Dit gerecht is geoptimaliseerd voor 2 porties. Hoeveelheid en tijden moeten mogelijk worden gevarieerd. Hier vindt u meer informatie over aangepaste portiegroottes:
Als het aantal porties en daarmee de hoeveelheden worden verhoogd, kan de kooktijd langer zijn! Let hierbij op en kijk tijdens de bereiding iets vaker. We raden aan om met het gebruik water en kruiden iets zuiniger te zijn en later meer toe te voegen.
Schil de aardappelen en snij deze in stukjes. Kook de aardappelen voor 20 minuten gaar. Verwarm ondertussen de melk. Giet de aardappels af en stamp ze fijn. Voeg de verwarmde melk en boter toe aan de gestampte aardappels. Blijf stampen tot het geheel een smeuïge puree vormt. Roer de mosterd en de kaas door de puree.
Smelt een beetje boter in een wok, roerbak de kool voor 5 minuten. Schenk er wat water bij en blijf roerbakken tot het vocht verdampt is. Als het vocht verdampt is kunnen de hamblokjes worden toegevoegd aan de groene kool.
Schep de groene kool met de hamblokjes door de puree. Vervolgens bereid de jus volgens de aanwijzingen op het zakje.
Serveer de stamppot samen met de jus. Serveer de jus ernaast of maak met een lepel een kuiltje in het midden van de stamppot waar je de jus ingiet. Eet Smakelijk!