Skip to main content

Bereidingswijze recept

 1. Was & kook de boerenkool

  Was de boerenkool met water om vuil en stof te voorkomen. Wanneer je de boerenkool niet voorgesneden hebt gekocht snijd deze dan fijn. Houd er rekening mee dat voorgesneden groenten minder lang houdbaar zijn, het is aan te raden ze dezelfde dag nog te eten. Kook de boerenkool in 15 minuten gaar, maar niet te lang omdat een deel van de vitamines anders verloren gaat.

 2. Bereid de rookworst

  Verwarm de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking of de instructies van de slager. Bak de spekjes gedurende 5 minuten zonder boter of olie, en laat ze vervolgens uitlekken. Dit kun je doen door een vergiet te gebruiken of de spekjes op een stukje keukenrol te leggen.

 3. Bereid de puree en jus

  Je bereidt de puree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de boerenkool af en laat even uitlekken. Bereid daarna de jus voor stamppot volgens de aanwijzingen op de verpakking.

 4. Meng de ingrediënten

  Meng de boerenkool en spekjes door de puree. Snijd de rookworst in dikke plakken en leg die op de stamppot. Serveer de jus ernaast of maak met een lepel een kuiltje in het midden van de stamppot waar je de jus ingiet. Eet smakelijk! Ben jij op zoek naar meer stamppot inspiratie? Bekijk dan meer MAGGI stamppot recepten. Extra tip: serveer eventueel met piccalilly!

Maaltijdtips

Voeg zelf geen zout meer toe
Drink een glas water bij het eten
Kinderen van 4-8 jaar hebben ongeveer de helft van een volwassen portie nodig

Boodschappenlijst

 • 1
  zakje
 • 1
  zakje
 • 300
  gram
  boerenkool
  (à 300 gram)
 • 125
  gram
  rookworst
 • 75
  gram
  spekblokjes
 • 25
  gram
  boter
 • 100
  gram
  piccalilly
  (Optioneel)

Variatietips

 1. Jouw variatietip
 2. Jouw naam

Maaltijdideeën

MAGGI helpt je graag bij het opdoen van ideeën voor het koken. Niet alleen met recepten, maar ook met artikelen waar je trek van krijgt, een groentekalender en andere hulpmiddelen waarmee je zo een lekkere en kindvriendelijke maaltijd op tafel zet. 

Lees meer

Plannen

Als je het druk hebt is het prettig om bij het koken vooruit te plannen, zeker met kinderen. Het scheelt tijd en meestal ook geld. Bovendien is het een goede manier om je kinderen te betrekken bij het koken.

Lees meer

Boodschappentips

Maak een boodschappenlijstje zodat je gericht de winkel in kan gaan en geen dingen vergeet. Ook kan dit helpen om impulsaankopen te verminderen. Ga je boodschappen doen met kinderen? Stuur je kind op expeditie in de supermarkt en laat ze producten zoeken. Ondertussen kun jij je concentreren op de rest van de boodschappen.

Lees meer

Kooktips

Of je nu een echte keukenprins(es) bent of liefst snel een gezonde maaltijd op tafel zet voor je gezin, er valt altijd nog wel iets te leren in de keuken. Bijvoorbeeld hoe je in een handomdraai tomaatjes snijdt. Of hoe je je kinderen bij het koken kunt betrekken. Deze en andere kooktips krijg je van MAGGI.

Lees meer

Eten aan tafel

De avondmaaltijd is het moment van de dag dat jullie allemaal samen zijn. En dus wil je dat iedereen zit te smullen. Maar dat is niet altijd even makkelijk met kinderen. Samen eten is al snel een stuk gezelliger als je afspraken maakt en weet dat kinderen soms tijd nodig hebben aan iets te wennen. Zo moeten kinderen soms wel tien tot vijftien keer iets proeven voor ze de smaak gaan waarderen.

Lees meer

Opruimen & bewaren

Eten weggooien is zonde en in veel gevallen niet nodig. Restjes kunnen als basis dienen voor een volgende maaltijd, slappe groenten leven weer op in water en door voedsel op de juiste manier te bewaren heb je er langer plezier van. 

Lees meer
 1. Maaltijdideeën
 2. Plannen
 3. Boodschappentips
 4. Kooktips
 5. Eten aan tafel
 6. Opruimen aan tafel