Dit gerecht is geoptimaliseerd voor 4 porties. Hoeveelheid en tijden moeten mogelijk worden gevarieerd. Hier vindt u meer informatie over aangepaste portiegroottes:
Als het aantal porties en daarmee de hoeveelheden worden verhoogd, kan de kooktijd langer zijn! Let hierbij op en kijk tijdens de bereiding iets vaker. We raden aan om met het gebruik water en kruiden iets zuiniger te zijn en later meer toe te voegen.
Doe het gehakt samen met de helft van het zakje stoofmix in een kom. Voeg hier de overige ingrediënten voor de gehaktballetjes (behalve het water en paneermeel) aan toe en kneed door elkaar tot je een samenhangende massa hebt. Is het nog iets te vochtig voeg dan paneermeel toe, tot je er mooie kleine balletjes van kunt draaien.
Bak de gehaktballetjes aan in een koekenpan tot ze goudbruin zijn. Doe hier de andere helft van de stoofmix en 250 ml water bij en laat het geheel een minuutje of 20 stoven. Haal de balletjes even uit de saus en laat de saus verder indikken tot de gewenste saus dikte. Voeg de balletjes weer toe en laat even meewarmen.
Doe de melk en 400 ml water in een hoge pan en breng aan de kook. Haal hierna direct van het vuur en roer met een garde het zakje aardappelpuree erdoor tot je een mooie puree hebt.
Voeg aan de puree de andijvie toe en schep dit met een lepel goed door elkaar. Doe de creme fraiche erbij en roer nogmaals goed door elkaar. Breng de stamppot rauwe andijvie op smaak met peper.
Serveer de stamppot rauwe andijvie in een diep bord met hierbij de gestoofde gehaktballetjes. Giet een lepel van de stoofsaus over de balletjes en je hebt een heerlijke stamppot die je het hele jaar door kunt eten.