Skip to main content

Bereidingswijze recept

 1. Zet de braadzak in de oven

  Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe de kipdrumsticks in de braadzak en voeg de braadstoomkruiden, de winterpeen en het gedroogd fruit toe. Sluit de zak af en schud deze voorzichtig. Zet de braadzak 60 minuten in de oven.

 2. Bereid de couscous

  Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg voor extra smaak een groentebouillonblokje toe.

 3. Snijd de komkommer en de tomaat

  Snijd de tomaat in vieren en verwijder de zaadjes. Snijd de rest van de tomaat in reepjes en de reepjes weer in blokjes. Snijd de komkommer over de lengte in vieren en verwijder de zaadjes. Snijd de repen in kleine blokjes.

 4. Rooster de amandelen

  Rooster de amandelen 5 minuten in een droge koekenpan op laag vuur.

 5. Meng de ingrediënten door de couscous

  Meng de tomaat, komkommer en amandelen door de couscous en breng op smaak met citroensap, peterselie en olijfolie.

 6. Serveer het gerecht

  Haal de braadzak uit de oven, knip open en laat even afkoelen. Verdeel de kip, wortel en het fruit over de borden en serveer met de couscoussalade.

Maaltijdtips

Voeg zelf geen zout meer toe
Drink een glas water bij het eten
Kinderen van 4-8 jaar hebben ongeveer de helft van een volwassen portie nodig

Boodschappenlijst

 • 1
  zakje
 • 1
  blokje
 • 1
  winterpeen
  (in grove blokken)
 • 3
  tomaat
 • 1
  komkommer
 • 1
  kilo
  kipdrumsticks
 • 60
  gram
  gedroogde pruimen
 • 60
  gram
  gedroogde abrikozen
 • 60
  gram
  rozijnen
 • 375
  gram
  couscous
 • 75
  gram
  stiftamandelen
  (half gepeld)

Variatietips

 1. Jouw variatietip
 2. Jouw naam

Maaltijdideeën

MAGGI helpt je graag bij het opdoen van ideeën voor het koken. Niet alleen met recepten, maar ook met artikelen waar je trek van krijgt, een groentekalender en andere hulpmiddelen waarmee je zo een lekkere en kindvriendelijke maaltijd op tafel zet. 

Lees meer

Plannen

Als je het druk hebt is het prettig om bij het koken vooruit te plannen, zeker met kinderen. Het scheelt tijd en meestal ook geld. Bovendien is het een goede manier om je kinderen te betrekken bij het koken.

Lees meer

Boodschappentips

Maak een boodschappenlijstje zodat je gericht de winkel in kan gaan en geen dingen vergeet. Ook kan dit helpen om impulsaankopen te verminderen. Ga je boodschappen doen met kinderen? Stuur je kind op expeditie in de supermarkt en laat ze producten zoeken. Ondertussen kun jij je concentreren op de rest van de boodschappen.

Lees meer

Kooktips

Of je nu een echte keukenprins(es) bent of liefst snel een gezonde maaltijd op tafel zet voor je gezin, er valt altijd nog wel iets te leren in de keuken. Bijvoorbeeld hoe je in een handomdraai tomaatjes snijdt. Of hoe je je kinderen bij het koken kunt betrekken. Deze en andere kooktips krijg je van MAGGI.

Lees meer

Eten aan tafel

De avondmaaltijd is het moment van de dag dat jullie allemaal samen zijn. En dus wil je dat iedereen zit te smullen. Maar dat is niet altijd even makkelijk met kinderen. Samen eten is al snel een stuk gezelliger als je afspraken maakt en weet dat kinderen soms tijd nodig hebben aan iets te wennen. Zo moeten kinderen soms wel tien tot vijftien keer iets proeven voor ze de smaak gaan waarderen.

Lees meer

Opruimen & bewaren

Eten weggooien is zonde en in veel gevallen niet nodig. Restjes kunnen als basis dienen voor een volgende maaltijd, slappe groenten leven weer op in water en door voedsel op de juiste manier te bewaren heb je er langer plezier van. 

Lees meer
 1. Maaltijdideeën
 2. Plannen
 3. Boodschappentips
 4. Kooktips
 5. Eten aan tafel
 6. Opruimen aan tafel