Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Recepten Recepten
  • Inspiratie Inspiratie
  • MAGGI Producten
  • Veelgestelde vragen FAQ
  • Zoeken Zoeken
  • Mijn Maggi Mijn Maggi
  • Alle recepten
  • Asperge recepten
  • Kip recepten
  • Pasta recepten
  • Soep recepten
  • Stamppot recepten
  • Vegetarische recepten
  • Vis recepten
  • Wraps recepten
  • Alle producten
  • Productcategorieën
  • Over MAGGI
  • Veelgestelde vragen over koken en eten
  • Veelgestelde vragen over MAGGI
  • Veelgestelde vragen over asperges
  • Veelgestelde vragen over soep
  • Veelgestelde vragen over stamppot
Broccoli gratin ovenschotel

Broccoli gratin ovenschotel

(0)
45 min
Gemakkelijk

Maak kennis met deze smaakvolle en eenvoudige broccoli gratin ovenschotel, een perfecte (vegetarische) maaltijd voor het hele gezin! Deze ovenschotel is een heerlijke combinatie van verse groenten zoals broccoli en cherrytomaatjes, samen met romige kookroom en een krokante kaaslaag. Wist je dat het gebruik van seizoensgebonden ingrediënten de smaak van je gerechten kan verbeteren? Deze veelzijdige ovenschotel is ideaal voor een doordeweekse maaltijd of als bijgerecht tijdens een gezellig diner.

Ingrediënten

3 Porties

Dit gerecht is geoptimaliseerd voor 3 porties. Hoeveelheid en tijden moeten mogelijk worden gevarieerd. Hier vindt u meer informatie over aangepaste portiegroottes:

ingredient_quantity
recipe ingredient
600  g
Aardappelschijfjes
500  g
Broccoli
300  g
(Vegetarische) kipfiletblokjes
250  g
Cherrytomaten
43  g
Maggi ovenschotel broccoli gratin kruidenmix
200  ml
Water
150  ml
Kookroom
1  Stuk
Middelgroot scharrelei
kopiëren

tips & trucs

Als het aantal porties en daarmee de hoeveelheden worden verhoogd, kan de kooktijd langer zijn! Let hierbij op en kijk tijdens de bereiding iets vaker. We raden aan om met het gebruik water en kruiden iets zuiniger te zijn en later meer toe te voegen.

Exporteer ingrediënten

Kies uit de lijst van ingrediënten

kopiëren
.

Voedingswaarde

Voedingswaarde

Instructie

45 Minuten
  • 1. Oven voorverwarmen

    1 min
    Verwarm de oven voor op 200°C, hete lucht op 180°C.
  • 2. Koken van groenten

    5 min
    Kook de bloemkoolroosjes en de aardappelschijfjes ca. 5 minuten voor.
  • 3. Kipfilet bakken

    5 min
    Bak in een braadpan de (vegetarische) kipfiletstukjes. Snijd ondertussen de cherrytomaatjes door de helft.
  • 4. Ovenschaal voorbereiden

    2 min
    Vet de ovenschaal in en beleg de bodem met de helft van de voorgekookte aardappelschijfjes. Voeg hier bovenop het mengsel van de cherrytomaatjes, filetstukjes en broccoli toe.
  • 5. Ovenmix voorbereiden

    2 min
    Voeg de inhoud van het zakje ovenmix toe aan het water, samen met de kookroom en roer goed door. Voeg daarna het ei toe en roer opnieuw. Schenk 3/4 van de aangemaakte ovenmix gelijkmatig over de ovenschotel. Wacht 2 minuten en verdeel de andere helft van de aardappelschijfjes overheen. Schenk het overgebleven deel gelijkmatig over de ovenschotel en strooi de kaas erover.
  • 6. In de oven

    45 min
    Laat de ovenschotel ca. 45 minuten in het midden van de oven gaar en goudbruin worden. Eet smakelijk!
  • Hoe kun je deze ovenschotel bewaren?

    1 min
    Om een broccoli gratin ovenschotel goed te bewaren, laat je deze eerst volledig afkoelen om condensatie en bacteriegroei te voorkomen. Plaats de ovenschotel vervolgens in een luchtdichte verpakking of dek deze goed af met plasticfolie of aluminiumfolie. In de koelkast blijft de ovenschotel tot 3 tot 4 dagen goed, mits de temperatuur onder de 4°C blijft. Wil je de ovenschotel langer bewaren, dan kun je deze in de vriezer plaatsen, waar deze tot 2 tot 3 maanden goed blijft. Zorg ervoor dat je de ovenschotel in een vriezerbestendige verpakking plaatst. Voor het opwarmen van een bevroren ovenschotel laat je deze eerst ontdooien in de koelkast gedurende een nacht. Verwarm de oven voor op 180°C en bak de ovenschotel gedurende 25-30 minuten, of tot deze goed doorwarmd is. Je kunt de ovenschotel ook in de magnetron opwarmen in een magnetronbestendige schaal, verwarm het in intervallen van 2-3 minuten en roer af en toe. Door deze richtlijnen te volgen, kun je optimaal genieten van je broccoli gratin ovenschotel, zelfs na een paar dagen.
Broccoli gratin ovenschotel

1. Oven voorverwarmen 7

Verwarm de oven voor op 200°C, hete lucht op 180°C.

