Skip to main content

Bereidingswijze recept

 1. Bereid de avocadodip

  Snijd de avocado over de lengte doormidden. Verwijder de pit. Lepel het vruchtvlees uit de schil. Prak met een vork. Meng de guacamole met de cayennepeper, de limoensap en kruid de avocadodip naar smaak.

 2. Bereid het gehakt

  Bak de paprika in olijfolie in een ruime pan met dikke bodem. Voeg na 4 minuten de ui toe en bak het geheel nog eens 4 minuten onder voortdurend roeren. Fruit de knoflook 2 minuten mee. Voeg het gehakt toe en bak in 5 minuten rul. Doe het bouillonblokje en de chilipoeder erbij.

 3. Voeg de tomaten en de kidneybonen toe

  Bak nog 3 minuten onder voortdurend omscheppen en voeg de gezeefde tomaten en kidneybonen toe.

 4. Voeg de maïs toe

  Laat de pan 10 minuten pruttelen, roer er de maïs door en kruid het gerecht naar smaak. Voeg eventueel extra chilipoeder toe. Eet smakelijk!

Maaltijdtips

Voeg zelf geen zout meer toe
Drink een glas water bij het eten
Kinderen van 4-8 jaar hebben ongeveer de helft van een volwassen portie nodig

Boodschappenlijst

 • 1
  blokje
 • 1.5
  avocado
 • 1
  rode paprika
  (in stukjes)
 • 0.5
  groene paprika
  (in stukjes)
 • 1
  ui
 • 1
  teen
  knoflook
  (fijngehakt)
 • 300
  gram
  rundergehakt
 • 300
  milliliter
  tomaat
  (gezeefd)
 • 1
  blik
  kidneybonen
  (à 400 gram, uitgespoeld en uitgelekt)
 • 1
  blikje
  maïs
  (à 150 gram)
 • 1
  eetlepel
  limoensap
 • 2
  eetlepels
  olijfolie
 • 1
  theelepel
  cayennepeper
 • 1
  theelepel
  chilipoeder

Variatietips

 1. Jouw variatietip
 2. Jouw naam

Maaltijdideeën

MAGGI helpt je graag bij het opdoen van ideeën voor het koken. Niet alleen met recepten, maar ook met artikelen waar je trek van krijgt, een groentekalender en andere hulpmiddelen waarmee je zo een lekkere en kindvriendelijke maaltijd op tafel zet. 

Lees meer

Plannen

Als je het druk hebt is het prettig om bij het koken vooruit te plannen, zeker met kinderen. Het scheelt tijd en meestal ook geld. Bovendien is het een goede manier om je kinderen te betrekken bij het koken.

Lees meer

Boodschappentips

Maak een boodschappenlijstje zodat je gericht de winkel in kan gaan en geen dingen vergeet. Ook kan dit helpen om impulsaankopen te verminderen. Ga je boodschappen doen met kinderen? Stuur je kind op expeditie in de supermarkt en laat ze producten zoeken. Ondertussen kun jij je concentreren op de rest van de boodschappen.

Lees meer

Kooktips

Of je nu een echte keukenprins(es) bent of liefst snel een gezonde maaltijd op tafel zet voor je gezin, er valt altijd nog wel iets te leren in de keuken. Bijvoorbeeld hoe je in een handomdraai tomaatjes snijdt. Of hoe je je kinderen bij het koken kunt betrekken. Deze en andere kooktips krijg je van MAGGI.

Lees meer

Eten aan tafel

De avondmaaltijd is het moment van de dag dat jullie allemaal samen zijn. En dus wil je dat iedereen zit te smullen. Maar dat is niet altijd even makkelijk met kinderen. Samen eten is al snel een stuk gezelliger als je afspraken maakt en weet dat kinderen soms tijd nodig hebben aan iets te wennen. Zo moeten kinderen soms wel tien tot vijftien keer iets proeven voor ze de smaak gaan waarderen.

Lees meer

Opruimen & bewaren

Eten weggooien is zonde en in veel gevallen niet nodig. Restjes kunnen als basis dienen voor een volgende maaltijd, slappe groenten leven weer op in water en door voedsel op de juiste manier te bewaren heb je er langer plezier van. 

Lees meer
 1. Maaltijdideeën
 2. Plannen
 3. Boodschappentips
 4. Kooktips
 5. Eten aan tafel
 6. Opruimen aan tafel