Dit gerecht is geoptimaliseerd voor 4 porties. Hoeveelheid en tijden moeten mogelijk worden gevarieerd. Hier vindt u meer informatie over aangepaste portiegroottes:
Als het aantal porties en daarmee de hoeveelheden worden verhoogd, kan de kooktijd langer zijn! Let hierbij op en kijk tijdens de bereiding iets vaker. We raden aan om met het gebruik water en kruiden iets zuiniger te zijn en later meer toe te voegen.
Meng het gehakt met het ei, paneermeel en een scheutje melk. Breng op smaak met zout en peper en draai er ca. 24 balletjes van. Bak de gehaktballetjes in een ruime koekenpan in 2 eetlepels olijfolie in ca. 15 min. rondom bruin en gaar.
Roerbak intussen de roerbakgroenten ca. 5 minuten in een hapjespan in de overige olie. Bak de Italiaanse kruiden mee en voeg de tomatenblokjes toe. Laat de saus ca.15 minuten zachtjes koken met de deksel op de pan (voeg indien nodig wat water toe) en breng op smaak met zout en peper.
Bereid de aardappelpuree volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Serveer de gehaktballetjes met de saus erover geschept en met de aardappelpuree.
Yvonne