Skip to main content

Bereidingswijze recept

 1. Rooster de krieltjes in de oven

  Verwarm de oven voor op 200 °C. Was ondertussen de krieltjes, dep ze droog en halveer ze. Verdeel de krieltjes daarna in een ovenschaal. Schep vervolgens de olijfolie erdoor en bestrooi ze met peper. Doe de krieltjes in de oven en rooster ze in ongeveer 25 minuten net gaar. Schep ze tijdens het roosteren af en toe om.

 2. Voeg de tomaatjes en kappertjes toe

  Wanneer de krieltjes geroosterd zijn kan je de cherrytomaatjes en de kappertjes toevoegen. Verdeel ze tussen de krieltjes in de ovenschaal.

 3. Bereid de kabeljauw en plaats het gerecht in de oven

  Bestrooi alleen nog de vismootjes met peper en besprenkel ze licht met olie. Leg de kabeljauw daarna in de ovenschaal bovenop de krieltjes, kappertjes en cherrytomaatjes. Bak de kabeljauw nog circa 15 minuten in de oven tot de vis gaar is.

 4. Maak de verse spinazie-paprikasalade

  In de tussentijd kan je beginnen aan de verse spinazie-paprikasalade. Meng hiervoor de babyspinazie door de gesneden paprika met wat extra vergine olijfolie en balsamicoazijn.

 5. Serveer de kabeljauw met hollandaisesaus

  Je kan het gerecht bijna uitserveren. Verwarm alleen nog even de kant-en-klare MAGGI Hollandaisesaus volgens de makkelijke aanwijzingen op de verpakking. Binnen een paar minuten is de saus klaar. Haal de ovenschaal met de kabeljauw uit de oven en schenk de saus over het gerecht. Garneer het nog even met bieslook en je stukje vis met hollandaisesaus is klaar. Serveer de kabeljauw uit en neem in alle rust de geuren en smaken in je op voordat je bord alweer leeg is. Eet smakelijk!

Maaltijdtips

Voeg zelf geen zout meer toe
Drink een glas water bij het eten
Kinderen van 4-8 jaar hebben ongeveer de helft van een volwassen portie nodig

Boodschappenlijst

 • 1
  pakje
 • 350 gram cherrytomaatjes, gehalveerd
 • 500 gram verse krieltjes met schil
 • 3 stukjes kabeljauw, 100 á 125 gram
 • 1 bosje bieslook, fijn gesneden
 • 1 zakje babyspinazie, 100 gram
 • 1 paprika, in blokjes gesneden
 • 2 eetlepels extra vergine olijfolie
 • 1 eetlepel balsamicoazijn
 • 2 eetlepels kappertjes
 • 1 eetlepel olijfolie (om te bakken)
 • zout en peper

Variatietips

 1. Jouw variatietip
 2. Jouw naam

Maaltijdideeën

MAGGI helpt je graag bij het opdoen van ideeën voor het koken. Niet alleen met recepten, maar ook met artikelen waar je trek van krijgt, een groentekalender en andere hulpmiddelen waarmee je zo een lekkere en kindvriendelijke maaltijd op tafel zet. 

Lees meer

Plannen

Als je het druk hebt is het prettig om bij het koken vooruit te plannen, zeker met kinderen. Het scheelt tijd en meestal ook geld. Bovendien is het een goede manier om je kinderen te betrekken bij het koken.

Lees meer

Boodschappentips

Maak een boodschappenlijstje zodat je gericht de winkel in kan gaan en geen dingen vergeet. Ook kan dit helpen om impulsaankopen te verminderen. Ga je boodschappen doen met kinderen? Stuur je kind op expeditie in de supermarkt en laat ze producten zoeken. Ondertussen kun jij je concentreren op de rest van de boodschappen.

Lees meer

Kooktips

Of je nu een echte keukenprins(es) bent of liefst snel een gezonde maaltijd op tafel zet voor je gezin, er valt altijd nog wel iets te leren in de keuken. Bijvoorbeeld hoe je in een handomdraai tomaatjes snijdt. Of hoe je je kinderen bij het koken kunt betrekken. Deze en andere kooktips krijg je van MAGGI.

Lees meer

Eten aan tafel

De avondmaaltijd is het moment van de dag dat jullie allemaal samen zijn. En dus wil je dat iedereen zit te smullen. Maar dat is niet altijd even makkelijk met kinderen. Samen eten is al snel een stuk gezelliger als je afspraken maakt en weet dat kinderen soms tijd nodig hebben aan iets te wennen. Zo moeten kinderen soms wel tien tot vijftien keer iets proeven voor ze de smaak gaan waarderen.

Lees meer

Opruimen & bewaren

Eten weggooien is zonde en in veel gevallen niet nodig. Restjes kunnen als basis dienen voor een volgende maaltijd, slappe groenten leven weer op in water en door voedsel op de juiste manier te bewaren heb je er langer plezier van. 

Lees meer
 1. Maaltijdideeën
 2. Plannen
 3. Boodschappentips
 4. Kooktips
 5. Eten aan tafel
 6. Opruimen aan tafel