Dit gerecht is geoptimaliseerd voor 3 porties. Hoeveelheid en tijden moeten mogelijk worden gevarieerd. Hier vindt u meer informatie over aangepaste portiegroottes:
Als het aantal porties en daarmee de hoeveelheden worden verhoogd, kan de kooktijd langer zijn! Let hierbij op en kijk tijdens de bereiding iets vaker. We raden aan om met het gebruik water en kruiden iets zuiniger te zijn en later meer toe te voegen.
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Bak de speklapjes, zonder extra vet toe te voegen, in een matig hete koekenpan 4 minuten per kant. Giet het vet af en houd de lapjes warm in aluminiumfolie.
Kook de snijbonen 8 minuten en giet ze af.
Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de ui 5 minuten. Voeg de snijbonen toe en bak deze een minuutje mee.
Bereid de kruidenmix volgens de aanwijzingen op de verpakking en voeg dit aan de pan met de snijbonen toe. Verwarm het geheel nog 2 minuten op laag vuur.
Serveer de groenten met de speklapjes en de rijst. Eet smakelijk!