap
4
Tartaar
.
Voedingswaarde
Energie
619.65 kcal
Eiwit
29.78 g
koolhydraten
85.91 g
vetten
18.7 g
Voedingswaarde
Instructie
66 Minuten
Bereid de zoete aardappel
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd de aardappel in 3 cm blokjes. Verdeel ze per persoon over 4 stukken aluminiumfolie. Besprenkel ze met olijfolie en bestrooi ze met zout, peper en gedroogde tijm. Vouw de pakketjes luchtig goed dicht. Zet ze op een bakplaatje en laat ze in ongeveer 30 min. in de oven gaar poffen.
Bereid de witlof
Halveer de witlof in de lengte, leg ze in een kookpan. Zet ze net onder water, voeg citroensap en zout toe en breng aan de kook. Laat de witlof met de deksel op de pan ongeveer 15 minuten zachtjes koken.
Bereid de vier kazensaus
Bereid de vier kazensaus volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Bereid de tartaartjes
Bak de tartaartjes in 2 eetlepels olijfolie in ongeveer 2 minuten aan elke kant bruin en rosé van binnen en bestrooi ze met zout en peper.
Serveer het gerecht
Serveer de witlof met de vier kazensaus samen met de gepofte aardappel en tartaartjes.
Opmerkingen 0