Skip to main content

Bereidingswijze recept

 1. Bereid de friet

  Bereid de friet volgens de aanwijzingen op de verpakking.

 2. Kook de witte en de groene asperges

  Schil de witte asperges en snijd 3 cm van het houtige uiteinde af van de witte en groene asperges. Kook de witte asperges in ongeveer 15 minuten gaar. Roerbak ondertussen de eieren. Laat de groene asperges de laatste 5 minuten meekoken met de witte asperges. Giet af en houd warm.

 3. Bereid de saus

  Bereid de saus met de boter volgens de aanwijzingen op de verpakking.

 4. Serveer het gerecht

  Wikkel een aantal asperges in een plak ham. Schenk er de saus over en garneer met het ei en de peterselie. Haal de friet uit de oven en serveer. Eet smakelijk

  Aantal calorieën berekend op basis van 2 sauslepels / 50ml saus per persoon

Maaltijdtips

Voeg zelf geen zout meer toe
Drink een glas water bij het eten
Kinderen van 4-8 jaar hebben ongeveer de helft van een volwassen portie nodig

Boodschappenlijst

 • 1
  zakje
 • 300
  gram
  witte asperge
 • 300
  gram
  groene asperge
 • 6
  plakjes
  achterham
 • 3
  ei
  , hargekookt en fijngeprakt
 • 600
  gram
  ovenfriet
 • 2
  theelepels
  krulpeterselie
  , fijngehakt
 • 25
  gram
  boter

Variatietips

 1. Jouw variatietip
 2. Jouw naam

Maaltijdideeën

MAGGI helpt je graag bij het opdoen van ideeën voor het koken. Niet alleen met recepten, maar ook met artikelen waar je trek van krijgt, een groentekalender en andere hulpmiddelen waarmee je zo een lekkere en kindvriendelijke maaltijd op tafel zet. 

Lees meer

Plannen

Als je het druk hebt is het prettig om bij het koken vooruit te plannen, zeker met kinderen. Het scheelt tijd en meestal ook geld. Bovendien is het een goede manier om je kinderen te betrekken bij het koken.

Lees meer

Boodschappentips

Maak een boodschappenlijstje zodat je gericht de winkel in kan gaan en geen dingen vergeet. Ook kan dit helpen om impulsaankopen te verminderen. Ga je boodschappen doen met kinderen? Stuur je kind op expeditie in de supermarkt en laat ze producten zoeken. Ondertussen kun jij je concentreren op de rest van de boodschappen.

Lees meer

Kooktips

Of je nu een echte keukenprins(es) bent of liefst snel een gezonde maaltijd op tafel zet voor je gezin, er valt altijd nog wel iets te leren in de keuken. Bijvoorbeeld hoe je in een handomdraai tomaatjes snijdt. Of hoe je je kinderen bij het koken kunt betrekken. Deze en andere kooktips krijg je van MAGGI.

Lees meer

Eten aan tafel

De avondmaaltijd is het moment van de dag dat jullie allemaal samen zijn. En dus wil je dat iedereen zit te smullen. Maar dat is niet altijd even makkelijk met kinderen. Samen eten is al snel een stuk gezelliger als je afspraken maakt en weet dat kinderen soms tijd nodig hebben aan iets te wennen. Zo moeten kinderen soms wel tien tot vijftien keer iets proeven voor ze de smaak gaan waarderen.

Lees meer

Opruimen & bewaren

Eten weggooien is zonde en in veel gevallen niet nodig. Restjes kunnen als basis dienen voor een volgende maaltijd, slappe groenten leven weer op in water en door voedsel op de juiste manier te bewaren heb je er langer plezier van. 

Lees meer
 1. Maaltijdideeën
 2. Plannen
 3. Boodschappentips
 4. Kooktips
 5. Eten aan tafel
 6. Opruimen aan tafel