Skip to main content

Bereidingswijze recept

 1. Bereid de zoete aardappel

  Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd de aardappel in 3 cm blokjes. Verdeel ze per persoon over 4 stukken aluminiumfolie. Besprenkel ze met olijfolie en bestrooi ze met zout, peper en gedroogde tijm. Vouw de pakketjes luchtig goed dicht. Zet ze op een bakplaatje en laat ze in ongeveer 30 min. in de oven gaar poffen.

 2. Bereid de witlof

  Halveer de witlof in de lengte, leg ze in een kookpan. Zet ze net onder water, voeg citroensap en zout toe en breng aan de kook. Laat de witlof met de deksel op de pan ongeveer 15 minuten zachtjes koken.

 3. Bereid de 4-kazensaus

  Bereid de 4-kazensaus volgens de bereidingswijze op de verpakking.

 4. Bereid de tartaartjes

  Bak de tartaartjes in 2 eetlepels olijfolie in ongeveer 2 minuten aan elke kant bruin en rosé van binnen en bestrooi ze met zout en peper.

 5. Serveer het gerecht

  Serveer de witlof met 4-kazensaus samen met de gepofte aardappel en tartaartjes.

Maaltijdtips

Voeg zelf geen zout meer toe
Drink een glas water bij het eten
Kinderen van 4-8 jaar hebben ongeveer de helft van een volwassen portie nodig

Boodschappenlijst

 • 1
  zakje
 • 1.5
  kilo
  zoete aardappel
  (geschild)
 • 3
  eetlepels
  olijfolie
 • 1
  theelepel
  gedroogde tijm
 • 600
  gram
  witlof
 • 1
  eetlepel
  citroensap
 • 4
  tartaartjes
  (à 100 gram)

Variatietips

 1. Jouw variatietip
 2. Jouw naam

Maaltijdideeën

MAGGI helpt je graag bij het opdoen van ideeën voor het koken. Niet alleen met recepten, maar ook met artikelen waar je trek van krijgt, een groentekalender en andere hulpmiddelen waarmee je zo een lekkere en kindvriendelijke maaltijd op tafel zet. 

Lees meer

Plannen

Als je het druk hebt is het prettig om bij het koken vooruit te plannen, zeker met kinderen. Het scheelt tijd en meestal ook geld. Bovendien is het een goede manier om je kinderen te betrekken bij het koken.

Lees meer

Boodschappentips

Maak een boodschappenlijstje zodat je gericht de winkel in kan gaan en geen dingen vergeet. Ook kan dit helpen om impulsaankopen te verminderen. Ga je boodschappen doen met kinderen? Stuur je kind op expeditie in de supermarkt en laat ze producten zoeken. Ondertussen kun jij je concentreren op de rest van de boodschappen.

Lees meer

Kooktips

Of je nu een echte keukenprins(es) bent of liefst snel een gezonde maaltijd op tafel zet voor je gezin, er valt altijd nog wel iets te leren in de keuken. Bijvoorbeeld hoe je in een handomdraai tomaatjes snijdt. Of hoe je je kinderen bij het koken kunt betrekken. Deze en andere kooktips krijg je van MAGGI.

Lees meer

Eten aan tafel

De avondmaaltijd is het moment van de dag dat jullie allemaal samen zijn. En dus wil je dat iedereen zit te smullen. Maar dat is niet altijd even makkelijk met kinderen. Samen eten is al snel een stuk gezelliger als je afspraken maakt en weet dat kinderen soms tijd nodig hebben aan iets te wennen. Zo moeten kinderen soms wel tien tot vijftien keer iets proeven voor ze de smaak gaan waarderen.

Lees meer

Opruimen & bewaren

Eten weggooien is zonde en in veel gevallen niet nodig. Restjes kunnen als basis dienen voor een volgende maaltijd, slappe groenten leven weer op in water en door voedsel op de juiste manier te bewaren heb je er langer plezier van. 

Lees meer
 1. Maaltijdideeën
 2. Plannen
 3. Boodschappentips
 4. Kooktips
 5. Eten aan tafel
 6. Opruimen aan tafel