Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Recepten Recepten
  • Inspiratie Inspiratie
  • MAGGI Producten
  • Veelgestelde vragen FAQ
  • Zoeken Zoeken
  • Mijn Maggi Mijn Maggi
  • Alle recepten
  • Asperge recepten
  • Kip recepten
  • Pasta recepten
  • Soep recepten
  • Stamppot recepten
  • Vegetarische recepten
  • Vis recepten
  • Wraps recepten
  • Alle producten
  • Productcategorieën
  • Over MAGGI
  • Veelgestelde vragen over koken en eten
  • Veelgestelde vragen over MAGGI
  • Veelgestelde vragen over asperges
  • Veelgestelde vragen over soep
  • Veelgestelde vragen over stamppot
Andijviestamppot met katenspek

Andijviestamppot met katenspek

(0)
42 min
Gemakkelijk
Nederlandse stamppot recepten zijn misschien wel zo oud als de vraag: ‘Wat eten we vanavond?’. Maar de stamppot blijft en is nog steeds hot. Met dit recept hoef je door de MAGGI Aardappelpuree à la minute voor Stamppot geen aardappelen te schillen. Je hebt deze lekkere andijviestamppot met katenspek daarom binnen no time klaar.

Ingrediënten

2 Porties

Dit gerecht is geoptimaliseerd voor 2 porties. Hoeveelheid en tijden moeten mogelijk worden gevarieerd. Hier vindt u meer informatie over aangepaste portiegroottes:

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  Zak
MAGGI Jus Naturel
500  g
Kruimige aardappelen‎
400  g
Andijvie
1  Stuk
Rode ui
75  g
Katenspek
1  el
Balsamicoazijn
kopiëren

tips & trucs

Als het aantal porties en daarmee de hoeveelheden worden verhoogd, kan de kooktijd langer zijn! Let hierbij op en kijk tijdens de bereiding iets vaker. We raden aan om met het gebruik water en kruiden iets zuiniger te zijn en later meer toe te voegen.

Exporteer ingrediënten

Kies uit de lijst van ingrediënten

kopiëren
.

Voedingswaarde

koolhydraten
61.4 g
Energie
426 kcal
vetten
14 g
Eiwit
15.3 g
Voedingswaarde

Instructie

42 Minuten
  • 1. Schil en kook de aardappelen

    20 min
    Schil de aardappelen en snij deze in stukjes. Kook de aardappelen voor 20 minuten gaar en giet deze af.
  • 2. Bak de katenspek en de andijvie

    10 min
    Bak in een droge koekenpan de katenspek 5 minuten op matig vuur. Neem de katenspek uit de pan. Bak de ui in 3 minuten goudbruin in het achtergebleven bakvet. Roer vervolgens de balsamicoazijn door de ui en laat dit verder 3 minuten indampen. Bak vervolgens kort de andijvie mee zodat deze slinkt.
  • 3. Meng de ingrediënten samen tot stamppot

    4 min
    Stamp de aardappelen tot een gladde puree. Meng de ui en katenspek door de aardappelen. Doe vervolgens de andijvie erbij. Meng het geheel goed door. Laat vervolgens de gemaakte stamppot boven zacht vuur, goed warm worden.
  • 4. Bereid de jus

    1 min
    Bereid ondertussen de jus volgens de aanwijzingen op de verpakking van de MAGGI Jus Naturel.
  • 5. Serveer de andijviestamppot met spek

    5 min
    Serveer de stamppot samen met de jus. Serveer de jus ernaast of maak met een lepel een kuiltje in het midden van de stamppot waar je de jus ingiet. Eet Smakelijk! Tip: extra lekker met wat fijngehakte walnoten.
  • Kun je deze andijviestamppot invriezen en weer opwarmen?

    1 min
    Nog een keer van deze maaltijd genieten? Dat kan! Je kunt de lekkere andijviestamppot invriezen. Hij blijft dan tot ongeveer drie maanden houdbaar. In de koelkast blijft de stamppot ongeveer twee tot drie dagen goed. Om de stamppot weer op te warmen, laat je hem eerst langzaam ontdooien in de koelkast als hij uit de vriezer komt. Vervolgens kun de andijviestamppot opwarmen in een pan op middelhoog vuur of in de magnetron op middelhoog vermogen. Voeg eventueel een scheutje melk toe om de stamppot wat smeuïger te maken tijdens het opwarmen. Zo geniet je niet alleen opnieuw van dit heerlijke gerecht, maar draag je ook bij aan het verminderen van voedselverspilling!
  • Meer stamppotten van Maggi proberen?

