Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ovenschotel met gehakt en rode kool

1
50min
Gemakkelijk

Ingrediënten

-
3 porties
+

Dit gerecht is geoptimaliseerd voor 3 porties. Hoeveelheid en tijden moeten mogelijk worden gevarieerd. Hier vindt u meer informatie over aangepaste portiegroottes: Hier

1 
Witte ui
2 
Teentje knoflook
350 g
Rode Kool
70 g
Tomatenpuree
300 g
Rundergehakt
2 
Appels
75 ml
Rode Wijn
0.5 tl
Kaneel
1.5 el
Paneermeel
25 g
Boter
4 el
Olijfolie

tips & trucs

Als het aantal porties en daarmee de hoeveelheden worden verhoogd, kan de kooktijd langer zijn! Let hierbij op en kijk tijdens de bereiding iets vaker. We raden aan om met het gebruik water en kruiden iets zuiniger te zijn en later meer toe te voegen.

Exporteer ingrediënten

Kies uit de lijst van ingrediënten

kopiëren
Ingrediënten staan ​​nu op je klembord
.

Voedingswaarde

Energie
727.54 kcal
Eiwit
24.31 g
koolhydraten
57.89 g
vetten
43.23 g
Voedingswaarde
Laten we koken

Instructie

50 Minuten
Bak het gehakt
1 min
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit de helft van de olie in een braadpan en bak hierin op middelhoog vuur de ui en knoflook 3 minuten. Voeg het gehakt toe en bak het in 5 minuten rul. Voeg de tomatenpuree, wijn en kaneel toe, laat het geheel nog 5 minuten sudderen.
Bereid de aardappelpuree
1 min
Bereid de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verdeel de ingrediënten over een ovenschaal
1 min
Vet een ovenschaal in met de rest van de olie. Schep het gehaktmengsel in de ovenschaal. Verdeel de rode kool er over en vervolgens de plakjes appel. Dek af met de puree, en bestrooi deze met het paneermeel.
Oven
1 min
Verdeel de boter in vlokjes over de schotel. Bak 25 minuten in de oven en serveer het gerecht. Eet smakelijk.
Ovenschotel met gehakt en rode kool

Bak het gehakt 4

Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit de helft van de olie in een braadpan en bak hierin op middelhoog vuur de ui en knoflook 3 minuten. Voeg het gehakt toe en bak het in 5 minuten rul. Voeg de tomatenpuree, wijn en kaneel toe, laat het geheel nog 5 minuten sudderen.

Ovenschotel met gehakt en rode kool

Bereid de aardappelpuree 4

Bereid de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Ovenschotel met gehakt en rode kool

Verdeel de ingrediënten over een ovenschaal 4

Vet een ovenschaal in met de rest van de olie. Schep het gehaktmengsel in de ovenschaal. Verdeel de rode kool er over en vervolgens de plakjes appel. Dek af met de puree, en bestrooi deze met het paneermeel.

Ovenschotel met gehakt en rode kool

Oven 4

Verdeel de boter in vlokjes over de schotel. Bak 25 minuten in de oven en serveer het gerecht. Eet smakelijk.

Recept als PDF
Downloaden
Deel met vrienden

Activeer video's

U heeft op een link van een derde partij geklikt en u staat op het punt de maggi.ng-website te verlaten. Houd er rekening mee dat we geen controle hebben over dergelijke platforms van derden en wij onderschrijven noch aanvaarden verantwoordelijkheid voor hen, inclusief hun inhoud, nauwkeurigheid of functie. Daarom is uw interactie met deze gekoppelde platforms op eigen risico. Wij aanvaarden geen verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid voor dergelijke platforms van derden en hun algemene voorwaarden. Lees hier meer in onze gebruiksvoorwaarden

Bedankt voor je beoordeling!
We kijken uit naar je recensie!

U heeft dit recept / product al beoordeeld.

Klik op het aantal sterren dat u wilt toekennen: hoe hoger het nummer, hoe beter de beoordeling.

Verzenden
Asset 10

Opmerkingen 0

0/4000
Vul alstublieft een geldige gebruikersnaam in. Deze moet 3-15 tekens bevatten. Tekens A tot Z en 0 tot 9 zijn toegestaan
Gebruikersnaam