Dit gerecht is geoptimaliseerd voor 3 porties. Hoeveelheid en tijden moeten mogelijk worden gevarieerd. Hier vindt u meer informatie over aangepaste portiegroottes:
Als het aantal porties en daarmee de hoeveelheden worden verhoogd, kan de kooktijd langer zijn! Let hierbij op en kijk tijdens de bereiding iets vaker. We raden aan om met het gebruik water en kruiden iets zuiniger te zijn en later meer toe te voegen.
Meng het gehakt met de gehaktkruiden en het ei en draai er kleine balletjes van. Verhit de boter in een braadpan en bak de balletjes rondom bruin. Bak de wortel en prei 4 minuten mee.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Voeg 150 ml water toe en stoof alles in 5 minuten zachtjes gaar. Bereid de saus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de rijst over de borden en schep er de balletjes en de groenten op. Maak af met de saus en garneer met peterselie.