    1 min
    Bekijk dan zeker ook eens onze overzichtspagina met al onze stamppotten. Ontdek verrassende combinaties zoals de mals & kruidige kipfilet met hutspot, broccolistamppot met rauwe ham of gebakken kabeljauw met stamppot van courgette en tomaat.
Andijviestamppot met katenspek

1. Schil en kook de aardappelen 7

Schil de aardappelen en snij deze in stukjes. Kook de aardappelen voor 20 minuten gaar en giet deze af.

Andijviestamppot met katenspek

2. Bak de katenspek en de andijvie 7

Bak in een droge koekenpan de katenspek 5 minuten op matig vuur. Neem de katenspek uit de pan. Bak de ui in 3 minuten goudbruin in het achtergebleven bakvet. Roer vervolgens de balsamicoazijn door de ui en laat dit verder 3 minuten indampen. Bak vervolgens kort de andijvie mee zodat deze slinkt.

Andijviestamppot met katenspek

3. Meng de ingrediënten samen tot stamppot 7

Stamp de aardappelen tot een gladde puree. Meng de ui en katenspek door de aardappelen. Doe vervolgens de andijvie erbij. Meng het geheel goed door. Laat vervolgens de gemaakte stamppot boven zacht vuur, goed warm worden.

Andijviestamppot met katenspek

4. Bereid de jus 7

Bereid ondertussen de jus volgens de aanwijzingen op de verpakking van de MAGGI Jus Naturel.

Andijviestamppot met katenspek

5. Serveer de andijviestamppot met spek 7

Serveer de stamppot samen met de jus. Serveer de jus ernaast of maak met een lepel een kuiltje in het midden van de stamppot waar je de jus ingiet. Eet Smakelijk! Tip: extra lekker met wat fijngehakte walnoten.

Andijviestamppot met katenspek

Kun je deze andijviestamppot invriezen en weer opwarmen? 7

Nog een keer van deze maaltijd genieten? Dat kan! Je kunt de lekkere andijviestamppot invriezen. Hij blijft dan tot ongeveer drie maanden houdbaar. In de koelkast blijft de stamppot ongeveer twee tot drie dagen goed. Om de stamppot weer op te warmen, laat je hem eerst langzaam ontdooien in de koelkast als hij uit de vriezer komt. Vervolgens kun de andijviestamppot opwarmen in een pan op middelhoog vuur of in de magnetron op middelhoog vermogen. Voeg eventueel een scheutje melk toe om de stamppot wat smeuïger te maken tijdens het opwarmen. Zo geniet je niet alleen opnieuw van dit heerlijke gerecht, maar draag je ook bij aan het verminderen van voedselverspilling!

Andijviestamppot met katenspek

Meer stamppotten van Maggi proberen? 7

Bekijk dan zeker ook eens onze overzichtspagina met al onze stamppotten. Ontdek verrassende combinaties zoals de mals & kruidige kipfilet met hutspot, broccolistamppot met rauwe ham of gebakken kabeljauw met stamppot van courgette en tomaat.

Recept als PDF

Deel met vrienden

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Activeer video's

U heeft op een link van een derde partij geklikt en u staat op het punt de maggi.ng-website te verlaten. Houd er rekening mee dat we geen controle hebben over dergelijke platforms van derden en wij onderschrijven noch aanvaarden verantwoordelijkheid voor hen, inclusief hun inhoud, nauwkeurigheid of functie. Daarom is uw interactie met deze gekoppelde platforms op eigen risico. Wij aanvaarden geen verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid voor dergelijke platforms van derden en hun algemene voorwaarden. Lees hier meer in onze gebruiksvoorwaarden

Write a review

Your reviews
Would you recommend this item?
Afbeeldingen
U hebt 0 van de 6 toegestane media-item-entiteiten toegevoegd.
2 + 10 =
Please fill the captcha field

Ontdek meer

  • Avondeten
  • Bron van eiwitten
  • Bron van vezels
  • Europees
  • Hoofdgerecht
  • Laag in suiker
  • Portie Groenten/Fruit
  • Stamppot
  • Vlees

Probeer ook

Show more recipes

  • Andijviestamppot met een pittige twist van oma & opa van Jessica en Max

    Andijviestamppot met een pittige twist van oma & opa van Jessica en Max

    45 min Gemakkelijk
  • Andijviestamppot met rode paprika

    Andijviestamppot met rode paprika

    33 min Gemakkelijk
  • Andijviestamppot met gehaktbrood

    Andijviestamppot met gehaktbrood

    30 min Gemakkelijk

Show more recipes

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
  • Pinterest
  • Privacybeleid
  • Wettelijke bepalingen
  • Neem contact met ons op
  • Cookies