Skip to main content

Bereidingswijze recept

 1. Snijd de witlof en verhit de oven

  Verwarm de oven alvast voor op 200 °C. Snijd daarna de witlof in mooie reepjes en verwijder de harde kern.

 2. Bereid het gehakt met de witlof

  Bak in een braad- of hapjespan, in de helft van de olie, het gehakt gedurende 4 minuten rul. Voeg naar eigen smaak extra kruiden toe. Doe vervolgens de gesneden witlof bij het gehakt en bak het, al omscheppend, 3 minuten mee.

 3. Maak de ovenmix voor de ovenschotel

  Voeg in een kom de inhoud van het zakje MAGGI Ovenschotel Witlof-crèmesaus met gehakt toe aan 200 ml koud water en 150 ml kookroom. Roer de mix goed door. Voeg daarna ook het ei toe en meng het geheel nogmaals goed door elkaar.

 4. Vul de schaal met alle ingrediënten

  Vet de ovenschaal in met de overgebleven olijfolie. Verdeel vervolgens de helft van de voorgekookte aardappelschijfjes over de bodem van de schaal. Schep hier bovenop het gehakt met de witlof. Verspreid daarna de overige aardappelschijfjes hier overheen. Schenk ten slotte 3/4 van de aangemaakte ovenmix gelijkmatig uit over de ovenschotel. Wacht 2 minuten en voeg daarna op dezelfde wijze het overgebleven deel van de ovenmix toe.

 5. Plaats de witlofschotel in de oven

  Het gerecht is bijna klaar. Plaats de schaal in het midden van de oven en laat het gerecht in 40 minuten goed gaar en mooi goudbruin worden. Dat wordt lekker gezellig samen genieten van het avondeten. Deze witlofschotel mag wel een traditie worden!

Maaltijdtips

Voeg zelf geen zout meer toe
Drink een glas water bij het eten
Kinderen van 4-8 jaar hebben ongeveer de helft van een volwassen portie nodig

Boodschappenlijst

 • 1
  zakje
 • 150
  milliliter
  kookroom light
 • 1
  ei
 • 7
  stronken
  witlof
 • 300
  gram
  rundergehakt
 • 600
  gram
  aardappelschijfjes
  (voorgekookt)
 • 4
  eetlepels
  olijfolie

Variatietips

 • Leni

  Met blokjes kip i.p.v. gehakt. En eventueel uitgebakken spekblokjes

 1. Jouw variatietip
 2. Jouw naam

Maaltijdideeën

MAGGI helpt je graag bij het opdoen van ideeën voor het koken. Niet alleen met recepten, maar ook met artikelen waar je trek van krijgt, een groentekalender en andere hulpmiddelen waarmee je zo een lekkere en kindvriendelijke maaltijd op tafel zet. 

Lees meer

Plannen

Als je het druk hebt is het prettig om bij het koken vooruit te plannen, zeker met kinderen. Het scheelt tijd en meestal ook geld. Bovendien is het een goede manier om je kinderen te betrekken bij het koken.

Lees meer

Boodschappentips

Maak een boodschappenlijstje zodat je gericht de winkel in kan gaan en geen dingen vergeet. Ook kan dit helpen om impulsaankopen te verminderen. Ga je boodschappen doen met kinderen? Stuur je kind op expeditie in de supermarkt en laat ze producten zoeken. Ondertussen kun jij je concentreren op de rest van de boodschappen.

Lees meer

Kooktips

Of je nu een echte keukenprins(es) bent of liefst snel een gezonde maaltijd op tafel zet voor je gezin, er valt altijd nog wel iets te leren in de keuken. Bijvoorbeeld hoe je in een handomdraai tomaatjes snijdt. Of hoe je je kinderen bij het koken kunt betrekken. Deze en andere kooktips krijg je van MAGGI.

Lees meer

Eten aan tafel

De avondmaaltijd is het moment van de dag dat jullie allemaal samen zijn. En dus wil je dat iedereen zit te smullen. Maar dat is niet altijd even makkelijk met kinderen. Samen eten is al snel een stuk gezelliger als je afspraken maakt en weet dat kinderen soms tijd nodig hebben aan iets te wennen. Zo moeten kinderen soms wel tien tot vijftien keer iets proeven voor ze de smaak gaan waarderen.

Lees meer

Opruimen & bewaren

Eten weggooien is zonde en in veel gevallen niet nodig. Restjes kunnen als basis dienen voor een volgende maaltijd, slappe groenten leven weer op in water en door voedsel op de juiste manier te bewaren heb je er langer plezier van. 

Lees meer
 1. Maaltijdideeën
 2. Plannen
 3. Boodschappentips
 4. Kooktips
 5. Eten aan tafel
 6. Opruimen aan tafel