Dit gerecht is geoptimaliseerd voor 4 porties. Hoeveelheid en tijden moeten mogelijk worden gevarieerd. Hier vindt u meer informatie over aangepaste portiegroottes:
Als het aantal porties en daarmee de hoeveelheden worden verhoogd, kan de kooktijd langer zijn! Let hierbij op en kijk tijdens de bereiding iets vaker. We raden aan om met het gebruik water en kruiden iets zuiniger te zijn en later meer toe te voegen.
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd de aardappel in 3 cm blokjes. Verdeel ze per persoon over 4 stukken aluminiumfolie. Besprenkel ze met olijfolie en bestrooi ze met zout, peper en gedroogde tijm. Vouw de pakketjes luchtig goed dicht. Zet ze op een bakplaatje en laat ze in ongeveer 30 min. in de oven gaar poffen.
Halveer de witlof in de lengte, leg ze in een kookpan. Zet ze net onder water, voeg citroensap en zout toe en breng aan de kook. Laat de witlof met de deksel op de pan ongeveer 15 minuten zachtjes koken.
Bereid de vier kazensaus volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Bak de tartaartjes in 2 eetlepels olijfolie in ongeveer 2 minuten aan elke kant bruin en rosé van binnen en bestrooi ze met zout en peper.
Serveer de witlof met de vier kazensaus samen met de gepofte aardappel en tartaartjes.