Skip to main content

Bereidingswijze recept

 1. Verwarm de oven

  Verwarm de oven voor op 180 C.

 2. Rooster de pompoen

  Doe de pompoenplakken in een kom en besprenkel met 2 eetlepels olijfolie. Strooi er 1 eetlepel kruidenmix over en meng goed door. Verdeel de plakken over een bakblik en rooster de pompoen in ca. 20 minuten gaar.

 3. Bak de ui en paprika en voeg de tomatenblokjes en tomatenpuree toe

  Verhit 2 eetlepels olie in de koekenpan en bak de ui. Voeg de paprika toe en bak 3 minuten mee. Voeg de tomatenblokjes en tomatenpuree toe en bak 2 minuten mee.

 4. Voeg de resterende kruidenmix, kidneybonen en kikkererwten toe

  Voeg de kruidenmix en 100 ml water toe en laat het geheel 2 minuten zachtjes pruttelen. Roer de uitgelekte bonen en kikkererwten rustig erdoor. Laat 1 minuut zachtjes meekoken.

 5. Serveer het gerecht

  Haal de pompoen uit de oven. Schep de chili sin carne op de borden. Verdeel de pompoen samen met de avocado over de borden.

 6. Tip

  Serveer het gerecht eventueel met wat crème fraîche of strooi wat peterselie over het gerecht.
  Ook lekker met rijst.

Maaltijdtips

Voeg zelf geen zout meer toe
Drink een glas water bij het eten
Kinderen van 4-8 jaar hebben ongeveer de helft van een volwassen portie nodig

Boodschappenlijst

 • 1
  zakje
 • 1
  flespompoen, in plakken van 1 cm dik
 • 4
  eetlepel
  olijfolie
 • 1
  ui
  gesnipperd
 • 1
  rode paprika
  in blokjes
 • 2
  tomaten
  (à 280 gram), in blokjes
 • 1
  blikje
  tomatenpuree
  (à 70 gram)
 • 225
  gram
  rode kidneybonen, uitgelekt
 • 225
  gram
  kikkererwten
  uitgelekt
 • 2
  avocado

Variatietips

 1. Jouw variatietip
 2. Jouw naam

Maaltijdideeën

MAGGI helpt je graag bij het opdoen van ideeën voor het koken. Niet alleen met recepten, maar ook met artikelen waar je trek van krijgt, een groentekalender en andere hulpmiddelen waarmee je zo een lekkere en kindvriendelijke maaltijd op tafel zet. 

Lees meer

Plannen

Als je het druk hebt is het prettig om bij het koken vooruit te plannen, zeker met kinderen. Het scheelt tijd en meestal ook geld. Bovendien is het een goede manier om je kinderen te betrekken bij het koken.

Lees meer

Boodschappentips

Maak een boodschappenlijstje zodat je gericht de winkel in kan gaan en geen dingen vergeet. Ook kan dit helpen om impulsaankopen te verminderen. Ga je boodschappen doen met kinderen? Stuur je kind op expeditie in de supermarkt en laat ze producten zoeken. Ondertussen kun jij je concentreren op de rest van de boodschappen.

Lees meer

Kooktips

Of je nu een echte keukenprins(es) bent of liefst snel een gezonde maaltijd op tafel zet voor je gezin, er valt altijd nog wel iets te leren in de keuken. Bijvoorbeeld hoe je in een handomdraai tomaatjes snijdt. Of hoe je je kinderen bij het koken kunt betrekken. Deze en andere kooktips krijg je van MAGGI.

Lees meer

Eten aan tafel

De avondmaaltijd is het moment van de dag dat jullie allemaal samen zijn. En dus wil je dat iedereen zit te smullen. Maar dat is niet altijd even makkelijk met kinderen. Samen eten is al snel een stuk gezelliger als je afspraken maakt en weet dat kinderen soms tijd nodig hebben aan iets te wennen. Zo moeten kinderen soms wel tien tot vijftien keer iets proeven voor ze de smaak gaan waarderen.

Lees meer

Opruimen & bewaren

Eten weggooien is zonde en in veel gevallen niet nodig. Restjes kunnen als basis dienen voor een volgende maaltijd, slappe groenten leven weer op in water en door voedsel op de juiste manier te bewaren heb je er langer plezier van. 

Lees meer
 1. Maaltijdideeën
 2. Plannen
 3. Boodschappentips
 4. Kooktips
 5. Eten aan tafel
 6. Opruimen aan tafel