Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Recepten Recepten
  • Inspiratie Inspiratie
  • MAGGI Producten
  • Veelgestelde vragen FAQ
  • Zoeken Zoeken
  • Mijn Maggi Mijn Maggi
  • Alle recepten
  • Asperge recepten
  • Kip recepten
  • Pasta recepten
  • Soep recepten
  • Stamppot recepten
  • Vegetarische recepten
  • Vis recepten
  • Wraps recepten
  • Alle producten
  • Productcategorieën
  • Over MAGGI
  • Veelgestelde vragen over koken en eten
  • Veelgestelde vragen over MAGGI
  • Veelgestelde vragen over asperges
  • Veelgestelde vragen over soep
  • Veelgestelde vragen over stamppot
Alles over asperge

Alles over asperge schillen en kontjes

Gooi jij asperge ‘afval’ altijd weg? Zonde! Er valt nog zoveel van te maken en te genieten. MAGGI helpt je op weg.

Brouw je eigen bouillon

Wist je dat de schillen en kontjes van de asperges heel veel smaak bevatten? Bewaren dus! Onze tip: trek er je eigen aspergebouillon van, de ideale basis voor – bijvoorbeeld – een aspergesoep. Maar met een goede bouillon kun je eigenlijk alle kanten op: sauzen en ragouts knappen ook enorm op van een scheut huisgemaakte velouté. Zo maak je een heerlijke aspergesoep van schillen:

Ingrediënten:

  • De schillen en kontjes van 1 kg asperges
  • 1,5 liter water
  • Snuf zout en peper
  • Snuf suiker
  • MAGGI bouillon blokje of MAGGI Rustic Bouillon
  1. Vul een pan met de 1,5 liter water en breng aan de kook met zout en suiker.
  2. Voeg de schillen en kontjes toe en laat tenminste 15 minuten koken (langer mag ook!).
  3. Schep de schillen en kontjes uit de pan, zet het vuur laag en laat de bouillon met de deksel op de pan ten minste nog 30 minuten inkoken.
  4. Dan haal je de deksel van de pan, voeg je de MAGGI bouillon toe en laat je de boel nog verder inkoken tot je ongeveer twee derde van de oorspronkelijke hoeveelheid hebt.
  5. Voeg nog een snufje zout en peper toe en klaar ben je!

Maak een kliekjessoep

Aspergesoep maak je eenvoudig met de bouillon van schillen, zoals hierboven beschreven. Maar je kunt nog veel meer met je homemade asperge bouillon, MAGGI barst van de recepten voor aspergesoep. Kijk dus eens wat je allemaal nog in de (ijs)kast hebt liggen en verwerk al dit lekkers in een kliekjessoep. Gebruik ‘m bijvoorbeeld als basis voor een aspergesoep met ham of een heerlijke paprika-spitskoolsoep.

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
  • Pinterest
  • Privacybeleid
  • Wettelijke bepalingen
  • Neem contact met ons op
  • Cookies