Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Recepten Recepten
  • Inspiratie Inspiratie
  • MAGGI Producten
  • Veelgestelde vragen FAQ
  • Zoeken Zoeken
  • Mijn Maggi Mijn Maggi
  • Alle recepten
  • Asperge recepten
  • Kip recepten
  • Pasta recepten
  • Soep recepten
  • Stamppot recepten
  • Vegetarische recepten
  • Vis recepten
  • Wraps recepten
  • Alle producten
  • Productcategorieën
  • Over MAGGI
  • Veelgestelde vragen over koken en eten
  • Veelgestelde vragen over MAGGI
  • Veelgestelde vragen over asperges
  • Veelgestelde vragen over soep
  • Veelgestelde vragen over stamppot
Andijvie ovenschotel met gehakt en champignonsaus

Andijvie ovenschotel met gehakt en champignonsaus

(0)
Gemakkelijk
Bij andijvie denken we vaak aan stamppot, maar je kan met andijvie ook een geweldige ovenschotel maken. Neem bijvoorbeeld dit recept van MAGGI voor een andijvie ovenschotel met gehakt en een luchtige aardappelpuree. De echte smaakmaker in dit gerecht is de romige MAGGI Champignonsaus. Daarnaast heb je de bereiding zo gedaan. Wij krijgen er al honger van!

Ingrediënten

3

Dit gerecht is geoptimaliseerd voor 3 porties. Hoeveelheid en tijden moeten mogelijk worden gevarieerd. Hier vindt u meer informatie over aangepaste portiegroottes:

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  Zakje
MAGGI Champignonsaus
450  g
Aardappelpuree, kant-en-klaar
1 
Witte ui
500  g
Andijvie
300  g
Rundergehakt
20  g
Boter
4  el
Olijfolie
kopiëren

tips & trucs

Als het aantal porties en daarmee de hoeveelheden worden verhoogd, kan de kooktijd langer zijn! Let hierbij op en kijk tijdens de bereiding iets vaker. We raden aan om met het gebruik water en kruiden iets zuiniger te zijn en later meer toe te voegen.

Exporteer ingrediënten

Kies uit de lijst van ingrediënten

kopiëren
.

Voedingswaarde

koolhydraten
34.1 g
Energie
705.1 kcal
vetten
53 g
Eiwit
25.1 g
Voedingswaarde

Instructie

  • 1. Bak de andijvie

    1 min
    Verwarm de oven alvast voor op 200 °C. Verhit daarnaast de helft van de olie in een wokpan en roerbak de andijvie 3 minuten. Vet met de boter vervolgens de ovenschaal in en verdeel de andijvie na bereiding over de bodem van de schaal.
  • 2. Bak het gehakt en maak de champignonsaus

    1 min
    Verhit de rest van de olie in de wok en bak het gehakt samen met de ui, terwijl je regelmatig omschept. Bereid daarna de romige Maggi Champignonsaus volgens de makkelijke aanwijzingen op de verpakking. Roer na de bereiding de saus door het gehakt heen.
  • 3. Bereid de aardappelpuree

    1 min
    Bereid de aardappelpuree volgens de instructie op de verpakking.
  • 4. Vul de overschaal met alle ingrediënten

    1 min
    Schep in de ovenschaal het gehakt met de champignonsaus op de andijvie. Strijk daarna de aardappelpuree hierover uit.
  • 5. Verwarm de andijvieschotel en serveer

    1 min
    Het makkelijkste gedeelte is aangebroken. De schotel hoeft alleen nog maar 20 minuten in de oven. Serveer na bereiding de ovenschotel met andijvie op tafel en geniet nog even van je onaangebroken creatie. Daar mag je best trots op zijn. Chapeau en eet smakelijk!
  • Kun je deze ovenschotel invriezen en opwarmen?

    1 min
    Nog eens van de andijvie ovenschotel genieten? Je kunt hem tot drie maanden in de vriezer bewaren. In de koelkast blijft de ovenschotel maximaal twee dagen goed. Om de ovenschotel met gehakt weer op te warmen, laat je hem eerst ontdooien als hij uit de vriezer komt. Vervolgens kun je hem afgedekt met aluminiumfolie ongeveer 20 minuten opwarmen in een voorverwarmde oven op 180°C. Verwijder de laatste vijf minuten het folie voor een knapperige bovenkant.
  • Meer ovenschotels van Maggi proberen?

