Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Witlof met 4-kazensaus, gepofte zoete aardappel en tartaar

0
66min
Gemakkelijk

Ingrediënten

-
4 Porties
+

Dit gerecht is geoptimaliseerd voor 4 porties. Hoeveelheid en tijden moeten mogelijk worden gevarieerd. Hier vindt u meer informatie over aangepaste portiegroottes: Hier

1  Zak
MAGGI Kaassaus
1.5  Kg
Zoete Aardappel
3  el
Olijfolie
1  tl
Tijm
600  g
Witlof
1  el
Citroensap
4 
Tartaar

tips & trucs

Als het aantal porties en daarmee de hoeveelheden worden verhoogd, kan de kooktijd langer zijn! Let hierbij op en kijk tijdens de bereiding iets vaker. We raden aan om met het gebruik water en kruiden iets zuiniger te zijn en later meer toe te voegen.

Exporteer ingrediënten

Kies uit de lijst van ingrediënten

kopiëren
Ingrediënten staan ​​nu op je klembord
.

Voedingswaarde

Energie
619.65 kcal
koolhydraten
85.91 g
Eiwit
29.78 g
vetten
18.7 g
Voedingswaarde
Laten we koken

Instructie

66 Minuten
Bereid de zoete aardappel
30 min
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd de aardappel in 3 cm blokjes. Verdeel ze per persoon over 4 stukken aluminiumfolie. Besprenkel ze met olijfolie en bestrooi ze met zout, peper en gedroogde tijm. Vouw de pakketjes luchtig goed dicht. Zet ze op een bakplaatje en laat ze in ongeveer 30 min. in de oven gaar poffen.
Bereid de witlof
9 min
Halveer de witlof in de lengte, leg ze in een kookpan. Zet ze net onder water, voeg citroensap en zout toe en breng aan de kook. Laat de witlof met de deksel op de pan ongeveer 15 minuten zachtjes koken.
Bereid de vier kazensaus
9 min
Bereid de vier kazensaus volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Bereid de tartaartjes
9 min
Bak de tartaartjes in 2 eetlepels olijfolie in ongeveer 2 minuten aan elke kant bruin en rosé van binnen en bestrooi ze met zout en peper.
Serveer het gerecht
9 min
Serveer de witlof met de vier kazensaus samen met de gepofte aardappel en tartaartjes.
Witlof met 4-kazensaus, gepofte zoete aardappel en tartaar

Bereid de zoete aardappel 5

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd de aardappel in 3 cm blokjes. Verdeel ze per persoon over 4 stukken aluminiumfolie. Besprenkel ze met olijfolie en bestrooi ze met zout, peper en gedroogde tijm. Vouw de pakketjes luchtig goed dicht. Zet ze op een bakplaatje en laat ze in ongeveer 30 min. in de oven gaar poffen.

Witlof met 4-kazensaus, gepofte zoete aardappel en tartaar

Bereid de witlof 5

Halveer de witlof in de lengte, leg ze in een kookpan. Zet ze net onder water, voeg citroensap en zout toe en breng aan de kook. Laat de witlof met de deksel op de pan ongeveer 15 minuten zachtjes koken.

Witlof met 4-kazensaus, gepofte zoete aardappel en tartaar

Bereid de vier kazensaus 5

Bereid de vier kazensaus volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Witlof met 4-kazensaus, gepofte zoete aardappel en tartaar

Bereid de tartaartjes 5

Bak de tartaartjes in 2 eetlepels olijfolie in ongeveer 2 minuten aan elke kant bruin en rosé van binnen en bestrooi ze met zout en peper.

Witlof met 4-kazensaus, gepofte zoete aardappel en tartaar

Serveer het gerecht 5

Serveer de witlof met de vier kazensaus samen met de gepofte aardappel en tartaartjes.

Recept als PDF
Downloaden
Deel met vrienden

Activeer video's

U heeft op een link van een derde partij geklikt en u staat op het punt de maggi.ng-website te verlaten. Houd er rekening mee dat we geen controle hebben over dergelijke platforms van derden en wij onderschrijven noch aanvaarden verantwoordelijkheid voor hen, inclusief hun inhoud, nauwkeurigheid of functie. Daarom is uw interactie met deze gekoppelde platforms op eigen risico. Wij aanvaarden geen verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid voor dergelijke platforms van derden en hun algemene voorwaarden. Lees hier meer in onze gebruiksvoorwaarden

Bedankt voor je beoordeling!
We kijken uit naar je recensie!

U heeft dit recept / product al beoordeeld.

Klik op het aantal sterren dat u wilt toekennen: hoe hoger het nummer, hoe beter de beoordeling.

Verzenden
Asset 10

Opmerkingen 0

0/4000
Vul alstublieft een geldige gebruikersnaam in. Deze moet 3-15 tekens bevatten. Tekens A tot Z en 0 tot 9 zijn toegestaan
Gebruikersnaam