Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Recepten Recepten
  • Inspiratie Inspiratie
  • MAGGI Producten
  • Veelgestelde vragen FAQ
  • Zoeken Zoeken
  • Mijn Maggi Mijn Maggi
  • Alle recepten
  • Asperge recepten
  • Kip recepten
  • Pasta recepten
  • Soep recepten
  • Stamppot recepten
  • Vegetarische recepten
  • Vis recepten
  • Wraps recepten
  • Alle producten
  • Productcategorieën
  • Over MAGGI
  • Veelgestelde vragen over koken en eten
  • Veelgestelde vragen over MAGGI
  • Veelgestelde vragen over asperges
  • Veelgestelde vragen over soep
  • Veelgestelde vragen over stamppot
Andijviestamppot met rode paprika

Andijviestamppot met rode paprika

(0)
33 min
Gemakkelijk
Deze heerlijke andijviestampot met rode paprika is een feestje voor smaakpapillen! Dit recept biedt een verrukkelijke mix van texturen en smaken. Wist je trouwens dat een paprika eigenlijk pas rijp is wanneer hij volledig rood kleurt? Ja echt waar! Wil je dit gerecht nog lekkerder maken? Voeg dan een vleugje nootmuskaat toe aan de gestampte aardappelen. Maak je klaar voor een onvergetelijke culinaire ervaring met dit smaakvolle recept!

Ingrediënten

2 Porties

Dit gerecht is geoptimaliseerd voor 2 porties. Hoeveelheid en tijden moeten mogelijk worden gevarieerd. Hier vindt u meer informatie over aangepaste portiegroottes:

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  Zak
MAGGI Jus Naturel
500  g
Kruimige aardappelen‎
400  g
Andijvie
1  Middel
Rode paprika
1  Stuk
Rode ui
0.5  tl
Nootmuskaat
kopiëren

tips & trucs

Als het aantal porties en daarmee de hoeveelheden worden verhoogd, kan de kooktijd langer zijn! Let hierbij op en kijk tijdens de bereiding iets vaker. We raden aan om met het gebruik water en kruiden iets zuiniger te zijn en later meer toe te voegen.

Exporteer ingrediënten

Kies uit de lijst van ingrediënten

kopiëren
.

Voedingswaarde

koolhydraten
63.7 g
Energie
326.8 kcal
vetten
4.2 g
Eiwit
10.6 g
Voedingswaarde

Instructie

33 Minuten
  • 1. Kook de aardappelen

    20 min
    Schil de aardappelen en snij deze in stukjes. Kook de aardappelen in 20 minuten gaar en giet deze af.
  • 2. Bak de ui samen met de paprika

    5 min
    Snij de ui en paprika in kleine stukjes. Bak deze met een beetje olijfolie voor 5 minuten op middelhoog vuur.
  • 3. Voeg nu alle ingrediënten samen

    3 min
    Stamp de aardappelen tot een gladde puree. Meng de ui en paprika door de aardappelen en voeg vervolgens de andijvie toe. Laat de andijvie nog even garen zodat alles goed mengt. Maak de stamppot op smaak met een beetje nootmuskaat.
  • 4. Bereid de jus

    2 min
    Bereid de jus volgens de aanwijzingen op de verpakking van de Maggi Jus Naturel.
  • 5. Serveer jouw andijviestamppot met rode paprika

    1 min
    Serveer de stamppot samen met de jus. Serveer de jus ernaast of maak met een lepel een kuiltje in het midden van de stamppot waar je de jus ingiet. Eet Smakelijk!
  • Kun je deze andijviestamppot met rode paprika invriezen en weer opwarmen?

    1 min
    Je kunt deze heerlijke andijviestamppot met paprika bewaren. In de vriezer blijft de stamppot tot drie maanden goed. In de koelkast kun je de stamppot ongeveer twee dagen bewaren. Om de stamppot weer op te warmen, laat je hem eerst ontdooien in de koelkast. Daarna kun je de stamppot opwarmen in een pan op laag vuur, terwijl je regelmatig roert. Zo geniet je nogmaals van deze heerlijke maaltijd én ben je lekker duurzaam bezig.
  • Meer stamppotten van Maggi proberen?

