Bereidingswijze recept
-
Kook de rijstKook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-
Bak de speklapjesBak de speklapjes, zonder extra vet toe te voegen, in een matig hete koekenpan 4 minuten per kant. Giet het vet af en houd de lapjes warm in aluminiumfolie.
-
Kook de snijbonenKook de snijbonen 8 minuten en giet ze af.
-
Bak de ui en voeg de snijbonen toeVerhit de olie in een koekenpan en bak hierin de ui 5 minuten. Voeg de snijbonen toe en bak deze een minuutje mee.
-
Bereid de kruidenmixBereid de kruidenmix volgens de aanwijzingen op de verpakking en voeg dit aan de pan met de snijbonen toe. Verwarm het geheel nog 2 minuten op laag vuur.
-
Serveer het gerechtServeer de groenten met de speklapjes en de rijst. Eet smakelijk!
Maaltijdtips
Voeg zelf geen zout meer toe
Drink een glas water bij het eten
Kinderen van 4-8 jaar hebben ongeveer de helft van een volwassen portie nodig
Boodschappenlijst
-
1zakje
-
400gramsnijbonen(in stukjes)
-
1.5ui(gesnipperd)
-
300gramspeklap(dun gesneden)
-
225gramrijst
-
50milliliterkookroom light
-
2eetlepelsolijfolie
Variatietips
Probeer ook
Maaltijdideeën
MAGGI helpt je graag bij het opdoen van ideeën voor het koken. Niet alleen met recepten, maar ook met artikelen waar je trek van krijgt, een groentekalender en andere hulpmiddelen waarmee je zo een lekkere en kindvriendelijke maaltijd op tafel zet.
Lees meerPlannen
Als je het druk hebt is het prettig om bij het koken vooruit te plannen, zeker met kinderen. Het scheelt tijd en meestal ook geld. Bovendien is het een goede manier om je kinderen te betrekken bij het koken.
Lees meerBoodschappentips
Maak een boodschappenlijstje zodat je gericht de winkel in kan gaan en geen dingen vergeet. Ook kan dit helpen om impulsaankopen te verminderen. Ga je boodschappen doen met kinderen? Stuur je kind op expeditie in de supermarkt en laat ze producten zoeken. Ondertussen kun jij je concentreren op de rest van de boodschappen.
Lees meerKooktips
Of je nu een echte keukenprins(es) bent of liefst snel een gezonde maaltijd op tafel zet voor je gezin, er valt altijd nog wel iets te leren in de keuken. Bijvoorbeeld hoe je in een handomdraai tomaatjes snijdt. Of hoe je je kinderen bij het koken kunt betrekken. Deze en andere kooktips krijg je van MAGGI.
Lees meerEten aan tafel
De avondmaaltijd is het moment van de dag dat jullie allemaal samen zijn. En dus wil je dat iedereen zit te smullen. Maar dat is niet altijd even makkelijk met kinderen. Samen eten is al snel een stuk gezelliger als je afspraken maakt en weet dat kinderen soms tijd nodig hebben aan iets te wennen. Zo moeten kinderen soms wel tien tot vijftien keer iets proeven voor ze de smaak gaan waarderen.
Lees meerOpruimen & bewaren
Eten weggooien is zonde en in veel gevallen niet nodig. Restjes kunnen als basis dienen voor een volgende maaltijd, slappe groenten leven weer op in water en door voedsel op de juiste manier te bewaren heb je er langer plezier van.
Lees meer- Maaltijdideeën
- Plannen
- Boodschappentips
- Kooktips
- Eten aan tafel
- Opruimen aan tafel