Skip to main content

Bereidingswijze recept

 1. Kook en pureer de wortels

  Verwarm de oven alvast voor op 200 °C. Kook daarna de wortels 10 minuten in een pan. Pureer vervolgens de wortels in een groentezeef of stamp ze fijn met een stamper

 2. Bereid de aardappelpuree

  Maak de heerlijk luchtige aardappelpuree makkelijk klaar met de aanwijzingen op het zakje MAGGI Aardappelpuree voor Ovenschotel.

 3. Verdeel de ingrediënten over de schotel

  Vet een ovenschaal in met de olijfolie en verdeel het gehakt over de bodem. Kruid het gehakt naar eigen smaak. Schep daarna de aardappelpuree verspreid over het gehakt heen. Creëer over deze laag vervolgens op dezelfde wijze een nieuwe laag met de wortelpuree. Strooi als laatste de geraspte kaas over de schotel.

 4. Bak de ovenschotel gaar

  Plaatst de wortelschotel in het midden van de oven en laat het gerecht 45 minuten goed gaar en mooi goudbruin worden. Geniet van de warmte en de geur die vrijkomt wanneer je het gerecht uit de oven haalt. Roep iedereen aan tafel en geniet gezellig samen van deze heerlijke maaltijd!

Maaltijdtips

Voeg zelf geen zout meer toe
Drink een glas water bij het eten
Kinderen van 4-8 jaar hebben ongeveer de helft van een volwassen portie nodig

Boodschappenlijst

 • 1
  zakje
 • 500
  gram
  bospeen
  , geschild en in stukjes gesneden
 • 300
  gram
  rundergehakt
 • 75
  gram
  geraspte kaas
 • 2
  eetlepels
  olijfolie

Variatietips

 1. Jouw variatietip
 2. Jouw naam

Maaltijdideeën

MAGGI helpt je graag bij het opdoen van ideeën voor het koken. Niet alleen met recepten, maar ook met artikelen waar je trek van krijgt, een groentekalender en andere hulpmiddelen waarmee je zo een lekkere en kindvriendelijke maaltijd op tafel zet. 

Lees meer

Plannen

Als je het druk hebt is het prettig om bij het koken vooruit te plannen, zeker met kinderen. Het scheelt tijd en meestal ook geld. Bovendien is het een goede manier om je kinderen te betrekken bij het koken.

Lees meer

Boodschappentips

Maak een boodschappenlijstje zodat je gericht de winkel in kan gaan en geen dingen vergeet. Ook kan dit helpen om impulsaankopen te verminderen. Ga je boodschappen doen met kinderen? Stuur je kind op expeditie in de supermarkt en laat ze producten zoeken. Ondertussen kun jij je concentreren op de rest van de boodschappen.

Lees meer

Kooktips

Of je nu een echte keukenprins(es) bent of liefst snel een gezonde maaltijd op tafel zet voor je gezin, er valt altijd nog wel iets te leren in de keuken. Bijvoorbeeld hoe je in een handomdraai tomaatjes snijdt. Of hoe je je kinderen bij het koken kunt betrekken. Deze en andere kooktips krijg je van MAGGI.

Lees meer

Eten aan tafel

De avondmaaltijd is het moment van de dag dat jullie allemaal samen zijn. En dus wil je dat iedereen zit te smullen. Maar dat is niet altijd even makkelijk met kinderen. Samen eten is al snel een stuk gezelliger als je afspraken maakt en weet dat kinderen soms tijd nodig hebben aan iets te wennen. Zo moeten kinderen soms wel tien tot vijftien keer iets proeven voor ze de smaak gaan waarderen.

Lees meer

Opruimen & bewaren

Eten weggooien is zonde en in veel gevallen niet nodig. Restjes kunnen als basis dienen voor een volgende maaltijd, slappe groenten leven weer op in water en door voedsel op de juiste manier te bewaren heb je er langer plezier van. 

Lees meer
 1. Maaltijdideeën
 2. Plannen
 3. Boodschappentips
 4. Kooktips
 5. Eten aan tafel
 6. Opruimen aan tafel