    1 min
    Bekijk dan zeker ook eens onze overzichtspagina met al onze soorten stamppotten.
Andijviestamppot met rode paprika

1. Kook de aardappelen 7

Schil de aardappelen en snij deze in stukjes. Kook de aardappelen in 20 minuten gaar en giet deze af.

Andijviestamppot met rode paprika

2. Bak de ui samen met de paprika 7

Snij de ui en paprika in kleine stukjes. Bak deze met een beetje olijfolie voor 5 minuten op middelhoog vuur.

Andijviestamppot met rode paprika

3. Voeg nu alle ingrediënten samen 7

Stamp de aardappelen tot een gladde puree. Meng de ui en paprika door de aardappelen en voeg vervolgens de andijvie toe. Laat de andijvie nog even garen zodat alles goed mengt. Maak de stamppot op smaak met een beetje nootmuskaat.

Andijviestamppot met rode paprika

4. Bereid de jus 7

Bereid de jus volgens de aanwijzingen op de verpakking van de Maggi Jus Naturel.

Andijviestamppot met rode paprika

5. Serveer jouw andijviestamppot met rode paprika 7

Serveer de stamppot samen met de jus. Serveer de jus ernaast of maak met een lepel een kuiltje in het midden van de stamppot waar je de jus ingiet. Eet Smakelijk!

Andijviestamppot met rode paprika

Kun je deze andijviestamppot met rode paprika invriezen en weer opwarmen? 7

Je kunt deze heerlijke andijviestamppot met paprika bewaren. In de vriezer blijft de stamppot tot drie maanden goed. In de koelkast kun je de stamppot ongeveer twee dagen bewaren. Om de stamppot weer op te warmen, laat je hem eerst ontdooien in de koelkast. Daarna kun je de stamppot opwarmen in een pan op laag vuur, terwijl je regelmatig roert. Zo geniet je nogmaals van deze heerlijke maaltijd én ben je lekker duurzaam bezig.

Andijviestamppot met rode paprika

Meer stamppotten van Maggi proberen? 7

Bekijk dan zeker ook eens onze overzichtspagina met al onze soorten stamppotten.

Recept als PDF

Deel met vrienden

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Activeer video's

U heeft op een link van een derde partij geklikt en u staat op het punt de maggi.ng-website te verlaten. Houd er rekening mee dat we geen controle hebben over dergelijke platforms van derden en wij onderschrijven noch aanvaarden verantwoordelijkheid voor hen, inclusief hun inhoud, nauwkeurigheid of functie. Daarom is uw interactie met deze gekoppelde platforms op eigen risico. Wij aanvaarden geen verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid voor dergelijke platforms van derden en hun algemene voorwaarden. Lees hier meer in onze gebruiksvoorwaarden

Write a review

Your reviews
Would you recommend this item?
Afbeeldingen
U hebt 0 van de 6 toegestane media-item-entiteiten toegevoegd.
20 + 0 =
Please fill the captcha field

Ontdek meer

  • Avondeten
  • Bron van eiwitten
  • Bron van vezels
  • Budgetvriendelijk
  • Europees
  • Hoofdgerecht
  • Laag in suiker
  • Portie Groenten/Fruit
  • Stamppot
  • Vezelrijk

Probeer ook

Show more recipes

  • Andijviestamppot met een pittige twist van oma & opa van Jessica en Max

    Andijviestamppot met een pittige twist van oma & opa van Jessica en Max

    45 min Gemakkelijk
  • Andijviestamppot met gehaktbrood

    Andijviestamppot met gehaktbrood

    30 min Gemakkelijk
  • Andijviestamppot met katenspek

    Andijviestamppot met katenspek

    42 min Gemakkelijk

Show more recipes

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
  • Pinterest
  • Privacybeleid
  • Wettelijke bepalingen
  • Neem contact met ons op
  • Cookies