Dit gerecht is geoptimaliseerd voor 3 porties. Hoeveelheid en tijden moeten mogelijk worden gevarieerd. Hier vindt u meer informatie over aangepaste portiegroottes:
Als het aantal porties en daarmee de hoeveelheden worden verhoogd, kan de kooktijd langer zijn! Let hierbij op en kijk tijdens de bereiding iets vaker. We raden aan om met het gebruik water en kruiden iets zuiniger te zijn en later meer toe te voegen.
Zet de oven aan en verwarm de oven voor op 200°C. Vet vervolgens een ovenschaal in met de helft van de olie.
Snijdt de zowel verse courgette als de tomaten in dunne plakjes.
Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak hierin op hoog vuur kort de plakjes courgette, tot ze beginnen te kleuren maar nog niet zacht zijn. Neem ze uit de pan.
Verhit eerst de vegetarische spekjes op middelhoog vuur in ongeveer 10 minuten in de koekenpan. Voeg hierna vegetarisch gehakt toe en bak deze rul. Schep de courgette en de aardappelschijfjes door het gehaktmengsel. Schep dit in een ovenschaal. Verdeel de plakjes tomaat erover.
Voeg de inhoud van het zakje oven mix toe aan 200 ml koud water samen met 150 ml kookroom en roer goed door. Voeg daarna het ei toe en roer nogmaals goed door. Schenk ten slotte 3/4 van de aangemaakte oven mix gelijkmatig uit over de groente ovenschotel. Wacht 2 minuten en schenk daarna het overgebleven deel gelijkmatig over de ovenschotel.
Bak de groente ovenschotel in 45 minuten goudbruin en gaar. En.. klaar is het gerecht. Eet smakelijk!
U heeft op een link van een derde partij geklikt en u staat op het punt de maggi.ng-website te verlaten. Houd er rekening mee dat we geen controle hebben over dergelijke platforms van derden en wij onderschrijven noch aanvaarden verantwoordelijkheid voor hen, inclusief hun inhoud, nauwkeurigheid of functie. Daarom is uw interactie met deze gekoppelde platforms op eigen risico. Wij aanvaarden geen verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid voor dergelijke platforms van derden en hun algemene voorwaarden. Lees hier meer in onze gebruiksvoorwaarden