Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Recepten Recepten
  • Inspiratie Inspiratie
  • MAGGI Producten
  • Veelgestelde vragen FAQ
  • Zoeken Zoeken
  • Mijn Maggi Mijn Maggi
  • Alle recepten
  • Asperge recepten
  • Kip recepten
  • Pasta recepten
  • Soep recepten
  • Stamppot recepten
  • Vegetarische recepten
  • Vis recepten
  • Wraps recepten
  • Alle producten
  • Productcategorieën
  • Over MAGGI
  • Veelgestelde vragen over koken en eten
  • Veelgestelde vragen over MAGGI
  • Veelgestelde vragen over asperges
  • Veelgestelde vragen over soep
  • Veelgestelde vragen over stamppot
Kabeljauw uit de oven

Kabeljauw uit de oven

(0)
60 min
Gemakkelijk

Ingrediënten

4

Dit gerecht is geoptimaliseerd voor 4 porties. Hoeveelheid en tijden moeten mogelijk worden gevarieerd. Hier vindt u meer informatie over aangepaste portiegroottes:

ingredient_quantity
recipe ingredient
600  g
Krieltjes
1  el
Milde olijfolie
350  g
Cherrytomaten
2  el
Kappertjes
350  g
Kabeljauwfilet
100  g
Babyspinazie
1  Stuk
Gele paprika
1  el
Extra vierge olijfolie
1  el
Balsamicoazijn
1  pakket
MAGGI Hollandaisesaus
kopiëren

tips & trucs

Als het aantal porties en daarmee de hoeveelheden worden verhoogd, kan de kooktijd langer zijn! Let hierbij op en kijk tijdens de bereiding iets vaker. We raden aan om met het gebruik water en kruiden iets zuiniger te zijn en later meer toe te voegen.

Exporteer ingrediënten

Kies uit de lijst van ingrediënten

kopiëren
.

Voedingswaarde

koolhydraten
40 g
Energie
379.7 kcal
vetten
14.1 g
Eiwit
21 g
Voedingswaarde

Instructie

60 Minuten
  • Krieltjes roosteren

    20 min
    Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de krieltjes schoon, dep ze droog en halveer ze. Verdeel de krieltjes in een ovenschaal, schep de olijfolie erdoor en bestrooi met peper. Rooster de krieltjes in de oven in ongeveer 20 minuten net gaar. Schep ze tijdens het roosteren af en toe om.
  • Voeg tomaatjes en kappertjes toe

    5 min
    Wanneer de krieltjes geroosterd zijn kan je de cherrytomaatjes en de kappertjes toevoegen. Verdeel ze tussen de krieltjes in de ovenschaal.
  • Kabeljauw bereiden

    15 min
    Bestrooi de kabeljauwfilet met peper en besprenkel ze licht met olie. Leg de kabeljauwfilet in de ovenschaal bovenop de krieltjes, de kappertjes en de cherrytomaatjes. Bak nog circa 15 minuten in de oven tot de vis gaar is.
  • Spinazie-paprikasalade maken

    10 min
    Maak ondertussen de verse spinazie-paprikasalade. Snijd de gele paprika in stukken en meng met de babyspinazie, extra vierge olijfolie en balsamicoazijn.
  • Verwarm de saus

    5 min
    Verwarm de hollandaisesaus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Binnen een paar minuten is de saus klaar.
  • Serveren

    5 min
    Haal de ovenschaal met de kabeljauw uit de oven en schenk de saus over het gerecht. Serveer met de salade. Voeg evt verse bieslook toe. Eet smakelijk!
Kabeljauw uit de oven

Krieltjes roosteren 6

Krieltjes roosteren Krieltjes roosteren

Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de krieltjes schoon, dep ze droog en halveer ze. Verdeel de krieltjes in een ovenschaal, schep de olijfolie erdoor en bestrooi met peper. Rooster de krieltjes in de oven in ongeveer 20 minuten net gaar. Schep ze tijdens het roosteren af en toe om.

Kabeljauw uit de oven

Voeg tomaatjes en kappertjes toe 6

Voeg tomaatjes en kappertjes toe

Wanneer de krieltjes geroosterd zijn kan je de cherrytomaatjes en de kappertjes toevoegen. Verdeel ze tussen de krieltjes in de ovenschaal.

Kabeljauw uit de oven

Kabeljauw bereiden 6

Kabeljauw bereiden Kabeljauw bereiden

Bestrooi de kabeljauwfilet met peper en besprenkel ze licht met olie. Leg de kabeljauwfilet in de ovenschaal bovenop de krieltjes, de kappertjes en de cherrytomaatjes. Bak nog circa 15 minuten in de oven tot de vis gaar is.

Kabeljauw uit de oven

Spinazie-paprikasalade maken 6

Spinazie-paprikasalade maken Spinazie-paprikasalade maken

Maak ondertussen de verse spinazie-paprikasalade. Snijd de gele paprika in stukken en meng met de babyspinazie, extra vierge olijfolie en balsamicoazijn.

Kabeljauw uit de oven

Verwarm de saus 6

Verwarm de saus Verwarm de saus

Verwarm de hollandaisesaus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Binnen een paar minuten is de saus klaar.

Kabeljauw uit de oven

Serveren 6

Serveren Serveren

Haal de ovenschaal met de kabeljauw uit de oven en schenk de saus over het gerecht. Serveer met de salade. Voeg evt verse bieslook toe. Eet smakelijk!

Recept als PDF

Deel met vrienden

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Activeer video's

U heeft op een link van een derde partij geklikt en u staat op het punt de maggi.ng-website te verlaten. Houd er rekening mee dat we geen controle hebben over dergelijke platforms van derden en wij onderschrijven noch aanvaarden verantwoordelijkheid voor hen, inclusief hun inhoud, nauwkeurigheid of functie. Daarom is uw interactie met deze gekoppelde platforms op eigen risico. Wij aanvaarden geen verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid voor dergelijke platforms van derden en hun algemene voorwaarden. Lees hier meer in onze gebruiksvoorwaarden

Write a review

Your reviews
Would you recommend this item?
Afbeeldingen
U hebt 0 van de 6 toegestane media-item-entiteiten toegevoegd.
3 + 0 =
Please fill the captcha field

Ontdek meer

  • Bron van eiwitten
  • Eiwitrijk
  • Laag in suiker
  • Weinig zout

Probeer ook

Show more recipes

  • Kabeljauw-wortelschotel

    Kabeljauw-wortelschotel

    53 min Gemakkelijk
  • Visrecept voor kabeljauw uit de oven met hollandaisesaus

    Visrecept voor kabeljauw uit de oven met hollandaisesaus

    45 min Gemakkelijk
  • Kabeljauwfilet met geroosterde wortel en tagliatelle

    Kabeljauwfilet met geroosterde wortel en tagliatelle

    80 min Gemakkelijk
  • Kabeljauw met sperziebonen en aardappelen

    Kabeljauw met sperziebonen en aardappelen

    49 min Gemakkelijk

Show more recipes

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
  • Pinterest
  • Privacybeleid
  • Wettelijke bepalingen
  • Neem contact met ons op
  • Cookies