Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Recepten Recepten
  • Inspiratie Inspiratie
  • MAGGI Producten
  • Veelgestelde vragen FAQ
  • Zoeken Zoeken
  • Mijn Maggi Mijn Maggi
  • Alle recepten
  • Asperge recepten
  • Kip recepten
  • Pasta recepten
  • Soep recepten
  • Stamppot recepten
  • Vegetarische recepten
  • Vis recepten
  • Wraps recepten
  • Alle producten
  • Productcategorieën
  • Over MAGGI
  • Veelgestelde vragen over koken en eten
  • Veelgestelde vragen over MAGGI
  • Veelgestelde vragen over asperges
  • Veelgestelde vragen over soep
  • Veelgestelde vragen over stamppot
Andijvie- en rucolastamppot met zalmfilet

Andijvie- en rucolastamppot met zalmfilet

(0)
35 min
Gemiddeld
Houd jij van stamppot? Probeer dan eens deze andijvie- en rucolastamppot met zalmfilet voor het avondmaal. Een heerlijke variatie op de klassieke stamppot en echt genieten!

Ingrediënten

2 Porties

Dit gerecht is geoptimaliseerd voor 2 porties. Hoeveelheid en tijden moeten mogelijk worden gevarieerd. Hier vindt u meer informatie over aangepaste portiegroottes:

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  Zakje
MAGGI Jus voor Stamppot
500  g
Kruimige Aardappelen
300  g
Andijvie
100  g
Rucola
1  Stuk
Lenteui
50  ml
Witte Wijn
15  g
Boter
75  ml
Melk
kopiëren

tips & trucs

Als het aantal porties en daarmee de hoeveelheden worden verhoogd, kan de kooktijd langer zijn! Let hierbij op en kijk tijdens de bereiding iets vaker. We raden aan om met het gebruik water en kruiden iets zuiniger te zijn en later meer toe te voegen.

Exporteer ingrediënten

Kies uit de lijst van ingrediënten

kopiëren
.

Voedingswaarde

koolhydraten
75.9 g
Energie
504.1 kcal
vetten
11.6 g
Eiwit
22.9 g
Voedingswaarde

Instructie

35 Minuten
  • Bereid de aardappelpuree

    20 min
    Schil de aardappelen en snij deze in stukjes. Kook de aardappelen voor 20 minuten gaar. Verwarm ondertussen de melk. Giet de aardappels af en stamp ze fijn. Voeg de verwarmde melk en boter toe aan de gestampte aardappels. Blijf stampen tot het geheel een smeuïge puree vormt. Breng de aardappelpuree op smaak met zout en peper.
  • Bereid de zalm

    10 min
    Verhit een beetje boter in een koekenpan. Kruid de zalm naar smaak en bak op middelhoog vuur 3 minuten per kant. Snijd de lente-ui in stukjes en bak deze 1 minuut mee. Schenk de wijn erbij en laat nog 2 minuten op laag vuur stoven.
  • Voeg nu alle ingrediënten samen en bereid de jus

    3 min
    Schep de andijvie en rucola door de puree. Vervolgens bereid de jus volgens de aanwijzingen op het zakje.
  • Serveer het gerecht

    2 min
    Serveer de stamppot samen met de jus. Serveer de jus ernaast of maak met een lepel een kuiltje in het midden van de stamppot waar je de jus ingiet. Eet Smakelijk!
Andijvie- en rucolastamppot met zalmfilet

Bereid de aardappelpuree 4

Schil de aardappelen en snij deze in stukjes. Kook de aardappelen voor 20 minuten gaar. Verwarm ondertussen de melk. Giet de aardappels af en stamp ze fijn. Voeg de verwarmde melk en boter toe aan de gestampte aardappels. Blijf stampen tot het geheel een smeuïge puree vormt. Breng de aardappelpuree op smaak met zout en peper.

Andijvie- en rucolastamppot met zalmfilet

Bereid de zalm 4

Verhit een beetje boter in een koekenpan. Kruid de zalm naar smaak en bak op middelhoog vuur 3 minuten per kant. Snijd de lente-ui in stukjes en bak deze 1 minuut mee. Schenk de wijn erbij en laat nog 2 minuten op laag vuur stoven.

Andijvie- en rucolastamppot met zalmfilet

Voeg nu alle ingrediënten samen en bereid de jus 4

Schep de andijvie en rucola door de puree. Vervolgens bereid de jus volgens de aanwijzingen op het zakje.

Andijvie- en rucolastamppot met zalmfilet

Serveer het gerecht 4

Serveer de stamppot samen met de jus. Serveer de jus ernaast of maak met een lepel een kuiltje in het midden van de stamppot waar je de jus ingiet. Eet Smakelijk!

Recept als PDF

Deel met vrienden

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Activeer video's

U heeft op een link van een derde partij geklikt en u staat op het punt de maggi.ng-website te verlaten. Houd er rekening mee dat we geen controle hebben over dergelijke platforms van derden en wij onderschrijven noch aanvaarden verantwoordelijkheid voor hen, inclusief hun inhoud, nauwkeurigheid of functie. Daarom is uw interactie met deze gekoppelde platforms op eigen risico. Wij aanvaarden geen verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid voor dergelijke platforms van derden en hun algemene voorwaarden. Lees hier meer in onze gebruiksvoorwaarden

Write a review

Your reviews
Would you recommend this item?
Afbeeldingen
U hebt 0 van de 6 toegestane media-item-entiteiten toegevoegd.
1 + 8 =
Please fill the captcha field

Ontdek meer

  • Aardappelen
  • Avondeten
  • Bron van eiwitten
  • Bron van proteïne
  • Bron van vezels
  • Doordeweeks
  • Familiemaaltijden
  • Groenten
  • Herfst
  • Hoofdgerecht
  • Laag in suiker
  • Lente
  • Nationaal
  • Nationale Dag
  • Portie Groenten/Fruit
  • Regenseizoen
  • Snel en makkelijk
  • Stamppot
  • Vis
  • Vis
  • Weekenden
  • Winter
  • Zomer
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
  • Pinterest
  • Privacybeleid
  • Wettelijke bepalingen
  • Neem contact met ons op
  • Cookies