Skip to main content

Bereidingswijze recept

 1. Bereid de coucous met de bouillon

  Breng het water aan de kook en los het bouillonblokje hierin op. Doe de couscous in een vuurvaste schaal, giet de kokende bouillon erbij en roer om met een vork. Laat de couscous 10 minuten wellen.

 2. Bak de kipblokjes

  Kruid de blokjes kip naar smaak. Verhit een derde deel van de olie in een koekenpan en bak op middelhoog vuur de blokjes kip in 10 minuten goudbruin en gaar.

 3. Kruid de blokjes kip naar smaak. Verhit een derde deel van de olie in een koekenpan en bak op middelhoog vuur de blokjes kip in 10 minuten goudbruin en gaar.

  Neem de kip uit de pan. Bak in de olie die in de pan is achtergebleven op laag vuur de blokjes wortel 5 minuten tot ze zacht beginnen te worden, maar laat ze niet kleuren. Voeg de blokjes courgette toe en bak deze nog 2 minuten mee.

 4. Rooster de amandelen

  Rooster de amandelen in een droge koekenpan in 3 minuten goudbruin.

 5. Maak een dressing

  Maak een dressing van de rest van de olijfolie, het citroensap en voeg indien nodig andere kruiden toe.

 6. Meng de ingrediënten en serveer het gerecht

  Meng in een grote schaal de gewelde couscous met de kip, courgette, wortel, amandelen, munt, lente-ui en dressing en serveer. Eet smakelijk!

Maaltijdtips

Voeg zelf geen zout meer toe
Drink een glas water bij het eten
Kinderen van 4-8 jaar hebben ongeveer de helft van een volwassen portie nodig

Boodschappenlijst

 • 1
  blokje
 • 225
  gram
  wortel
  (in blokjes)
 • 1
  courgette
  (in blokjes)
 • 3
  bosui
  (in ringen)
 • 300
  gram
  kipfilet
  (n blokjes)
 • 300
  gram
  couscous
 • 125
  gram
 • 1
  eetlepel
  citroensap
 • 2
  eetlepels
  munt
  (fijngehakt)
 • 5
  eetlepels
  olijfolie

Variatietips

 1. Jouw variatietip
 2. Jouw naam

Maaltijdideeën

MAGGI helpt je graag bij het opdoen van ideeën voor het koken. Niet alleen met recepten, maar ook met artikelen waar je trek van krijgt, een groentekalender en andere hulpmiddelen waarmee je zo een lekkere en kindvriendelijke maaltijd op tafel zet. 

Lees meer

Plannen

Als je het druk hebt is het prettig om bij het koken vooruit te plannen, zeker met kinderen. Het scheelt tijd en meestal ook geld. Bovendien is het een goede manier om je kinderen te betrekken bij het koken.

Lees meer

Boodschappentips

Maak een boodschappenlijstje zodat je gericht de winkel in kan gaan en geen dingen vergeet. Ook kan dit helpen om impulsaankopen te verminderen. Ga je boodschappen doen met kinderen? Stuur je kind op expeditie in de supermarkt en laat ze producten zoeken. Ondertussen kun jij je concentreren op de rest van de boodschappen.

Lees meer

Kooktips

Of je nu een echte keukenprins(es) bent of liefst snel een gezonde maaltijd op tafel zet voor je gezin, er valt altijd nog wel iets te leren in de keuken. Bijvoorbeeld hoe je in een handomdraai tomaatjes snijdt. Of hoe je je kinderen bij het koken kunt betrekken. Deze en andere kooktips krijg je van MAGGI.

Lees meer

Eten aan tafel

De avondmaaltijd is het moment van de dag dat jullie allemaal samen zijn. En dus wil je dat iedereen zit te smullen. Maar dat is niet altijd even makkelijk met kinderen. Samen eten is al snel een stuk gezelliger als je afspraken maakt en weet dat kinderen soms tijd nodig hebben aan iets te wennen. Zo moeten kinderen soms wel tien tot vijftien keer iets proeven voor ze de smaak gaan waarderen.

Lees meer

Opruimen & bewaren

Eten weggooien is zonde en in veel gevallen niet nodig. Restjes kunnen als basis dienen voor een volgende maaltijd, slappe groenten leven weer op in water en door voedsel op de juiste manier te bewaren heb je er langer plezier van. 

Lees meer
 1. Maaltijdideeën
 2. Plannen
 3. Boodschappentips
 4. Kooktips
 5. Eten aan tafel
 6. Opruimen aan tafel