Broccoli gratin ovenschotel

2. Koken van groenten 7

Kook de bloemkoolroosjes en de aardappelschijfjes ca. 5 minuten voor.

Broccoli gratin ovenschotel

3. Kipfilet bakken 7

3. Kipfilet bakken

Bak in een braadpan de (vegetarische) kipfiletstukjes. Snijd ondertussen de cherrytomaatjes door de helft.

Broccoli gratin ovenschotel

4. Ovenschaal voorbereiden 7

4. Ovenschaal voorbereiden

Vet de ovenschaal in en beleg de bodem met de helft van de voorgekookte aardappelschijfjes. Voeg hier bovenop het mengsel van de cherrytomaatjes, filetstukjes en broccoli toe.

Broccoli gratin ovenschotel

5. Ovenmix voorbereiden 7

5. Ovenmix voorbereiden 5. Ovenmix voorbereiden 5. Ovenmix voorbereiden 5. Ovenmix voorbereiden 5. Ovenmix voorbereiden

Voeg de inhoud van het zakje ovenmix toe aan het water, samen met de kookroom en roer goed door. Voeg daarna het ei toe en roer opnieuw. Schenk 3/4 van de aangemaakte ovenmix gelijkmatig over de ovenschotel. Wacht 2 minuten en verdeel de andere helft van de aardappelschijfjes overheen. Schenk het overgebleven deel gelijkmatig over de ovenschotel en strooi de kaas erover.

Broccoli gratin ovenschotel

6. In de oven 7

6. In de oven

Laat de ovenschotel ca. 45 minuten in het midden van de oven gaar en goudbruin worden. Eet smakelijk!

Broccoli gratin ovenschotel

Hoe kun je deze ovenschotel bewaren? 7

Hoe kun je deze ovenschotel bewaren?

Om een broccoli gratin ovenschotel goed te bewaren, laat je deze eerst volledig afkoelen om condensatie en bacteriegroei te voorkomen. Plaats de ovenschotel vervolgens in een luchtdichte verpakking of dek deze goed af met plasticfolie of aluminiumfolie. In de koelkast blijft de ovenschotel tot 3 tot 4 dagen goed, mits de temperatuur onder de 4°C blijft. Wil je de ovenschotel langer bewaren, dan kun je deze in de vriezer plaatsen, waar deze tot 2 tot 3 maanden goed blijft. Zorg ervoor dat je de ovenschotel in een vriezerbestendige verpakking plaatst. Voor het opwarmen van een bevroren ovenschotel laat je deze eerst ontdooien in de koelkast gedurende een nacht. Verwarm de oven voor op 180°C en bak de ovenschotel gedurende 25-30 minuten, of tot deze goed doorwarmd is. Je kunt de ovenschotel ook in de magnetron opwarmen in een magnetronbestendige schaal, verwarm het in intervallen van 2-3 minuten en roer af en toe. Door deze richtlijnen te volgen, kun je optimaal genieten van je broccoli gratin ovenschotel, zelfs na een paar dagen.

Recept als PDF

Deel met vrienden

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Activeer video's

U heeft op een link van een derde partij geklikt en u staat op het punt de maggi.ng-website te verlaten. Houd er rekening mee dat we geen controle hebben over dergelijke platforms van derden en wij onderschrijven noch aanvaarden verantwoordelijkheid voor hen, inclusief hun inhoud, nauwkeurigheid of functie. Daarom is uw interactie met deze gekoppelde platforms op eigen risico. Wij aanvaarden geen verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid voor dergelijke platforms van derden en hun algemene voorwaarden. Lees hier meer in onze gebruiksvoorwaarden

Write a review

Your reviews
Would you recommend this item?
Afbeeldingen
U hebt 0 van de 6 toegestane media-item-entiteiten toegevoegd.
3 + 1 =
Please fill the captcha field

Ontdek meer

  • Portie Groenten/Fruit

Probeer ook

Show more recipes

  • Gnocchi met 4-kazensaus recept met broccoli, spekjes en gedroogde tomaatjes

    Gnocchi met 4-kazensaus recept met broccoli, spekjes en gedroogde tomaatjes

    30 min Gemakkelijk
  • ‘Left over’ groentesoep van groenten restjes (paprika, broccoli, prei, wortel, champignons, venkel, ui, bloemkool, enz)

    ‘Left over’ groentesoep van groenten restjes (paprika, broccoli, prei, wortel, champignons, venkel, ui, bloemkool, enz)

    20 min Gemakkelijk
  • Dagschotel broccoli-kaas met gehakt

    Dagschotel broccoli-kaas met gehakt

    20 min Gemakkelijk
  • Romige pasta met broccoli, kip en kaas

    Romige pasta met broccoli, kip en kaas

    37 min Gemakkelijk

Show more recipes

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
  • Pinterest
  • Privacybeleid
  • Wettelijke bepalingen
  • Neem contact met ons op
  • Cookies