Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Recepten Recepten
  • Inspiratie Inspiratie
  • MAGGI Producten
  • Veelgestelde vragen FAQ
  • Zoeken Zoeken
  • Mijn Maggi Mijn Maggi
  • Alle recepten
  • Asperge recepten
  • Kip recepten
  • Pasta recepten
  • Soep recepten
  • Stamppot recepten
  • Vegetarische recepten
  • Vis recepten
  • Wraps recepten
  • Alle producten
  • Productcategorieën
  • Over MAGGI
  • Veelgestelde vragen over koken en eten
  • Veelgestelde vragen over MAGGI
  • Veelgestelde vragen over asperges
  • Veelgestelde vragen over soep
  • Veelgestelde vragen over stamppot
Witlofschotel met gehakt

Witlofschotel met gehakt

(0)
65 min
Gemakkelijk
Dit is wel één van onze favoriete recepten allertijden: een klassieke witlofschotel met gehakt. De aardappelschijfjes, verse witlof en gebakken rundergehakt krijgen een heerlijke romige smaakbeleving met de ingrediënten van MAGGI. De voorbereiding is supermakkelijk. Met dit recept kan je deze traditionele ovenschotel met witlof zo in de oven doen!

Ingrediënten

3 Porties

Dit gerecht is geoptimaliseerd voor 3 porties. Hoeveelheid en tijden moeten mogelijk worden gevarieerd. Hier vindt u meer informatie over aangepaste portiegroottes:

ingredient_quantity
recipe ingredient
150  g
MAGGI OVENSCHOTEL Witlof Creme Fraiche Saus
8  Stuks
Witlof
600  g
Aardappelschijfjes
300  g
Rundergehakt
150  ml
Kookroom
1 
Eieren
kopiëren

tips & trucs

Als het aantal porties en daarmee de hoeveelheden worden verhoogd, kan de kooktijd langer zijn! Let hierbij op en kijk tijdens de bereiding iets vaker. We raden aan om met het gebruik water en kruiden iets zuiniger te zijn en later meer toe te voegen.

Exporteer ingrediënten

Kies uit de lijst van ingrediënten

kopiëren
.

Voedingswaarde

Energie
757 kcal
vetten
30.8 g
Eiwit
33 g
Voedingswaarde

Instructie

65 Minuten
  • 1. Snijd de witlof en verhit de oven

    5 min
    Verwarm de oven alvast voor op 200 °C. Snijd daarna de witlof in mooie reepjes en verwijder de harde kern.
  • 2. Bereid het gehakt met de witlof

    7 min
    Bak in een braad- of hapjespan, in de helft van de olie, het gehakt gedurende 4 minuten rul. Voeg naar eigen smaak extra kruiden toe. Doe vervolgens de gesneden witlof bij het gehakt en bak het, al omscheppend, 3 minuten mee.
  • 3. Maak de ovenmix voor de ovenschotel

    5 min
    Voeg in een kom de inhoud van het zakje MAGGI Ovenschotel Witlof-crèmesaus met gehakt toe aan 200 ml koud water en 150 ml kookroom. Roer de mix goed door. Voeg daarna ook het ei toe en meng het geheel nogmaals goed door elkaar.
  • 4. Vul de schaal met alle ingrediënten

    5 min
    Vet de ovenschaal in met de overgebleven olijfolie. Verdeel vervolgens de helft van de voorgekookte aardappelschijfjes over de bodem van de schaal. Schep hier bovenop het gehakt met de witlof. Verspreid daarna de overige aardappelschijfjes hier overheen. Schenk ten slotte 3/4 van de aangemaakte ovenmix gelijkmatig uit over de ovenschotel. Wacht 2 minuten en voeg daarna op dezelfde wijze het overgebleven deel van de ovenmix toe.
  • 5. Plaats de witlofschotel in de oven

    40 min
    Het gerecht is bijna klaar. Plaats de schaal in het midden van de oven en laat het gerecht in 40 minuten goed gaar en mooi goudbruin worden. Dat wordt lekker gezellig samen genieten van het avondeten. Deze witlofschotel mag wel een traditie worden!
  • Kan je een witlofschotel invriezen en opnieuw opwarmen?

