Skip to main content

Bereidingswijze recept

 1. Verwarm de oven voor

  Verwarm de oven voor op 200°C. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien en bekleed ook een bakplaat alvast met een vel bakpapier.

 2. Kook de asperges

  Snijd ongeveer een centimeter van de onderkant van de asperges af en schil ze rondom met een dunschiller. Kook de asperges vervolgens in 6 - 8 minuten gaar, afhankelijk van de dikte van de asperges.

 3. Bereid de saus

  Doe 200 milliliter koud water in een steelpannetje en voeg hier de sausmix aan toe. Breng al roerend aan de kook. Haal het pannetje van het vuur en roer de roomboter er doorheen tot deze volledig is gesmolten.

 4. Maak de taartjes

  Schep op ieder plakje bladerdeeg een beetje aspergesaus. Let erop dat je de randen vrij houdt. Snijd de asperges in kleinere stukken en verdeel deze over het midden van de saus.

 5. Bak de taartjes

  Smeer de randen van het bladerdeeg in met losgeklopt ei en bak de aspergetaartjes hierna in het midden van de oven in 15 minuten goudbruin en gaar.

 6. Garneer de taartjes

  Leg op ieder aspergetaartje een plakje rauwe ham en serveer de taartjes direct.

Maaltijdtips

Voeg zelf geen zout meer toe
Drink een glas water bij het eten
Kinderen van 4-8 jaar hebben ongeveer de helft van een volwassen portie nodig

Boodschappenlijst

 • 1
  zakje
 • 4
  plakjes
  bladerdeeg
 • 100
  gram
  witte asperges
 • 200
  ml
  water
 • 25
  gram
  boter
 • 1
  ei
 • 4
  plakjes
  rauwe ham

Variatietips

 1. Jouw variatietip
 2. Jouw naam

Maaltijdideeën

MAGGI helpt je graag bij het opdoen van ideeën voor het koken. Niet alleen met recepten, maar ook met artikelen waar je trek van krijgt, een groentekalender en andere hulpmiddelen waarmee je zo een lekkere en kindvriendelijke maaltijd op tafel zet. 

Lees meer

Plannen

Als je het druk hebt is het prettig om bij het koken vooruit te plannen, zeker met kinderen. Het scheelt tijd en meestal ook geld. Bovendien is het een goede manier om je kinderen te betrekken bij het koken.

Lees meer

Boodschappentips

Maak een boodschappenlijstje zodat je gericht de winkel in kan gaan en geen dingen vergeet. Ook kan dit helpen om impulsaankopen te verminderen. Ga je boodschappen doen met kinderen? Stuur je kind op expeditie in de supermarkt en laat ze producten zoeken. Ondertussen kun jij je concentreren op de rest van de boodschappen.

Lees meer

Kooktips

Of je nu een echte keukenprins(es) bent of liefst snel een gezonde maaltijd op tafel zet voor je gezin, er valt altijd nog wel iets te leren in de keuken. Bijvoorbeeld hoe je in een handomdraai tomaatjes snijdt. Of hoe je je kinderen bij het koken kunt betrekken. Deze en andere kooktips krijg je van MAGGI.

Lees meer

Eten aan tafel

De avondmaaltijd is het moment van de dag dat jullie allemaal samen zijn. En dus wil je dat iedereen zit te smullen. Maar dat is niet altijd even makkelijk met kinderen. Samen eten is al snel een stuk gezelliger als je afspraken maakt en weet dat kinderen soms tijd nodig hebben aan iets te wennen. Zo moeten kinderen soms wel tien tot vijftien keer iets proeven voor ze de smaak gaan waarderen.

Lees meer

Opruimen & bewaren

Eten weggooien is zonde en in veel gevallen niet nodig. Restjes kunnen als basis dienen voor een volgende maaltijd, slappe groenten leven weer op in water en door voedsel op de juiste manier te bewaren heb je er langer plezier van. 

Lees meer
 1. Maaltijdideeën
 2. Plannen
 3. Boodschappentips
 4. Kooktips
 5. Eten aan tafel
 6. Opruimen aan tafel