Skip to main content

Bereidingswijze recept

 1. Kook de broccoli

  Breng een pan met ruim water aan de kook. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Blancheer de broccoli 4 minuten in het kokende water en giet af.

 2. Bereid de overige groenten

  Verhit 1 eetlepel olie in een ruime koekenpan en bak de pompoenblokjes in ongeveer 8 minuten net gaar. Bak de uien en knoflook 4 minuten mee en breng op smaak. Schep het mengsel met de broccoli in de ovenschaal. Verhit de andere eetlepel olie en bak de champignons ongeveer 4 minuten en voeg ze bij de andere groenten.

 3. Bereid de aardappelpuree kaas

  Bereid de aardappelpuree kaas volgens de bereidingswijze op de verpakking maar met 50 ml minder water. Roer de eieren door de puree en verdeel deze over de groenten in de ovenschaal.

 4. Bereid het gerecht in de oven

  Bestrooi met de hazelnoten en bak de schotel in ca. 25 minuten goudbruin in de oven.

Maaltijdtips

Voeg zelf geen zout meer toe
Drink een glas water bij het eten
Kinderen van 4-8 jaar hebben ongeveer de helft van een volwassen portie nodig

Boodschappenlijst

 • 1
  zakje
 • 1
  rode ui
  , in partjes gesneden
 • 1
  teen
  knoflook
  , geperst
 • 300
  gram
  broccoli
  , in roosjes
 • 250
  gram
  pompoen
  , in blokjes
 • 250
  gram
  champignons
  , in plakjes gesneden
 • 2
  eieren
 • 50
  gram
  hazelnoot
  , grof gehakt
 • 2
  eetlepels
  olijfolie

Variatietips

 1. Jouw variatietip
 2. Jouw naam

Maaltijdideeën

MAGGI helpt je graag bij het opdoen van ideeën voor het koken. Niet alleen met recepten, maar ook met artikelen waar je trek van krijgt, een groentekalender en andere hulpmiddelen waarmee je zo een lekkere en kindvriendelijke maaltijd op tafel zet. 

Lees meer

Plannen

Als je het druk hebt is het prettig om bij het koken vooruit te plannen, zeker met kinderen. Het scheelt tijd en meestal ook geld. Bovendien is het een goede manier om je kinderen te betrekken bij het koken.

Lees meer

Boodschappentips

Maak een boodschappenlijstje zodat je gericht de winkel in kan gaan en geen dingen vergeet. Ook kan dit helpen om impulsaankopen te verminderen. Ga je boodschappen doen met kinderen? Stuur je kind op expeditie in de supermarkt en laat ze producten zoeken. Ondertussen kun jij je concentreren op de rest van de boodschappen.

Lees meer

Kooktips

Of je nu een echte keukenprins(es) bent of liefst snel een gezonde maaltijd op tafel zet voor je gezin, er valt altijd nog wel iets te leren in de keuken. Bijvoorbeeld hoe je in een handomdraai tomaatjes snijdt. Of hoe je je kinderen bij het koken kunt betrekken. Deze en andere kooktips krijg je van MAGGI.

Lees meer

Eten aan tafel

De avondmaaltijd is het moment van de dag dat jullie allemaal samen zijn. En dus wil je dat iedereen zit te smullen. Maar dat is niet altijd even makkelijk met kinderen. Samen eten is al snel een stuk gezelliger als je afspraken maakt en weet dat kinderen soms tijd nodig hebben aan iets te wennen. Zo moeten kinderen soms wel tien tot vijftien keer iets proeven voor ze de smaak gaan waarderen.

Lees meer

Opruimen & bewaren

Eten weggooien is zonde en in veel gevallen niet nodig. Restjes kunnen als basis dienen voor een volgende maaltijd, slappe groenten leven weer op in water en door voedsel op de juiste manier te bewaren heb je er langer plezier van. 

Lees meer
 1. Maaltijdideeën
 2. Plannen
 3. Boodschappentips
 4. Kooktips
 5. Eten aan tafel
 6. Opruimen aan tafel