Ovenschotel met ham en knoflook
51min
Gemakkelijk
Italiaanse ovenschotel met Italiaanse groenten, ham en MAGGI aardappelpuree.
1
Teentje knoflook
400 g
Italiaanse roerbakmix
190 g
Champignons
200 g
Hamblokjes
1 tl
Verse Basilicum
20 g
Boter
4 el
Olijfolie
.
Voedingswaarde
Energie
473.09 kcal
Eiwit
15.58 g
koolhydraten
31.89 g
vetten
31.22 g
Voedingswaarde
Instructie
51 Minuten
Bak de ingrediënten
Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit de helft van de olijfolie in een ruime wok of hoge pan met dikke bodem en fruit hierin de knoflook. Voeg er de hamblokjes en de champignons aan toe en laat deze 3 minuten meebakken. Schep er de Italiaanse roerbakmix door en roerbak alles nog 5 minuten.
Verdeel de ingrediënten over de ovenschaal
Bereid de puree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer er de gedroogde basilicum en de andere helft van de olijfolie door. Schep het groentemengsel in een met boter ingevette ovenschaal. Verdeel de aardappelpuree erover.
Oven
Zet de schotel 30 minuten in de oven totdat de puree een mooi bruin korstje heeft. Eet smakelijk.
Opmerkingen 0