Skip to main content

Bereidingswijze recept

 1. Bereid eerst de katenspek en de andijvie

  Bak in een droge koekenpan (zonder olie of boter) de katenspek 5 minuten op matig vuur. Neem de katenspek uit de pan. Fruit de ui in 3 minuten goudbruin in het achtergebleven bakvet. Roer vervolgens de balsamico door de ui en laat dit verder 3 minuten indampen. Bak vervolgens kort de andijvie zodat het slinkt.

 2. Maak de aardappelpuree à la minute

  Bereid de aardappelpuree volgens de makkelijke aanwijzingen op het pakje van de MAGGI
  Aardappelpuree à la minute voor Stamppot. Voor je het weet heb je hem klaar!

 3. Voeg nu alle ingrediënten samen

  Meng de ui en katenspek door de aardappelpuree. Doe vervolgens de andijvie erbij. Meng het geheel goed door. Laat vervolgens de gemaakte stamppot boven zacht vuur, onder voortdurend roeren, goed warm worden. Tip: extra lekker met wat fijngehakte walnoten!

  Roep iedereen vast aan tafel en geniet van je heerlijke stamppot met andijvie bij het avondeten!

Maaltijdtips

Voeg zelf geen zout meer toe
Drink een glas water bij het eten
Kinderen van 4-8 jaar hebben ongeveer de helft van een volwassen portie nodig

Boodschappenlijst

 • 1
  zakje
 • 1
  zak
  andijvie
  (à 400 gram)
 • 1
  ui
 • 100
  gram
  katenspek
  (in blokjes)
 • 1
  eetlepel
  balsamicoazijn
 • 20
  gram
  walnoot
  fijngesneden (optioneel)

Variatietips

 1. Jouw variatietip
 2. Jouw naam

Maaltijdideeën

MAGGI helpt je graag bij het opdoen van ideeën voor het koken. Niet alleen met recepten, maar ook met artikelen waar je trek van krijgt, een groentekalender en andere hulpmiddelen waarmee je zo een lekkere en kindvriendelijke maaltijd op tafel zet. 

Lees meer

Plannen

Als je het druk hebt is het prettig om bij het koken vooruit te plannen, zeker met kinderen. Het scheelt tijd en meestal ook geld. Bovendien is het een goede manier om je kinderen te betrekken bij het koken.

Lees meer

Boodschappentips

Maak een boodschappenlijstje zodat je gericht de winkel in kan gaan en geen dingen vergeet. Ook kan dit helpen om impulsaankopen te verminderen. Ga je boodschappen doen met kinderen? Stuur je kind op expeditie in de supermarkt en laat ze producten zoeken. Ondertussen kun jij je concentreren op de rest van de boodschappen.

Lees meer

Kooktips

Of je nu een echte keukenprins(es) bent of liefst snel een gezonde maaltijd op tafel zet voor je gezin, er valt altijd nog wel iets te leren in de keuken. Bijvoorbeeld hoe je in een handomdraai tomaatjes snijdt. Of hoe je je kinderen bij het koken kunt betrekken. Deze en andere kooktips krijg je van MAGGI.

Lees meer

Eten aan tafel

De avondmaaltijd is het moment van de dag dat jullie allemaal samen zijn. En dus wil je dat iedereen zit te smullen. Maar dat is niet altijd even makkelijk met kinderen. Samen eten is al snel een stuk gezelliger als je afspraken maakt en weet dat kinderen soms tijd nodig hebben aan iets te wennen. Zo moeten kinderen soms wel tien tot vijftien keer iets proeven voor ze de smaak gaan waarderen.

Lees meer

Opruimen & bewaren

Eten weggooien is zonde en in veel gevallen niet nodig. Restjes kunnen als basis dienen voor een volgende maaltijd, slappe groenten leven weer op in water en door voedsel op de juiste manier te bewaren heb je er langer plezier van. 

Lees meer
 1. Maaltijdideeën
 2. Plannen
 3. Boodschappentips
 4. Kooktips
 5. Eten aan tafel
 6. Opruimen aan tafel