Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Gehaktballetjes met sperziebonen, saté en rijst

(0)
40min
Gemakkelijk

Ingrediënten

-
3 Porties
+

Dit gerecht is geoptimaliseerd voor 3 porties. Hoeveelheid en tijden moeten mogelijk worden gevarieerd. Hier vindt u meer informatie over aangepaste portiegroottes: Hier

300  g
Rundergehakt
450  g
Sperziebonen
1 
Rode paprika
1 
Witte ui
225  g
Rijst
1 
Ei
1.5  el
Paneermeel
1.5  el
Ketjap manis
1  tl
Sambal
3  el
Olijfolie

tips & trucs

Als het aantal porties en daarmee de hoeveelheden worden verhoogd, kan de kooktijd langer zijn! Let hierbij op en kijk tijdens de bereiding iets vaker. We raden aan om met het gebruik water en kruiden iets zuiniger te zijn en later meer toe te voegen.

Exporteer ingrediënten

Kies uit de lijst van ingrediënten

kopiëren
Ingrediënten staan ​​nu op je klembord
.

Voedingswaarde

Energie
801.47 kcal
Eiwit
38.16 g
koolhydraten
85.85 g
vetten
33.81 g
Voedingswaarde
Laten we koken

Instructie

40 Minuten
Breng de rijst en sperziebonen aan de kook
8 min
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat ondertussen ook de sperziebonen 10 minuten koken totdat ze gaar zijn.
Begin met het bereiden van de gehaktballetjes
8 min
Verhit de koekenpan met iets minder dan de helft van de olie. Fruit hierin de gesneden ui mooi goudbruin. Laat het geheel vervolgens iets afkoelen en voeg de ui samen met het ei en het paneermeel. Meng ook de ketjap manis en de sambal bij het gehakt en voeg naar wens extra kruiden toe. Meng en kneed daarna alles goed door elkaar en begin met het draaien van kleine gelijkmatige gehaktballetjes.
Bak de gehaktballetjes met paprika
8 min
Verhit de rest van de olie in de koekenpan en bak de gehaktballetjes totdat ze rondom een mooie bruine kleur krijgen. Doe de paprika erbij en bak het geheel nog 10 minuten op laag vuur. Blijf het af en toe roeren totdat de gehaktballetjes gaar zijn.
Bereid de saus met de kruidenmix
8 min
Maak de saus met de kruidenmix volgens de aanwijzingen op de verpakking MAGGI Dagschotel Sperziebonen satésaus met gehakt. Verwarm vervolgens de saus in een klein pannetje en laat het 5 minuten, al roerend, zachtjes doorkoken.
Maak het gerecht klaar om te serveren
8 min
Dit gerecht kan je mooi serveren in een grote schaal. Schep hier de rijst in en beleg de rijst met de gehaktballetjes en sperziebonen. Schenk de heerlijke saus lekker royaal over het gerecht. Roep iedereen aan tafel en geniet gezellig samen van het avondeten!
Gehaktballetjes met sperziebonen, saté en rijst

Breng de rijst en sperziebonen aan de kook 5

Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat ondertussen ook de sperziebonen 10 minuten koken totdat ze gaar zijn.

Gehaktballetjes met sperziebonen, saté en rijst

Begin met het bereiden van de gehaktballetjes 5

Verhit de koekenpan met iets minder dan de helft van de olie. Fruit hierin de gesneden ui mooi goudbruin. Laat het geheel vervolgens iets afkoelen en voeg de ui samen met het ei en het paneermeel. Meng ook de ketjap manis en de sambal bij het gehakt en voeg naar wens extra kruiden toe. Meng en kneed daarna alles goed door elkaar en begin met het draaien van kleine gelijkmatige gehaktballetjes.

Gehaktballetjes met sperziebonen, saté en rijst

Bak de gehaktballetjes met paprika 5

Verhit de rest van de olie in de koekenpan en bak de gehaktballetjes totdat ze rondom een mooie bruine kleur krijgen. Doe de paprika erbij en bak het geheel nog 10 minuten op laag vuur. Blijf het af en toe roeren totdat de gehaktballetjes gaar zijn.

Gehaktballetjes met sperziebonen, saté en rijst

Bereid de saus met de kruidenmix 5

Maak de saus met de kruidenmix volgens de aanwijzingen op de verpakking MAGGI Dagschotel Sperziebonen satésaus met gehakt. Verwarm vervolgens de saus in een klein pannetje en laat het 5 minuten, al roerend, zachtjes doorkoken.

Gehaktballetjes met sperziebonen, saté en rijst

Maak het gerecht klaar om te serveren 5

Dit gerecht kan je mooi serveren in een grote schaal. Schep hier de rijst in en beleg de rijst met de gehaktballetjes en sperziebonen. Schenk de heerlijke saus lekker royaal over het gerecht. Roep iedereen aan tafel en geniet gezellig samen van het avondeten!

Recept als PDF
Downloaden
Deel met vrienden

Activeer video's

U heeft op een link van een derde partij geklikt en u staat op het punt de maggi.ng-website te verlaten. Houd er rekening mee dat we geen controle hebben over dergelijke platforms van derden en wij onderschrijven noch aanvaarden verantwoordelijkheid voor hen, inclusief hun inhoud, nauwkeurigheid of functie. Daarom is uw interactie met deze gekoppelde platforms op eigen risico. Wij aanvaarden geen verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid voor dergelijke platforms van derden en hun algemene voorwaarden. Lees hier meer in onze gebruiksvoorwaarden

Bedankt voor je beoordeling!
We kijken uit naar je recensie!

U heeft dit recept / product al beoordeeld.

Klik op het aantal sterren dat u wilt toekennen: hoe hoger het nummer, hoe beter de beoordeling.

Verzenden
Asset 10

Opmerkingen 0

0/4000
Vul alstublieft een geldige gebruikersnaam in. Deze moet 3-15 tekens bevatten. Tekens A tot Z en 0 tot 9 zijn toegestaan
Gebruikersnaam