    1 min
    Probeer dan zeker ook eens onze
Andijvie ovenschotel met gehakt en champignonsaus

1. Bak de andijvie 7

Verwarm de oven alvast voor op 200 °C. Verhit daarnaast de helft van de olie in een wokpan en roerbak de andijvie 3 minuten. Vet met de boter vervolgens de ovenschaal in en verdeel de andijvie na bereiding over de bodem van de schaal.

Andijvie ovenschotel met gehakt en champignonsaus

2. Bak het gehakt en maak de champignonsaus 7

Verhit de rest van de olie in de wok en bak het gehakt samen met de ui, terwijl je regelmatig omschept. Bereid daarna de romige Maggi Champignonsaus volgens de makkelijke aanwijzingen op de verpakking. Roer na de bereiding de saus door het gehakt heen.

Andijvie ovenschotel met gehakt en champignonsaus

3. Bereid de aardappelpuree 7

Bereid de aardappelpuree volgens de instructie op de verpakking.

Andijvie ovenschotel met gehakt en champignonsaus

4. Vul de overschaal met alle ingrediënten 7

Schep in de ovenschaal het gehakt met de champignonsaus op de andijvie. Strijk daarna de aardappelpuree hierover uit.

Andijvie ovenschotel met gehakt en champignonsaus

5. Verwarm de andijvieschotel en serveer 7

Het makkelijkste gedeelte is aangebroken. De schotel hoeft alleen nog maar 20 minuten in de oven. Serveer na bereiding de ovenschotel met andijvie op tafel en geniet nog even van je onaangebroken creatie. Daar mag je best trots op zijn. Chapeau en eet smakelijk!

Andijvie ovenschotel met gehakt en champignonsaus

Kun je deze ovenschotel invriezen en opwarmen? 7

Nog eens van de andijvie ovenschotel genieten? Je kunt hem tot drie maanden in de vriezer bewaren. In de koelkast blijft de ovenschotel maximaal twee dagen goed. Om de ovenschotel met gehakt weer op te warmen, laat je hem eerst ontdooien als hij uit de vriezer komt. Vervolgens kun je hem afgedekt met aluminiumfolie ongeveer 20 minuten opwarmen in een voorverwarmde oven op 180°C. Verwijder de laatste vijf minuten het folie voor een knapperige bovenkant.

Andijvie ovenschotel met gehakt en champignonsaus

Meer ovenschotels van Maggi proberen? 7

Probeer dan zeker ook eens onze

Recept als PDF

Deel met vrienden

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Activeer video's

U heeft op een link van een derde partij geklikt en u staat op het punt de maggi.ng-website te verlaten. Houd er rekening mee dat we geen controle hebben over dergelijke platforms van derden en wij onderschrijven noch aanvaarden verantwoordelijkheid voor hen, inclusief hun inhoud, nauwkeurigheid of functie. Daarom is uw interactie met deze gekoppelde platforms op eigen risico. Wij aanvaarden geen verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid voor dergelijke platforms van derden en hun algemene voorwaarden. Lees hier meer in onze gebruiksvoorwaarden

Write a review

Your reviews
Would you recommend this item?
Afbeeldingen
U hebt 0 van de 6 toegestane media-item-entiteiten toegevoegd.
10 + 9 =
Please fill the captcha field

Ontdek meer

  • Bron van eiwitten
  • Laag in suiker
  • Ovenschotel
  • Portie Groenten/Fruit
  • Vlees

Probeer ook

Show more recipes

  • Andijviestamppot met een pittige twist van oma & opa van Jessica en Max

    Andijviestamppot met een pittige twist van oma & opa van Jessica en Max

    45 min Gemakkelijk
  • Stamppot rauwe andijvie met gehaktballetjes

    Stamppot rauwe andijvie met gehaktballetjes

    72 min Gemakkelijk
  • Andijviestamppot met rode paprika

    Andijviestamppot met rode paprika

    33 min Gemakkelijk
  • Andijviestamppot met gehaktbrood

    Andijviestamppot met gehaktbrood

    30 min Gemakkelijk

Show more recipes

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
  • Pinterest
  • Privacybeleid
  • Wettelijke bepalingen
  • Neem contact met ons op
  • Cookies