Skip to main content

Bereidingswijze recept

 1. Verwarm de oven voor op 200 graden.

 2. Was de groentes en pel indien nodig. Snijd de courgette en ui in grove stukken. Leg alles op een bakpapier in een grote ovenschaal of bakplaat. Besprenkel met olijfolie en zout. Zet in de oven voor ongeveer 20 minuten.

 3. Zet een grote pan klaar en schep alle groente behalve de paprika in de pan. Trek het binnenste uit de paprika en haal de zaadjes eruit. Let op: heet!!! Voeg deze ook toe aan de pan.

 4. Voeg het blik tomaten toe en vul hetzelfde blik met water en voeg deze ook toe. Laat ongeveer 10 minuten pruttelen. Blender met een staafmixer tot een gladde soep en voeg de kookroom toe.

 5. Maak op smaak met de bouillon en peper. Voeg eventueel nog wat water toe als de soep te dik is.

Maaltijdtips

Voeg zelf geen zout meer toe
Drink een glas water bij het eten
Kinderen van 4-8 jaar hebben ongeveer de helft van een volwassen portie nodig

Boodschappenlijst

 • 1
  blokje
 • 2
  stuks
  rode paprika
 • 300
  gram
  trostomaten
 • 1
  courgette
 • 1
  rode ui
 • 2
  teentjes
  knoflook
 • 1
  blik
  gepelde tomaten
 • 150
  ml
  kookroom
 • 3
  eetlepels
  olijfolie
 • Peper
 • zout

Variatietips

 1. Jouw variatietip
 2. Jouw naam

Maaltijdideeën

MAGGI helpt je graag bij het opdoen van ideeën voor het koken. Niet alleen met recepten, maar ook met artikelen waar je trek van krijgt, een groentekalender en andere hulpmiddelen waarmee je zo een lekkere en kindvriendelijke maaltijd op tafel zet. 

Lees meer

Plannen

Als je het druk hebt is het prettig om bij het koken vooruit te plannen, zeker met kinderen. Het scheelt tijd en meestal ook geld. Bovendien is het een goede manier om je kinderen te betrekken bij het koken.

Lees meer

Boodschappentips

Maak een boodschappenlijstje zodat je gericht de winkel in kan gaan en geen dingen vergeet. Ook kan dit helpen om impulsaankopen te verminderen. Ga je boodschappen doen met kinderen? Stuur je kind op expeditie in de supermarkt en laat ze producten zoeken. Ondertussen kun jij je concentreren op de rest van de boodschappen.

Lees meer

Kooktips

Of je nu een echte keukenprins(es) bent of liefst snel een gezonde maaltijd op tafel zet voor je gezin, er valt altijd nog wel iets te leren in de keuken. Bijvoorbeeld hoe je in een handomdraai tomaatjes snijdt. Of hoe je je kinderen bij het koken kunt betrekken. Deze en andere kooktips krijg je van MAGGI.

Lees meer

Eten aan tafel

De avondmaaltijd is het moment van de dag dat jullie allemaal samen zijn. En dus wil je dat iedereen zit te smullen. Maar dat is niet altijd even makkelijk met kinderen. Samen eten is al snel een stuk gezelliger als je afspraken maakt en weet dat kinderen soms tijd nodig hebben aan iets te wennen. Zo moeten kinderen soms wel tien tot vijftien keer iets proeven voor ze de smaak gaan waarderen.

Lees meer

Opruimen & bewaren

Eten weggooien is zonde en in veel gevallen niet nodig. Restjes kunnen als basis dienen voor een volgende maaltijd, slappe groenten leven weer op in water en door voedsel op de juiste manier te bewaren heb je er langer plezier van. 

Lees meer
 1. Maaltijdideeën
 2. Plannen
 3. Boodschappentips
 4. Kooktips
 5. Eten aan tafel
 6. Opruimen aan tafel