Gele paprikasoep
60min
Gemakkelijk
Deze geroosterde gele paprikasoep, bedacht door blogger Moodkids, is een super lekker voorgerecht.
.
Voedingswaarde
Energie
62.1 kcal
koolhydraten
11.19 g
Eiwit
2.28 g
vetten
1.56 g
Voedingswaarde
Instructie
60 Minuten
Rooster de paprika’s en ontvel ze
Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de paprika's op een bakplaat met bakpapier in het midden van de oven en rooster ze ca. 30 min. Haal de paprika's uit de oven en doe ze in een afgesloten plastic zak. Laat afkoelen en verwijder daarna de velletjes en zaadjes van de paprika’s.
Bak de ui en de knoflook
Fruit de ui en knoflook in een soeppan met wat olijfolie glazig. Voeg de MAGGI Basis voor Soep Groente en 1,5 liter water toe. Breng aan de kook.
Voeg de paprika en komijnpoeder toe
Voeg de paprika toe en laat 5 minuten zachtjes doorkoken. Pureer de soep met de staafmixer. Voeg op het laatst het komijnpoeder toe. Roer goed door.
Serveer de soep
Schenk de soep (met een trechter) in de glaasjes, schep er een theelepel crème fraîche op en decoreer met een blaadje basilicum.
Opmerkingen 0