Skip to main content

Bereidingswijze recept

 1. Bak de kip en bereid de groenten

  Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit vervolgens de olie in een grote koekenpan en bak de blokjes kip 3 minuten op hoog vuur. Voeg daarna de gesnipperde ui toe. Bak deze 4 minuten mee op middelhoog vuur en voeg daarna de gesneden witlof toe. Bak het geheel nog 2 minuten en roer de helft van de zwarte olijven erdoor.

 2. Bereid een heerlijke romige witlof-crèmesaus

  Volg de eenvoudige aanwijzingen op de verpakking MAGGI Ovenschotel Witlof-crèmesaus met gehakt en bereid de ovenmix voor een romige volle smaak

 3. Vul de ovenschaal met alle ingrediënten

  Nu kunnen alle ingrediënten worden samengebracht. Verdeel de helft van de aardappelschijfjes over een ingevette ovenschaal en schep hierover het kip- en groentemengsel. Verspreid vervolgens de rest van de zwarte olijven over de hele schaal. Schenk daarna 3/4 van de aangemaakte ovenmix gelijkmatig over het geheel. Creëer een hier bovenop een nieuwe laag met de andere helft aardappelschijfjes en schenk, de rest van de overgebleven ovenmix, verspreid over de schaal.

 4. De ovenschotel hoeft alleen nog in de oven

  Het makkelijkste moment is aangebroken. De ovenschotel kan in de oven. Bak de schotel 45 minuten gaar en mooi goudbruin. Maak eventueel in de tussentijd een simpele tomatensalade als frisse toevoeging aan het gerecht. Kijk uit naar het heerlijke avondeten en vergeet niet om van je mooie creatie te genieten wanneer je de schotel uit de oven haalt. Eet smakelijk!

Maaltijdtips

Voeg zelf geen zout meer toe
Drink een glas water bij het eten
Kinderen van 4-8 jaar hebben ongeveer de helft van een volwassen portie nodig

Boodschappenlijst

 • 1
  zakje
 • 1
  ui
  , gesnipperd
 • 400
  gram
  witlof
  , gesneden
 • 300
  gram
  kipfilet
  , in blokjes
 • 500
  gram
  aardappelschijfjes
 • 2
  eetlepels
  zwarte olijven
  , gehalveerd
 • 1
  ei
 • 150
  ml
  kookroom light
 • 2
  eetlepels
  olijfolie

Variatietips

 1. Jouw variatietip
 2. Jouw naam

Maaltijdideeën

MAGGI helpt je graag bij het opdoen van ideeën voor het koken. Niet alleen met recepten, maar ook met artikelen waar je trek van krijgt, een groentekalender en andere hulpmiddelen waarmee je zo een lekkere en kindvriendelijke maaltijd op tafel zet. 

Lees meer

Plannen

Als je het druk hebt is het prettig om bij het koken vooruit te plannen, zeker met kinderen. Het scheelt tijd en meestal ook geld. Bovendien is het een goede manier om je kinderen te betrekken bij het koken.

Lees meer

Boodschappentips

Maak een boodschappenlijstje zodat je gericht de winkel in kan gaan en geen dingen vergeet. Ook kan dit helpen om impulsaankopen te verminderen. Ga je boodschappen doen met kinderen? Stuur je kind op expeditie in de supermarkt en laat ze producten zoeken. Ondertussen kun jij je concentreren op de rest van de boodschappen.

Lees meer

Kooktips

Of je nu een echte keukenprins(es) bent of liefst snel een gezonde maaltijd op tafel zet voor je gezin, er valt altijd nog wel iets te leren in de keuken. Bijvoorbeeld hoe je in een handomdraai tomaatjes snijdt. Of hoe je je kinderen bij het koken kunt betrekken. Deze en andere kooktips krijg je van MAGGI.

Lees meer

Eten aan tafel

De avondmaaltijd is het moment van de dag dat jullie allemaal samen zijn. En dus wil je dat iedereen zit te smullen. Maar dat is niet altijd even makkelijk met kinderen. Samen eten is al snel een stuk gezelliger als je afspraken maakt en weet dat kinderen soms tijd nodig hebben aan iets te wennen. Zo moeten kinderen soms wel tien tot vijftien keer iets proeven voor ze de smaak gaan waarderen.

Lees meer

Opruimen & bewaren

Eten weggooien is zonde en in veel gevallen niet nodig. Restjes kunnen als basis dienen voor een volgende maaltijd, slappe groenten leven weer op in water en door voedsel op de juiste manier te bewaren heb je er langer plezier van. 

Lees meer
 1. Maaltijdideeën
 2. Plannen
 3. Boodschappentips
 4. Kooktips
 5. Eten aan tafel
 6. Opruimen aan tafel