Ovenschotel met gehakt en rode kool
50min
Gemakkelijk
Op zoek naar een heerlijk gerecht voor tijdens de koude winterdagen? Zoek dan niet verder want met deze ovenschotel met gehakt, rode kool en appel krijg je het weer helemaal warm. Ideaal voor alle leeftijden en heerlijk voor de kleintjes met de mooie kleur van de rode kool. Met een beetje van jezelf en een beetje van Maggi, eet smakelijk!
Ben je op zoek naar meer van dit soort heerlijke oven-gerechten? Kijk dan op de ovenschotel-pagina van onze website.
.
Voedingswaarde
Energie
727.54 kcal
koolhydraten
57.89 g
Eiwit
24.31 g
vetten
43.23 g
Voedingswaarde
Instructie
50 Minuten
Bak het gehakt
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit de helft van de olie in een braadpan en bak hierin op middelhoog vuur de ui en knoflook 3 minuten. Voeg het gehakt toe en bak het in 5 minuten rul. Voeg de tomatenpuree, wijn en kaneel toe, laat het geheel nog 5 minuten sudderen.
Bereid de aardappelpuree
Bereid de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verdeel de ingrediënten over een ovenschaal
Vet een ovenschaal in met de rest van de olie. Schep het gehaktmengsel in de ovenschaal. Verdeel de rode kool er over en vervolgens de plakjes appel. Dek af met de puree, en bestrooi deze met het paneermeel.
Oven
Verdeel de boter in vlokjes over de schotel. Bak 25 minuten in de oven en serveer het gerecht. Eet smakelijk.
Opmerkingen 0