Dit gerecht is geoptimaliseerd voor 3 porties. Hoeveelheid en tijden moeten mogelijk worden gevarieerd. Hier vindt u meer informatie over aangepaste portiegroottes:
Als het aantal porties en daarmee de hoeveelheden worden verhoogd, kan de kooktijd langer zijn! Let hierbij op en kijk tijdens de bereiding iets vaker. We raden aan om met het gebruik water en kruiden iets zuiniger te zijn en later meer toe te voegen.
Meng het gehakt met het sjalotje, paneermeel en de ketchup. Kruid het gehakt naar smaak en draai er kleine balletjes van.
Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak hierin op hoog vuur de balletjes rondom bruin. Voeg de champignons toe en bak deze 2 minuten mee.
Bereid de kruidenmix volgens de aanwijzingen op het pakje en voeg deze toe aan de gehaktballetjes. Laat met de deksel op de pan 10 minuten sudderen.
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Voeg de spinazie (met kleine hoeveelheden tegelijk) toe aan de gehaktballetjes en laat deze slinken in de saus. Serveer de gehaktballetjes met de rijst en de spinazie.