Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Recepten Recepten
  • Inspiratie Inspiratie
  • MAGGI Producten
  • Veelgestelde vragen FAQ
  • Zoeken Zoeken
  • Mijn Maggi Mijn Maggi
  • Alle recepten
  • Asperge recepten
  • Kip recepten
  • Pasta recepten
  • Soep recepten
  • Stamppot recepten
  • Vegetarische recepten
  • Vis recepten
  • Wraps recepten
  • Alle producten
  • Productcategorieën
  • Over MAGGI
  • Veelgestelde vragen over koken en eten
  • Veelgestelde vragen over MAGGI
  • Veelgestelde vragen over asperges
  • Veelgestelde vragen over soep
  • Veelgestelde vragen over stamppot
Witlof met 4-kazensaus, gepofte zoete aardappel en tartaar

Witlof met 4-kazensaus, gepofte zoete aardappel en tartaar

(0)
61 min
Gemakkelijk
Maak zelf snel en makkelijk witlof met 4-kazensaus, gepofte zoete aardappel en tartaar aan de hand van dit recept van MAGGI, puur genieten!

Ingrediënten

4 Porties

Dit gerecht is geoptimaliseerd voor 4 porties. Hoeveelheid en tijden moeten mogelijk worden gevarieerd. Hier vindt u meer informatie over aangepaste portiegroottes:

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  Zak
MAGGI Kaassaus
1  Kg
Zoete Aardappel
3  el
Olijfolie
1  tl
Tijm
600  g
Witlof
1  el
Citroensap
4 
Tartaar
kopiëren

tips & trucs

Als het aantal porties en daarmee de hoeveelheden worden verhoogd, kan de kooktijd langer zijn! Let hierbij op en kijk tijdens de bereiding iets vaker. We raden aan om met het gebruik water en kruiden iets zuiniger te zijn en later meer toe te voegen.

Exporteer ingrediënten

Kies uit de lijst van ingrediënten

kopiëren
.

Voedingswaarde

koolhydraten
57.8 g
Energie
520.6 kcal
vetten
19.9 g
Eiwit
28.3 g
Voedingswaarde

Instructie

61 Minuten
  • Bereid de zoete aardappel

    30 min
    Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd de aardappel in 3 cm blokjes. Verdeel ze per persoon over 4 stukken aluminiumfolie. Besprenkel ze met olijfolie en bestrooi ze met zout, peper en gedroogde tijm. Vouw de pakketjes luchtig goed dicht. Zet ze op een bakplaatje en laat ze in ongeveer 30 min. in de oven gaar poffen.
  • Bereid de witlof

    15 min
    Halveer de witlof in de lengte, leg ze in een kookpan. Zet ze net onder water, voeg citroensap en zout toe en breng aan de kook. Laat de witlof met de deksel op de pan ongeveer 15 minuten zachtjes koken.
  • Bereid de vier kazensaus

    5 min
    Bereid de vier kazensaus volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Bereid de tartaartjes

    9 min
    Bak de tartaartjes in 2 eetlepels olijfolie in ongeveer 2 minuten aan elke kant bruin en rosé van binnen en bestrooi ze met zout en peper.
  • Serveer het gerecht

    2 min
    Serveer de witlof met de vier kazensaus samen met de gepofte aardappel en tartaartjes.
Witlof met 4-kazensaus, gepofte zoete aardappel en tartaar

Bereid de zoete aardappel 5

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd de aardappel in 3 cm blokjes. Verdeel ze per persoon over 4 stukken aluminiumfolie. Besprenkel ze met olijfolie en bestrooi ze met zout, peper en gedroogde tijm. Vouw de pakketjes luchtig goed dicht. Zet ze op een bakplaatje en laat ze in ongeveer 30 min. in de oven gaar poffen.

Witlof met 4-kazensaus, gepofte zoete aardappel en tartaar

Bereid de witlof 5

Halveer de witlof in de lengte, leg ze in een kookpan. Zet ze net onder water, voeg citroensap en zout toe en breng aan de kook. Laat de witlof met de deksel op de pan ongeveer 15 minuten zachtjes koken.

Witlof met 4-kazensaus, gepofte zoete aardappel en tartaar

Bereid de vier kazensaus 5

Bereid de vier kazensaus volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Witlof met 4-kazensaus, gepofte zoete aardappel en tartaar

Bereid de tartaartjes 5

Bak de tartaartjes in 2 eetlepels olijfolie in ongeveer 2 minuten aan elke kant bruin en rosé van binnen en bestrooi ze met zout en peper.

Witlof met 4-kazensaus, gepofte zoete aardappel en tartaar

Serveer het gerecht 5

Serveer de witlof met de vier kazensaus samen met de gepofte aardappel en tartaartjes.

Recept als PDF

Deel met vrienden

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Activeer video's

U heeft op een link van een derde partij geklikt en u staat op het punt de maggi.ng-website te verlaten. Houd er rekening mee dat we geen controle hebben over dergelijke platforms van derden en wij onderschrijven noch aanvaarden verantwoordelijkheid voor hen, inclusief hun inhoud, nauwkeurigheid of functie. Daarom is uw interactie met deze gekoppelde platforms op eigen risico. Wij aanvaarden geen verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid voor dergelijke platforms van derden en hun algemene voorwaarden. Lees hier meer in onze gebruiksvoorwaarden

Write a review

Your reviews
Would you recommend this item?
Afbeeldingen
U hebt 0 van de 6 toegestane media-item-entiteiten toegevoegd.
4 + 2 =
Please fill the captcha field

Ontdek meer

  • Avondeten
  • Bron van eiwitten
  • Bron van vezels
  • Eiwitrijk
  • Europees
  • Hoofdgerecht
  • Laag in suiker
  • Ovenschotel
  • Portie Groenten/Fruit
  • Top gerecht
  • Uit de oven
  • Vlees
  • Weinig zout

Probeer ook

Show more recipes

  • Ovenschotel witlof-crèmesaus met gehakt

    Ovenschotel witlof-crèmesaus met gehakt

    69 min Gemakkelijk
  • Vegetarische witlof ovenschotel met appel, gorgonzola en walnoten

    Vegetarische witlof ovenschotel met appel, gorgonzola en walnoten

    55 min Gemakkelijk
  • Witlofschotel met gehakt

    Witlofschotel met gehakt

    65 min Gemakkelijk
  • Ovenschotel recept met witlof en kip

    Ovenschotel recept met witlof en kip

    70 min Gemakkelijk

Show more recipes

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
  • Pinterest
  • Privacybeleid
  • Wettelijke bepalingen
  • Neem contact met ons op
  • Cookies