Skip to main content

Bereidingswijze recept

 1. Bereid de pasta en snijd de groenten

  Verwarm alvast de oven voor op 200 °C. Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de groenten als dit nog niet gedaan is. Snipper de ui, snijd de paprika’s in stukjes en verdeel de broccoli in kleine roosjes.

 2. Kook de broccoli en bak de groenten

  Pak een pan en kook de broccoli in enkele minuten net gaar. Giet het water daarna af. Neem vervolgens een koekenpan en bak kort de ui en de paprika met olie. Bak hierna ook de broccoli even mee en breng alles op smaak met peper.

 3. Vul de ovenschaal met de ingrediënten

  Schep de kant-en-klare MAGGI Romige Kaassaus, de mosterd en de groenten door de macaroni totdat alles goed gemengd is. Doe daarna het pastamengsel verspreid in een ovenschaal en bestrooi het met geraspte kaas en paneermeel.

 4. Bak de Mac ‘n Cheese in de oven

  Plaats de gevulde ovenschaal in het midden van de oven en bak de ovenschotel ongeveer 20 minuten. Wacht tot de geraspte kaas is gesmolten en er een mooi korstje is gevormd.

 5. Serveer de Mac ’n Cheese ovenschotel

  Haal de vegetarische schotel uit de oven en serveer het gerecht op de borden of in de ovenschaal op tafel. Je kan er ook nog een simpele frisse salade bijmaken met kropsla, komkommer en tomaatjes. Schep lekker veel op, want van deze maaltijd zal je geen genoeg kunnen krijgen. Tast toe!

Maaltijdtips

Voeg zelf geen zout meer toe
Drink een glas water bij het eten
Kinderen van 4-8 jaar hebben ongeveer de helft van een volwassen portie nodig

Boodschappenlijst

 • 1
  pakje
 • 350 gram macaroni
 • 1 ui, gesnipperd
 • 2 grote rode paprika’s, in stukjes
 • 350 gram broccoli, in roosjes
 • 2 theelepels mosterd
 • 150 gram geraspte (gratin) kaas
 • 2 eetlepels paneermeel
 • 1 eetlepel olijfolie, om te bakken
 • zout en peper

Variatietips

 • Maak bij de Mac ’n Cheese een frisse en makkelijke salade met kropsla, komkommer en tomaatjes.

 1. Jouw variatietip
 2. Jouw naam

Maaltijdideeën

MAGGI helpt je graag bij het opdoen van ideeën voor het koken. Niet alleen met recepten, maar ook met artikelen waar je trek van krijgt, een groentekalender en andere hulpmiddelen waarmee je zo een lekkere en kindvriendelijke maaltijd op tafel zet. 

Lees meer

Plannen

Als je het druk hebt is het prettig om bij het koken vooruit te plannen, zeker met kinderen. Het scheelt tijd en meestal ook geld. Bovendien is het een goede manier om je kinderen te betrekken bij het koken.

Lees meer

Boodschappentips

Maak een boodschappenlijstje zodat je gericht de winkel in kan gaan en geen dingen vergeet. Ook kan dit helpen om impulsaankopen te verminderen. Ga je boodschappen doen met kinderen? Stuur je kind op expeditie in de supermarkt en laat ze producten zoeken. Ondertussen kun jij je concentreren op de rest van de boodschappen.

Lees meer

Kooktips

Of je nu een echte keukenprins(es) bent of liefst snel een gezonde maaltijd op tafel zet voor je gezin, er valt altijd nog wel iets te leren in de keuken. Bijvoorbeeld hoe je in een handomdraai tomaatjes snijdt. Of hoe je je kinderen bij het koken kunt betrekken. Deze en andere kooktips krijg je van MAGGI.

Lees meer

Eten aan tafel

De avondmaaltijd is het moment van de dag dat jullie allemaal samen zijn. En dus wil je dat iedereen zit te smullen. Maar dat is niet altijd even makkelijk met kinderen. Samen eten is al snel een stuk gezelliger als je afspraken maakt en weet dat kinderen soms tijd nodig hebben aan iets te wennen. Zo moeten kinderen soms wel tien tot vijftien keer iets proeven voor ze de smaak gaan waarderen.

Lees meer

Opruimen & bewaren

Eten weggooien is zonde en in veel gevallen niet nodig. Restjes kunnen als basis dienen voor een volgende maaltijd, slappe groenten leven weer op in water en door voedsel op de juiste manier te bewaren heb je er langer plezier van. 

Lees meer
 1. Maaltijdideeën
 2. Plannen
 3. Boodschappentips
 4. Kooktips
 5. Eten aan tafel
 6. Opruimen aan tafel