Aspergesoep met ham
70min
Gemakkelijk
Deze lekkere aspergesoep met ham zet je zo op tafel.
800 g
Witte asperges
300 g
Kruimige aardappel
300 g
Ham, in plakjes, normaal (ongeveer 11% vet)
125 g
Slagroom
2 el
Platte peterselie
.
Voedingswaarde
Energie
137.64 kcal
Eiwit
8.8 g
koolhydraten
10.49 g
vetten
7.25 g
Voedingswaarde
Instructie
70 Minuten
Voeg de ingrediënten aan de soep toe
Maak de soepbasis aan met water zoals aangegeven op de pot. Doe de soep in een grote pan en voeg de asperges en aardappelen toe. Breng de soep aan de kook en laat deze vervolgens 15 minuten zachtjes koken.
Pureer de soep en voeg de overige ingrediënten toe
Schep per persoon een paar stukjes asperges uit de soep en zet apart. Pureer de soep in een blender of met een staafmixer. Roer de room erdoor en warm alles samen nog 3 minuten door.
Serveer het gerecht
Verdeel de ham in de soepkommen en schep de hete soep erop. Verdeel de achtergehouden asperges erover en bestrooi met peterselie. Serveer met brood voor een volwaardige maaltijd.
Opmerkingen 0