Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Recepten Recepten
  • Inspiratie Inspiratie
  • MAGGI Producten
  • Veelgestelde vragen FAQ
  • Zoeken Zoeken
  • Mijn Maggi Mijn Maggi
  • Alle recepten
  • Asperge recepten
  • Kip recepten
  • Pasta recepten
  • Soep recepten
  • Stamppot recepten
  • Vegetarische recepten
  • Vis recepten
  • Wraps recepten
  • Alle producten
  • Productcategorieën
  • Over MAGGI
  • Veelgestelde vragen over koken en eten
  • Veelgestelde vragen over MAGGI
  • Veelgestelde vragen over asperges
  • Veelgestelde vragen over soep
  • Veelgestelde vragen over stamppot
Vegetarisch stoofpotje met linzen en courgette

Vegetarisch stoofpotje met linzen en courgette

(0)
26 min
Gemakkelijk

Ingrediënten

3

Dit gerecht is geoptimaliseerd voor 3 porties. Hoeveelheid en tijden moeten mogelijk worden gevarieerd. Hier vindt u meer informatie over aangepaste portiegroottes:

ingredient_quantity
recipe ingredient
250  g
Linzen, rauw
200  g
Tomaten
1 
Courgette
1 
Uien, zoet, rauw
3 
Lenteui
1 
Rode paprika
200  ml
Water
150  g
Rijst, wit, kortkorrelig, rauw, niet verrijkt
10  g
MAGGI Bouillon Tuinkruiden 80 Gram Doos
kopiëren

tips & trucs

Als het aantal porties en daarmee de hoeveelheden worden verhoogd, kan de kooktijd langer zijn! Let hierbij op en kijk tijdens de bereiding iets vaker. We raden aan om met het gebruik water en kruiden iets zuiniger te zijn en later meer toe te voegen.

Exporteer ingrediënten

Kies uit de lijst van ingrediënten

kopiëren
.

Voedingswaarde

koolhydraten
108.2 g
Energie
550.2 kcal
vetten
1.7 g
Eiwit
27.1 g
Voedingswaarde

Instructie

26 Minuten
  • Step1

    1 min
    1. Spoel de linzen grondig af en zet de linzen opzij voor later gebruik.
  • Step2

    2 min
    2. Snijd de tomaat, courgette, rode ui, lente ui en paprika in kleine stukjes.
  • Step3

    2 min
    3. Verhit een beetje olie in een grote stoofpan en bak de rode ui glazig.
  • Step4

    3 min
    4. Voeg de gesneden tomaat, courgette, lente ui en paprika toe aan de pan. Bak ze samen tot ze iets zachter worden.
  • Step5

    3 min
    5. Voeg de linzen toe aan de groenten in de pan en roer alles goed door elkaar.
  • Step6

    5 min
    6. Verkruimel het blokje tuinkruiden bouillon over het geheel en voeg 200 ml water toe. Breng het stoofpotje aan de kook en laat het zachtjes sudderen op laag vuur tot de smaken goed zijn vermengd.
  • Step7

    8 min
    7. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Step8

    2 min
    8. Serveer het Vegetarisch Stoofpotje met Linzen en Courgette samen met de gekookte rijst.
Vegetarisch stoofpotje met linzen en courgette

Step1 8

1. Spoel de linzen grondig af en zet de linzen opzij voor later gebruik.

Vegetarisch stoofpotje met linzen en courgette

Step2 8

2. Snijd de tomaat, courgette, rode ui, lente ui en paprika in kleine stukjes.

Vegetarisch stoofpotje met linzen en courgette

Step3 8

3. Verhit een beetje olie in een grote stoofpan en bak de rode ui glazig.

Vegetarisch stoofpotje met linzen en courgette

Step4 8

4. Voeg de gesneden tomaat, courgette, lente ui en paprika toe aan de pan. Bak ze samen tot ze iets zachter worden.

Vegetarisch stoofpotje met linzen en courgette

Step5 8

5. Voeg de linzen toe aan de groenten in de pan en roer alles goed door elkaar.

Vegetarisch stoofpotje met linzen en courgette

Step6 8

6. Verkruimel het blokje tuinkruiden bouillon over het geheel en voeg 200 ml water toe. Breng het stoofpotje aan de kook en laat het zachtjes sudderen op laag vuur tot de smaken goed zijn vermengd.

Vegetarisch stoofpotje met linzen en courgette

Step7 8

7. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Vegetarisch stoofpotje met linzen en courgette

Step8 8

8. Serveer het Vegetarisch Stoofpotje met Linzen en Courgette samen met de gekookte rijst.

Recept als PDF

Deel met vrienden

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Activeer video's

U heeft op een link van een derde partij geklikt en u staat op het punt de maggi.ng-website te verlaten. Houd er rekening mee dat we geen controle hebben over dergelijke platforms van derden en wij onderschrijven noch aanvaarden verantwoordelijkheid voor hen, inclusief hun inhoud, nauwkeurigheid of functie. Daarom is uw interactie met deze gekoppelde platforms op eigen risico. Wij aanvaarden geen verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid voor dergelijke platforms van derden en hun algemene voorwaarden. Lees hier meer in onze gebruiksvoorwaarden

Write a review

Your reviews
Would you recommend this item?
Afbeeldingen
U hebt 0 van de 6 toegestane media-item-entiteiten toegevoegd.
2 + 2 =
Please fill the captcha field

Ontdek meer

  • Avondeten
  • Bijgerecht
  • Bron van eiwitten
  • Bron van vezels
  • Doordeweeks
  • Familiemaaltijden
  • Groenten
  • Hoofdgerecht
  • Laag in suiker
  • Maaltijdset
  • Mediterraans
  • Portie Groenten/Fruit
  • Rijstgerechten
  • Stamppot
  • Weinig zout

Probeer ook

Show more recipes

  • Vegetarisch recept met sperziebonen en satésaus

    Vegetarisch recept met sperziebonen en satésaus

    102 min Gemakkelijk
  • Vegetarische prei-kerrie ovenschotel met courgette en kikkererwten

    Vegetarische prei-kerrie ovenschotel met courgette en kikkererwten

    70 min Gemakkelijk
  • Vegetarisch recept voor roerbakgerecht met chinese kool, ei en rijst

    Vegetarisch recept voor roerbakgerecht met chinese kool, ei en rijst

    70 min Gemakkelijk
  • Vegetarische sweet chili-tofu met rijst

    Vegetarische sweet chili-tofu met rijst

    25 min Gemakkelijk

Show more recipes

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
  • Pinterest
  • Privacybeleid
  • Wettelijke bepalingen
  • Neem contact met ons op
  • Cookies