Gegrilde groene en witte asperges met biefstuk en asperge saus
(0)
40 min
Gemiddeld
Ingrediënten
2
Dit gerecht is geoptimaliseerd voor 2 porties. Hoeveelheid en tijden moeten mogelijk worden gevarieerd. Hier vindt u meer informatie over aangepaste portiegroottes:
Als het aantal porties en daarmee de hoeveelheden worden verhoogd, kan de kooktijd langer zijn! Let hierbij op en kijk tijdens de bereiding iets vaker. We raden aan om met het gebruik water en kruiden iets zuiniger te zijn en later meer toe te voegen.
Schil de witte asperges rond om vanaf de kop en snij 2 cm van de onderzijde af. Zet ze op met koud water, zout, een schepje suiker en de foelie. Breng aan de kook en kook ze in 10 min. Net gaar en neem ze uit het kookvocht. Snij ook 2 cm van de groene asperges en blancheer deze 4 min in kokend water.
Grill de asperges
5 min
Verwarm de oven voor op 180 ℃. Verwarm de grillpan en grill de asperges
Bak de biefstuk en de krieltjes
6 min
Bak de biefstuk kort rondom bruin en leg ze in een ovenschaal. Bak de krieltjes krieltjes in een koekenpan in wat olie met boter bruin.
Maak het gerecht af.
15 min
Laat de biefstuk in de oven in ca. 7 a 10 min. rosé garen. Laat de biefstuk uit de oven een paar min. rusten.
Verwarm de asperge saus volgens aanwijzing op de verpakking. Verdeel de gegrilde asperges op de borden, snij de biefstuk in plakjes en verdeel ze bij de asperges. Schep de krieltjes erbij en de saus over de asperges. Garneer met kervel of peterselie.
Kook de asperges
4
Schil de witte asperges rond om vanaf de kop en snij 2 cm van de onderzijde af. Zet ze op met koud water, zout, een schepje suiker en de foelie. Breng aan de kook en kook ze in 10 min. Net gaar en neem ze uit het kookvocht. Snij ook 2 cm van de groene asperges en blancheer deze 4 min in kokend water.
Grill de asperges
4
Verwarm de oven voor op 180 ℃. Verwarm de grillpan en grill de asperges
Bak de biefstuk en de krieltjes
4
Bak de biefstuk kort rondom bruin en leg ze in een ovenschaal. Bak de krieltjes krieltjes in een koekenpan in wat olie met boter bruin.
Maak het gerecht af.
4
Laat de biefstuk in de oven in ca. 7 a 10 min. rosé garen. Laat de biefstuk uit de oven een paar min. rusten.
Verwarm de asperge saus volgens aanwijzing op de verpakking. Verdeel de gegrilde asperges op de borden, snij de biefstuk in plakjes en verdeel ze bij de asperges. Schep de krieltjes erbij en de saus over de asperges. Garneer met kervel of peterselie.
Recept als PDF
Deel met vrienden
Activeer video's
U heeft op een link van een derde partij geklikt en u staat op het punt de maggi.ng-website te verlaten. Houd er rekening mee dat we geen controle hebben over dergelijke platforms van derden en wij onderschrijven noch aanvaarden verantwoordelijkheid voor hen, inclusief hun inhoud, nauwkeurigheid of functie. Daarom is uw interactie met deze gekoppelde platforms op eigen risico. Wij aanvaarden geen verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid voor dergelijke platforms van derden en hun algemene voorwaarden. Lees hier meer in onze gebruiksvoorwaarden