Dit gerecht is geoptimaliseerd voor 4 porties. Hoeveelheid en tijden moeten mogelijk worden gevarieerd. Hier vindt u meer informatie over aangepaste portiegroottes:
Als het aantal porties en daarmee de hoeveelheden worden verhoogd, kan de kooktijd langer zijn! Let hierbij op en kijk tijdens de bereiding iets vaker. We raden aan om met het gebruik water en kruiden iets zuiniger te zijn en later meer toe te voegen.
Schil, was en kook de aardappelen gaar.
Verhit ondertussen een koekenpan en bak het spek gedurende 10 minuten krokant op. Leg de rookworsten in een gesloten binnenzak een kwartier in heet water.
Wanneer de aardappelen gaar zijn, doe de andijvie bij de aardappelen en stamp deze tot één geheel. Stamp het geheel niet te fijn voor nog een lekkere bite.
Bereid de jus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg er net wat meer roomboter aan toe en een lepeltje sambal voor een pittige twist.
Maak een kuiltje in de stamppot voor de jus en serveer het gerecht met de rookworst en de krokante spekjes eroverheen. Eet smakelijk!
Recipe Rating Test