    1 min
    Ja, je kunt de witlofschotel met gehakt invriezen om later opnieuw op te warmen. Bewaar de afgekoelde ovenschotel in een luchtdichte bak . Hierin blijft het gerecht tot wel drie maanden goed. In de koelkast kun je de witlofschotel ook bewaren, maar slechts tot drie dagen. Om het gerecht weer op te warmen, verwarm je de oven voor op 180 graden. Vervolgels laat je de schotel 20 tot 30 minuten opwarmen.
  • Liever vegatarisch eten vanavond?

    1 min
    Liever vegetarisch eten vanvond? Ervaar de heerlijke smaken van het originele gerecht, maar dan zonder vlees.
Witlofschotel met gehakt

1. Snijd de witlof en verhit de oven 7

Verwarm de oven alvast voor op 200 °C. Snijd daarna de witlof in mooie reepjes en verwijder de harde kern.

Witlofschotel met gehakt

2. Bereid het gehakt met de witlof 7

Bak in een braad- of hapjespan, in de helft van de olie, het gehakt gedurende 4 minuten rul. Voeg naar eigen smaak extra kruiden toe. Doe vervolgens de gesneden witlof bij het gehakt en bak het, al omscheppend, 3 minuten mee.

Witlofschotel met gehakt

3. Maak de ovenmix voor de ovenschotel 7

Voeg in een kom de inhoud van het zakje MAGGI Ovenschotel Witlof-crèmesaus met gehakt toe aan 200 ml koud water en 150 ml kookroom. Roer de mix goed door. Voeg daarna ook het ei toe en meng het geheel nogmaals goed door elkaar.

Witlofschotel met gehakt

4. Vul de schaal met alle ingrediënten 7

Vet de ovenschaal in met de overgebleven olijfolie. Verdeel vervolgens de helft van de voorgekookte aardappelschijfjes over de bodem van de schaal. Schep hier bovenop het gehakt met de witlof. Verspreid daarna de overige aardappelschijfjes hier overheen. Schenk ten slotte 3/4 van de aangemaakte ovenmix gelijkmatig uit over de ovenschotel. Wacht 2 minuten en voeg daarna op dezelfde wijze het overgebleven deel van de ovenmix toe.

Witlofschotel met gehakt

5. Plaats de witlofschotel in de oven 7

Het gerecht is bijna klaar. Plaats de schaal in het midden van de oven en laat het gerecht in 40 minuten goed gaar en mooi goudbruin worden. Dat wordt lekker gezellig samen genieten van het avondeten. Deze witlofschotel mag wel een traditie worden!

Witlofschotel met gehakt

Kan je een witlofschotel invriezen en opnieuw opwarmen? 7

Ja, je kunt de witlofschotel met gehakt invriezen om later opnieuw op te warmen. Bewaar de afgekoelde ovenschotel in een luchtdichte bak . Hierin blijft het gerecht tot wel drie maanden goed. In de koelkast kun je de witlofschotel ook bewaren, maar slechts tot drie dagen. Om het gerecht weer op te warmen, verwarm je de oven voor op 180 graden. Vervolgels laat je de schotel 20 tot 30 minuten opwarmen.

Witlofschotel met gehakt

Liever vegatarisch eten vanavond? 7

Liever vegetarisch eten vanvond? Ervaar de heerlijke smaken van het originele gerecht, maar dan zonder vlees.

Recept als PDF

Deel met vrienden

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Activeer video's

U heeft op een link van een derde partij geklikt en u staat op het punt de maggi.ng-website te verlaten. Houd er rekening mee dat we geen controle hebben over dergelijke platforms van derden en wij onderschrijven noch aanvaarden verantwoordelijkheid voor hen, inclusief hun inhoud, nauwkeurigheid of functie. Daarom is uw interactie met deze gekoppelde platforms op eigen risico. Wij aanvaarden geen verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid voor dergelijke platforms van derden en hun algemene voorwaarden. Lees hier meer in onze gebruiksvoorwaarden

Write a review

Your reviews
Would you recommend this item?
Afbeeldingen
U hebt 0 van de 6 toegestane media-item-entiteiten toegevoegd.
11 + 6 =
Please fill the captcha field

Ontdek meer

  • Avondeten
  • Bron van eiwitten
  • Europees
  • Hoofdgerecht
  • Ovenschotel
  • Vlees
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
  • Pinterest
  • Privacybeleid
  • Wettelijke bepalingen
  • Neem contact met ons op
  • Cookies