Bij andijvie denken we vaak aan stamppot, maar je kan met andijvie ook een geweldige ovenschotel maken. Neem bijvoorbeeld dit recept van MAGGI voor een andijvie ovenschotel met gehakt en een luchtige aardappelpuree. De echte smaakmaker in dit gerecht is de romige MAGGI Champignonsaus. Daarnaast heb je de bereiding zo gedaan. Wij krijgen er al honger van!
Ingrediënten
3
Dit gerecht is geoptimaliseerd voor 3 porties. Hoeveelheid en tijden moeten mogelijk worden gevarieerd. Hier vindt u meer informatie over aangepaste portiegroottes:
Als het aantal porties en daarmee de hoeveelheden worden verhoogd, kan de kooktijd langer zijn! Let hierbij op en kijk tijdens de bereiding iets vaker. We raden aan om met het gebruik water en kruiden iets zuiniger te zijn en later meer toe te voegen.
Verwarm de oven alvast voor op 200 °C. Verhit daarnaast de helft van de olie in een wokpan en roerbak de andijvie 3 minuten. Vet met de boter vervolgens de ovenschaal in en verdeel de andijvie na bereiding over de bodem van de schaal.
2. Bak het gehakt en maak de champignonsaus
1 min
Verhit de rest van de olie in de wok en bak het gehakt samen met de ui, terwijl je regelmatig omschept. Bereid daarna de romige Maggi Champignonsaus volgens de makkelijke aanwijzingen op de verpakking. Roer na de bereiding de saus door het gehakt heen.
3. Bereid de aardappelpuree
1 min
Bereid de aardappelpuree volgens de instructie op de verpakking.
4. Vul de overschaal met alle ingrediënten
1 min
Schep in de ovenschaal het gehakt met de champignonsaus op de andijvie. Strijk daarna de aardappelpuree hierover uit.
5. Verwarm de andijvieschotel en serveer
1 min
Het makkelijkste gedeelte is aangebroken. De schotel hoeft alleen nog maar 20 minuten in de oven. Serveer na bereiding de ovenschotel met andijvie op tafel en geniet nog even van je onaangebroken creatie. Daar mag je best trots op zijn. Chapeau en eet smakelijk!
Kun je deze ovenschotel invriezen en opwarmen?
1 min
Nog eens van de andijvie ovenschotel genieten? Je kunt hem tot drie maanden in de vriezer bewaren. In de koelkast blijft de ovenschotel maximaal twee dagen goed.
Om de ovenschotel met gehakt weer op te warmen, laat je hem eerst ontdooien als hij uit de vriezer komt. Vervolgens kun je hem afgedekt met aluminiumfolie ongeveer 20 minuten opwarmen in een voorverwarmde oven op 180°C. Verwijder de laatste vijf minuten het folie voor een knapperige bovenkant.
Meer ovenschotels van Maggi proberen?
1 min
Probeer dan zeker ook eens onze
Recept als PDF
Deel met vrienden
Activeer video's
U heeft op een link van een derde partij geklikt en u staat op het punt de maggi.ng-website te verlaten. Houd er rekening mee dat we geen controle hebben over dergelijke platforms van derden en wij onderschrijven noch aanvaarden verantwoordelijkheid voor hen, inclusief hun inhoud, nauwkeurigheid of functie. Daarom is uw interactie met deze gekoppelde platforms op eigen risico. Wij aanvaarden geen verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid voor dergelijke platforms van derden en hun algemene voorwaarden. Lees hier meer in onze gebruiksvoorwaarden