Dit gerecht is geoptimaliseerd voor 4 porties. Hoeveelheid en tijden moeten mogelijk worden gevarieerd. Hier vindt u meer informatie over aangepaste portiegroottes:
Als het aantal porties en daarmee de hoeveelheden worden verhoogd, kan de kooktijd langer zijn! Let hierbij op en kijk tijdens de bereiding iets vaker. We raden aan om met het gebruik water en kruiden iets zuiniger te zijn en later meer toe te voegen.
Breng een pan met ruim water aan de kook. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Blancheer de broccoli 4 minuten in het kokende water en giet af.
Verhit 1 eetlepel olie in een ruime koekenpan en bak de pompoenblokjes in ongeveer 8 minuten net gaar. Bak de uien en knoflook 4 minuten mee en breng op smaak. Schep het mengsel met de broccoli in de ovenschaal. Verhit de andere eetlepel olie en bak de champignons ongeveer 4 minuten en voeg ze bij de andere groenten.
Bereid de aardappelpuree kaas volgens de bereidingswijze op de verpakking maar met 50 ml minder water. Roer de eieren door de puree en verdeel deze over de groenten in de ovenschaal.
Bestrooi met de hazelnoten en bak de schotel in ca. 25 minuten goudbruin in de oven.