Dit gerecht is geoptimaliseerd voor 3 porties. Hoeveelheid en tijden moeten mogelijk worden gevarieerd. Hier vindt u meer informatie over aangepaste portiegroottes:
Als het aantal porties en daarmee de hoeveelheden worden verhoogd, kan de kooktijd langer zijn! Let hierbij op en kijk tijdens de bereiding iets vaker. We raden aan om met het gebruik water en kruiden iets zuiniger te zijn en later meer toe te voegen.
Bereid de friet volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Schil de witte asperges en snijd 3 cm van het houtige uiteinde af van de witte en groene asperges. Kook de witte asperges in ongeveer 15 minuten gaar. Roerbak ondertussen de eieren. Laat de groene asperges de laatste 5 minuten meekoken met de witte asperges. Giet af en houd warm.
Bereid de saus met de boter volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Wikkel een aantal asperges in een plak ham. Schenk er de saus over en garneer met het ei en de peterselie. Haal de friet uit de oven en serveer. Eet smakelijk Aantal calorieën berekend op basis van 2 sauslepels / 50ml saus per persoon