Skip to main content

Bereidingswijze recept

 1. Snijd de ingrediënten

  Snijd de bloemkool in roosjes en kook deze kort voor (beetgaar). Giet de bloemkoolroosjes af en laat uitlekken. Snijd de kip en paprika in blokjes en de lente-uitjes in kleine ringetjes.

 2. Bak de kipfilet

  Bak in 1 eetlepel olie de kipfilet in een braad- of hapjespan. Voeg de paprika en lente-ui toe en bak kort mee.

 3. Voeg de kruidenmix toe

  Zet het vuur laag en voeg de mix en 200 ml koud water en 50 ml kookroom toe. Breng het geheel onder af en toe roeren aan de kook.

 4. Voeg de groenten toe en breng het aan de kook

  Voeg de bloemkool toe en breng het geheel weer aan de kook. Laat het geheel nog 3 min. zachtjes doorkoken.

  En voilà! In een handomdraai gemaakt. Klaar om de gasten aan tafel te roepen. Geniet van deze rijk gevulde dagschotel bloemkool milde kerrie met kip. Eet smakelijk!

Maaltijdtips

Voeg zelf geen zout meer toe
Drink een glas water bij het eten
Kinderen van 4-8 jaar hebben ongeveer de helft van een volwassen portie nodig

Boodschappenlijst

 • 1
  zakje
 • 400
  gram
  bloemkool
 • 3
  lente-ui
  (65g)
 • 300
  gram
  kipfilet
 • 50
  ml
  kookroom light
 • 1
  rode paprika
  (150g)
 • 200
  milliliter
  water

Variatietips

 • Marjolein Vos

  Ananas erbij doen en eventueel rijst

 1. Jouw variatietip
 2. Jouw naam

Maaltijdideeën

MAGGI helpt je graag bij het opdoen van ideeën voor het koken. Niet alleen met recepten, maar ook met artikelen waar je trek van krijgt, een groentekalender en andere hulpmiddelen waarmee je zo een lekkere en kindvriendelijke maaltijd op tafel zet. 

Lees meer

Plannen

Als je het druk hebt is het prettig om bij het koken vooruit te plannen, zeker met kinderen. Het scheelt tijd en meestal ook geld. Bovendien is het een goede manier om je kinderen te betrekken bij het koken.

Lees meer

Boodschappentips

Maak een boodschappenlijstje zodat je gericht de winkel in kan gaan en geen dingen vergeet. Ook kan dit helpen om impulsaankopen te verminderen. Ga je boodschappen doen met kinderen? Stuur je kind op expeditie in de supermarkt en laat ze producten zoeken. Ondertussen kun jij je concentreren op de rest van de boodschappen.

Lees meer

Kooktips

Of je nu een echte keukenprins(es) bent of liefst snel een gezonde maaltijd op tafel zet voor je gezin, er valt altijd nog wel iets te leren in de keuken. Bijvoorbeeld hoe je in een handomdraai tomaatjes snijdt. Of hoe je je kinderen bij het koken kunt betrekken. Deze en andere kooktips krijg je van MAGGI.

Lees meer

Eten aan tafel

De avondmaaltijd is het moment van de dag dat jullie allemaal samen zijn. En dus wil je dat iedereen zit te smullen. Maar dat is niet altijd even makkelijk met kinderen. Samen eten is al snel een stuk gezelliger als je afspraken maakt en weet dat kinderen soms tijd nodig hebben aan iets te wennen. Zo moeten kinderen soms wel tien tot vijftien keer iets proeven voor ze de smaak gaan waarderen.

Lees meer

Opruimen & bewaren

Eten weggooien is zonde en in veel gevallen niet nodig. Restjes kunnen als basis dienen voor een volgende maaltijd, slappe groenten leven weer op in water en door voedsel op de juiste manier te bewaren heb je er langer plezier van. 

Lees meer
 1. Maaltijdideeën
 2. Plannen
 3. Boodschappentips
 4. Kooktips
 5. Eten aan tafel
 6. Opruimen aan tafel