Skip to main content

Bereidingswijze recept

 1. Snijd de ingrediënten

  Borstel de champignons schoon en snijd deze in plakjes. Snijd de prei in ringen, was deze en laat vervolgens goed uitlekken. Snijd de kipfilet in blokjes. Maak de mix aan met 200 ml koud water en 100 ml kookroom, goed doorroeren.

 2. Bak de kipfilet en de groenten

  Verhit een eetlepel olie in een koekenpan en bak de kipfilet aan totdat dit goudbruin is. Voeg vervolgens de champignons en de prei toe en bak deze even mee.

 3. Voeg de kruidenmix toe

  Zet het vuur laag en voeg de aangemaakte mix toe en breng het geheel, onder af en toe omroeren, aan de kook.

 4. Laat het gerecht zachtjes sudderen

  Vervolgens laat je het gerecht ca. 10 minuten, met een deksel schuin op de pan, onder af en toe omroeren, zachtjes sudderen op laag vuur.

  Klaar is dit heerlijke Hollandse pannetje! De heerlijke verse ingrediënten zorgen voor de ultieme smaakbeleving! Eet smakelijk!

Maaltijdtips

Voeg zelf geen zout meer toe
Drink een glas water bij het eten
Kinderen van 4-8 jaar hebben ongeveer de helft van een volwassen portie nodig

Boodschappenlijst

Variatietips

 1. Jouw variatietip
 2. Jouw naam

Maaltijdideeën

MAGGI helpt je graag bij het opdoen van ideeën voor het koken. Niet alleen met recepten, maar ook met artikelen waar je trek van krijgt, een groentekalender en andere hulpmiddelen waarmee je zo een lekkere en kindvriendelijke maaltijd op tafel zet. 

Lees meer

Plannen

Als je het druk hebt is het prettig om bij het koken vooruit te plannen, zeker met kinderen. Het scheelt tijd en meestal ook geld. Bovendien is het een goede manier om je kinderen te betrekken bij het koken.

Lees meer

Boodschappentips

Maak een boodschappenlijstje zodat je gericht de winkel in kan gaan en geen dingen vergeet. Ook kan dit helpen om impulsaankopen te verminderen. Ga je boodschappen doen met kinderen? Stuur je kind op expeditie in de supermarkt en laat ze producten zoeken. Ondertussen kun jij je concentreren op de rest van de boodschappen.

Lees meer

Kooktips

Of je nu een echte keukenprins(es) bent of liefst snel een gezonde maaltijd op tafel zet voor je gezin, er valt altijd nog wel iets te leren in de keuken. Bijvoorbeeld hoe je in een handomdraai tomaatjes snijdt. Of hoe je je kinderen bij het koken kunt betrekken. Deze en andere kooktips krijg je van MAGGI.

Lees meer

Eten aan tafel

De avondmaaltijd is het moment van de dag dat jullie allemaal samen zijn. En dus wil je dat iedereen zit te smullen. Maar dat is niet altijd even makkelijk met kinderen. Samen eten is al snel een stuk gezelliger als je afspraken maakt en weet dat kinderen soms tijd nodig hebben aan iets te wennen. Zo moeten kinderen soms wel tien tot vijftien keer iets proeven voor ze de smaak gaan waarderen.

Lees meer

Opruimen & bewaren

Eten weggooien is zonde en in veel gevallen niet nodig. Restjes kunnen als basis dienen voor een volgende maaltijd, slappe groenten leven weer op in water en door voedsel op de juiste manier te bewaren heb je er langer plezier van. 

Lees meer
 1. Maaltijdideeën
 2. Plannen
 3. Boodschappentips
 4. Kooktips
 5. Eten aan tafel
 6. Opruimen aan tafel