Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Recepten
  • Inspiratie
  • Producten
  • FAQ
  • Zoeken
  • Mijn Maggi
  • Alle recepten
  • Asperge recepten
  • Kip recepten
  • Pasta recepten
  • Soep recepten
  • Stamppot recepten
  • Vegetarische recepten
  • Vis recepten
  • Wraps recepten
  • Alle producten
  • Productcategorieën
  • Over MAGGI
  • Veelgestelde vragen over koken en eten
  • Veelgestelde vragen over MAGGI
  • Veelgestelde vragen over asperges
  • Veelgestelde vragen over soep
  • Veelgestelde vragen over stamppot

Witte asperges met ham en ei

(2)
30min
Gemakkelijk
Koop nu
Met dit MAGGI recept bereid je witte asperges met ham en ei op de traditionele manier, maar wel met de vorstelijke smaak van de romige MAGGI Saus voor Asperges.

Ingrediënten

3 porties

Dit gerecht is geoptimaliseerd voor 3 porties. Hoeveelheid en tijden moeten mogelijk worden gevarieerd. Hier vindt u meer informatie over aangepaste portiegroottes:

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  Zak
MAGGI Saus voor Asperges
25  g
Boter
600  g
Witte asperges
600  g
Krieltjes
72  g
Achterham
3 
Ei
2  tl
Peterselie
kopiëren

tips & trucs

Als het aantal porties en daarmee de hoeveelheden worden verhoogd, kan de kooktijd langer zijn! Let hierbij op en kijk tijdens de bereiding iets vaker. We raden aan om met het gebruik water en kruiden iets zuiniger te zijn en later meer toe te voegen.

Exporteer ingrediënten

Kies uit de lijst van ingrediënten

kopiëren
.

Voedingswaarde

Energie
452.54 kcal
Eiwit
20.21 g
koolhydraten
53.61 g
vetten
17.42 g
Voedingswaarde

Instructie

30 Minuten
  • Bereid de witte asperges en krieltjes

    10 min
    Was de asperges met koud water. Schil vervolgens de asperges met een dunschiller en snijd ongeveer 3 cm van de uiteindes af. De uiteindes van de asperges zouden nu niet meer 'houtig' aan moeten voelen. Pak een grote pan of een speciale aspergepan (mocht je deze in huis hebben) en kook de asperges in ongeveer 15 minuten gaar. Zet nog een pan met water op en kook ook de krieltjes. Wacht ongeveer 15 minuten totdat deze gaar zijn.
  • Maak de romige saus voor over de asperges

    10 min
    Bereid de saus voor de asperges met boter én volgens de aanwijzingen op de verpakking van de MAGGI Saus voor Asperges. Snijd eventueel de ham in reepjes of blokjes. Leg de asperges op de borden. Verdeel de ham en de gemaakte aspergesaus over de asperges.
  • Garneer de asperges voor een complete smaak

    10 min
    Strooi de hardgekookte en fijngeprakte eieren over de asperges. Doe de krieltjes erbij en garneer het gerecht met een beetje peterselie. Dat wordt royaal genieten, eetsmakelijk! Het aantal calorieën is berekend op basis van 2 sauslepels / 50ml saus per persoon.
Witte asperges met ham en ei

Bereid de witte asperges en krieltjes 3

Was de asperges met koud water. Schil vervolgens de asperges met een dunschiller en snijd ongeveer 3 cm van de uiteindes af. De uiteindes van de asperges zouden nu niet meer 'houtig' aan moeten voelen. Pak een grote pan of een speciale aspergepan (mocht je deze in huis hebben) en kook de asperges in ongeveer 15 minuten gaar. Zet nog een pan met water op en kook ook de krieltjes. Wacht ongeveer 15 minuten totdat deze gaar zijn.

Witte asperges met ham en ei

Maak de romige saus voor over de asperges 3

Bereid de saus voor de asperges met boter én volgens de aanwijzingen op de verpakking van de MAGGI Saus voor Asperges. Snijd eventueel de ham in reepjes of blokjes. Leg de asperges op de borden. Verdeel de ham en de gemaakte aspergesaus over de asperges.

Witte asperges met ham en ei

Garneer de asperges voor een complete smaak 3

Strooi de hardgekookte en fijngeprakte eieren over de asperges. Doe de krieltjes erbij en garneer het gerecht met een beetje peterselie. Dat wordt royaal genieten, eetsmakelijk! Het aantal calorieën is berekend op basis van 2 sauslepels / 50ml saus per persoon.

Recept als PDF

Deel met vrienden

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Activeer video's

U heeft op een link van een derde partij geklikt en u staat op het punt de maggi.ng-website te verlaten. Houd er rekening mee dat we geen controle hebben over dergelijke platforms van derden en wij onderschrijven noch aanvaarden verantwoordelijkheid voor hen, inclusief hun inhoud, nauwkeurigheid of functie. Daarom is uw interactie met deze gekoppelde platforms op eigen risico. Wij aanvaarden geen verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid voor dergelijke platforms van derden en hun algemene voorwaarden. Lees hier meer in onze gebruiksvoorwaarden

Bedankt voor je beoordeling!

We kijken uit naar je recensie!

U heeft dit recept / product al beoordeeld.

Klik op het aantal sterren dat u wilt toekennen: hoe hoger het nummer, hoe beter de beoordeling.

Verzenden

Opmerkingen 0

Please enter proper keywords 0/4000
Vul alstublieft een geldige gebruikersnaam in. Deze moet 3-15 tekens bevatten. Tekens A tot Z en 0 tot 9 zijn toegestaan
Gebruikersnaam
annuleren
OPSLAAN
Meer laden

Ontdek meer

  • Asperges
  • Avondeten
  • Barbecue
  • Bijgerecht
  • Doordeweeks
  • Eieren
  • Familie
  • Familiemaaltijden
  • Lente
  • Lunchbox voor volwassenen
  • Nationaal
  • Snel en makkelijk
  • Vlees
  • Voorgerechten
  • Vrienden
  • Weekenden
  • Zomer

Probeer ook

Show more recipes

  • Tagliatelle met asperges en zalm

    30 min Gemakkelijk
  • Pastasalade met asperges en serranoham

    50 min Gemakkelijk
  • Ovenschotel met asperges en ham

    50 min Gemakkelijk
  • Groene aspergetaartjes

    41 min Gemakkelijk

Show more recipes

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
  • Privacybeleid
  • Wettelijke bepalingen
  • Neem contact met ons op
  • Cookies