Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Recepten Recepten
  • Inspiratie Inspiratie
  • MAGGI Producten
  • Veelgestelde vragen FAQ
  • Zoeken Zoeken
  • Mijn Maggi Mijn Maggi
  • Alle recepten
  • Asperge recepten
  • Kip recepten
  • Pasta recepten
  • Soep recepten
  • Stamppot recepten
  • Vegetarische recepten
  • Vis recepten
  • Wraps recepten
  • Alle producten
  • Productcategorieën
  • Over MAGGI
  • Veelgestelde vragen over koken en eten
  • Veelgestelde vragen over MAGGI
  • Veelgestelde vragen over asperges
  • Veelgestelde vragen over soep
  • Veelgestelde vragen over stamppot
Vegetarische witlof ovenschotel met appel, gorgonzola en walnoten

Vegetarische witlof ovenschotel met appel, gorgonzola en walnoten

(1)
55 min
Gemakkelijk
Weinig inspiratie voor het avondeten? Zet dan eens deze lekkere vegetarische witlof ovenschotel op tafel. Goed gevuld met appel, gorgonzola en walnoten en vol smaak!

Ingrediënten

3 porties

Dit gerecht is geoptimaliseerd voor 3 porties. Hoeveelheid en tijden moeten mogelijk worden gevarieerd. Hier vindt u meer informatie over aangepaste portiegroottes:

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  Zakje
MAGGI Ovenschotel Witlof-crèmesaus
450  g
Aardappelpuree, kant-en-klaar
500  g
Witlof
3 
Tomaten
1 
Witte ui
225  g
Kidneybonen
1 
Appel
1 
Ei
1  el
Olijfolie
kopiëren

tips & trucs

Als het aantal porties en daarmee de hoeveelheden worden verhoogd, kan de kooktijd langer zijn! Let hierbij op en kijk tijdens de bereiding iets vaker. We raden aan om met het gebruik water en kruiden iets zuiniger te zijn en later meer toe te voegen.

Exporteer ingrediënten

Kies uit de lijst van ingrediënten

kopiëren
.

Voedingswaarde

koolhydraten
63.7 g
Energie
446.7 kcal
vetten
15.5 g
Eiwit
13.4 g
Voedingswaarde

Instructie

55 Minuten
  • Verwarm de oven voor

    2 min
    Verwarm de oven voor op 180 ºC.
  • Bak de groenten en schep in een ovenschaal

    7 min
    Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui aan. Voeg de witlof toe en bak tot deze lichtbruin is. Roer de tomaat er door en bak kort mee. Haal de pan van het vuur.
  • Voeg de appel, bonen en gorgonzola toe

    5 min
    Roer de appel, kidneybonen en gorgonzola door de groente. Schep het mengsel in de ovenschaal.
  • Bereid de sausmix en giet over het gerecht

    5 min
    Voeg de inhoud van het zakje sausmix samen met de kookroom toe aan het water en roer goed door met een garde. Voeg daarna het ei toe en roer het nogmaals door. Giet over het groentemengsel. Strooi de walnoten er over.
  • Bereid de aardappelpuree

    6 min
    Bereid de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep de puree op het groentemengsel.
  • Bak in de oven

    30 min
    Laat de ovenschotel ca. 30 minuten in de oven gaar en goudbruin worden.
Vegetarische witlof ovenschotel met appel, gorgonzola en walnoten

Verwarm de oven voor 6

Verwarm de oven voor op 180 ºC.

Vegetarische witlof ovenschotel met appel, gorgonzola en walnoten

Bak de groenten en schep in een ovenschaal 6

Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui aan. Voeg de witlof toe en bak tot deze lichtbruin is. Roer de tomaat er door en bak kort mee. Haal de pan van het vuur.

Vegetarische witlof ovenschotel met appel, gorgonzola en walnoten

Voeg de appel, bonen en gorgonzola toe 6

Roer de appel, kidneybonen en gorgonzola door de groente. Schep het mengsel in de ovenschaal.

Vegetarische witlof ovenschotel met appel, gorgonzola en walnoten

Bereid de sausmix en giet over het gerecht 6

Voeg de inhoud van het zakje sausmix samen met de kookroom toe aan het water en roer goed door met een garde. Voeg daarna het ei toe en roer het nogmaals door. Giet over het groentemengsel. Strooi de walnoten er over.

Vegetarische witlof ovenschotel met appel, gorgonzola en walnoten

Bereid de aardappelpuree 6

Bereid de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep de puree op het groentemengsel.

Vegetarische witlof ovenschotel met appel, gorgonzola en walnoten

Bak in de oven 6

Laat de ovenschotel ca. 30 minuten in de oven gaar en goudbruin worden.

Recept als PDF

Deel met vrienden

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Activeer video's

U heeft op een link van een derde partij geklikt en u staat op het punt de maggi.ng-website te verlaten. Houd er rekening mee dat we geen controle hebben over dergelijke platforms van derden en wij onderschrijven noch aanvaarden verantwoordelijkheid voor hen, inclusief hun inhoud, nauwkeurigheid of functie. Daarom is uw interactie met deze gekoppelde platforms op eigen risico. Wij aanvaarden geen verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid voor dergelijke platforms van derden en hun algemene voorwaarden. Lees hier meer in onze gebruiksvoorwaarden

Overall rating

4.3 out of 5
4.3333333333333
3 reviews
Write a review
Select a row to filter reviews by rating
33
11
22
00
00
00

Reviews

4

ingredienten

Hoeveel gorgonzola?
Herms (niet gecontroleerd) 09/27/2024-08:29 CEST
Is this a helpful Review?
5

ida besemer

hoeveel walnoten moeten er bij?
Anoniem (niet gecontroleerd) 04/08/2024-10:25 CEST
Is this a helpful Review?
4

Thelma

Ik mis de walnoten in het recept.
Anoniem (niet gecontroleerd) 01/08/2022-01:36 CET
Is this a helpful Review?

Write a review

Your reviews
Would you recommend this item?
Afbeeldingen
U hebt 0 van de 6 toegestane media-item-entiteiten toegevoegd.
8 + 0 =
Please fill the captcha field

Ontdek meer

  • Avondeten
  • Bijgerecht
  • Bron van eiwitten
  • Bron van vezels
  • Europees
  • Herfst
  • Hoofdgerecht
  • Laag in suiker
  • Ovenschotel
  • Portie Groenten/Fruit
  • Top gerecht
  • Winter

Probeer ook

Show more recipes

  • Vegetarische prei-kerrie ovenschotel met courgette en kikkererwten

    Vegetarische prei-kerrie ovenschotel met courgette en kikkererwten

    70 min Gemakkelijk
  • Vegetarische sweet chili-tofu met rijst

    Vegetarische sweet chili-tofu met rijst

    25 min Gemakkelijk
  • Vegetarische curry met kikkererwten

    Vegetarische curry met kikkererwten

    25 min Gemakkelijk
  • Vegetarische dagschotel met linzen en paprika-goulashsaus

    Vegetarische dagschotel met linzen en paprika-goulashsaus

    25 min Gemakkelijk

Show more recipes

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
  • Pinterest
  • Privacybeleid
  • Wettelijke bepalingen
  • Neem contact met ons op
  • Cookies